Dvojitý kříž
Chris Carter
Robert Hunter série
1. díl >
Čekej na smrt a modli se, ať je rychlá. Popravený vrah ožívá a pokračuje ve svém zrůdném díle. Nebo se jeho odkazu chopil šílený napodobitel? A proč? To musí zjistit ostřílený samotář, detektiv Robert Hunter s pomocí svého partnera, nadšeného nováčka Carlose Garcii. Pod luxusem a září neonů města Los Angeles kvasí zločin, temnější než noc… Detektivu Hunterovi se vrací stará noční můra – bestiální vrah znovu útočí. Tentokrát to má ale háček: pachatel, který mučí své oběti s řemeslnou zručností, byl před léty dopaden a popraven. Napodobuje ho někdo? Vrací se nestvůra z onoho světa, aby pokračovala ve svém krvavém řemesle? Nebo snad za hrůzné činy pykal nevinný? Žádná z těch možností není právě lákavá – a je na Hunterovi, aby případ vyřešil; ale možná přitom hodně ztratí. Hlavní obětí se má totiž ve čtivém a napínavém thrilleru Chrise Cartera stát právě on.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2020 , BB artOriginální název:
The Crucifix Killer, 2009
Skvělé, svižné, překvapující. Konec až tak ne, pak už jsem tušila, kdo je vrah, ale nic to tomu neubralo. Začátek je úžasný, hned vás to hodí do děje, chytne a nepustí, žádné přemýšlení, jestli to bude stát za to, prostě to víte. Přečteno jedním dechem Skvělé, už se těším až přečtu další díly. Robert je sympaťák. Nebudu psát nic dalšího, abych neprozradila děj.
Detektivka na kterou jsem dlouho “čekala”. Napětí, skvělé rozuzlení, sympatičtí hlavní hrdinové a tak akorát propracovaný příběh, autor to zvládl od začátku do konce a nepolevil a přede mnou je další díl ze série.
Dnes jsem knihu dočetla a musím říct no masakr =). Je to moje první kniha od Chrise Cartera a určitě si od něj přečtu další.
Parádní zápletka , žádné dlouhé vyšetřování prostě kniha měla spád .Stále se něco dělo a to co čekalo na konci mě teda vyrazilo dech . Takže kdo má rád vyvražďovačky , tak směle do toho . Já si ji opravdu užila.
Chris Carter, který zcela zjevně vykrádá z děl jiných autorů, to tentokrát přehnal,když opsal celou kompletní scénu z populárního filmu Lovci myšlenek (2004). Kvůli tomu opisování ( i když zkombinované to má dobře), bych jeho knihy doporučil nenáročným čtenářům pod 25 let. Ostatním budou události i chování některých hrdinů velmi povědomé.
Četla jsem nějakým nedopatřením nejdřív díl Jeden za druhým a musím říct, že Dvojitý kříž je super, ale Carter se do toho 5. dílu ještě ohromně zlepšil. Každý, kdo s Robertem Hunterem začíná, se má na co těšit! :)
Wow, tak po dlouhé době detektivka, které nemám co vytknout. Napínavé od začátku do konce, detektivové neskuteční sympaťáci, nikde nic zbytečného, ačkoliv se to tak může zdát, a absolutně nic jsem netušila, ač jsem se sebevíc snažila. Takže za mě jasných 5* a vřele doporučuji toto dílo přečíst ;-)
První kniha od Cartera a okamžitě jsem si ho oblíbil. Akce od začátku až do konce. Mám rád severské propracované detektivky, tady to je o něčem jiném, ale taky hodně dobré. Doporučuji.
Po přečtení knihy jsem neřešil nic jiného než sehnat další díl :) Jinak moje kniha s pořadovým číslem 200.
Na Carterovy knihy jsem slysela samou chvalu. Nad hodnocenim trochu vaham a kdyz ctu komentare, musim se ztotoznit s nekterymi nadsenymi "petihvezdickovymi" ovsem take s nekterymi "trihvezdickovymi". Rozhodne velmi ctive, napinave, ovsem chapu ze nekomu muze styl "page turneru" uz trochu vadit. Postavy detektivu nejsou az tak podrobne propracovane (i kdyz se o Robertu Hunterovi mnohe veci dovidame) a u teto serie zrejme bude jedno, jestli ji budete cist po sobe nebo napreskacku. (Tj. nevypada to ze by se celou serii mel tahnout nejaky "osobni pribeh" - alespon ja jsem to v prvnim dile nezaznamenala - proste klasicka "detektivka v americkem stylu"). Hodne nasili muze nekterym ctenarum asi take vadit - ale pokud si prectete anotaci, da se trochu ocekavat, ze toto selanka nebude. Zapletka je na jedne strane prekvapiva (motiv vraha), na druhe strane jsem mela pomerne brzy podezreni, kdo je do cele veci zapleteny. Nektere veci mohou pusobit trochu nerealne/nelogicky a mnohym ctenarum vadit, ale ja osobne v detektivkach tuto vec tolik neresim a uz jsem se setkala s horsimi "za vlasy pritazenymi" zapletkami. Nekterou z dalsich knizek si urcite jeste nekdy prectu.
Tak tohle bylo něco,Prostě super,děj vás vtáhne a nepustí.Autor má skvělý styl psaní a proto jsem moc ráda,že jsem ho objevila a hurá na další díly.
Tak to byla jízda,četla jsem jak o závod a už scháním další,neboť to je detektivka, jak se patří,nic podobného jsem zatím nečetla,autora dávám do oblíbených!!!
Děj mě úplně pohltil, napínavé až do konce, a ty morbidní vraždy.. dlouho už jsem tak dobrou detektivku nečetla.
Začala jsem tuto sérii číst díky vaším komentářům a všem moc děkuji, jelikož to byl fakt zážitek. Takovou detektivku jsem už dlouho nečetla. Žádný nabubřelý detektiv,co si myslí, že je king, ale úplně obyčejný - sice s vysokým IQ-který miluje svou práci a je jí zcela oddán. Těším se na další díl.
Další kniha od Cartera mi jen potvrzuje, že jeho knihy nejsou literárním skvostem, který bych vytáhla za účelem obdivování jazyka nebo slovní zásoby. Jeho knihy jsou vyloženě oddechovkou, kdy jste hlavně zvědaví, kdo je vrahem. Musím říct, že hlavní artikl této knihy je právě ten, že v podstatě ještě 30 stran před koncem tápete, jak to celé dopadne. Na oddech od reality je to ideální odpočinek! :)
detektivní a krimi romány sérioví vrazi
2013 | Dvojitý kříž |
2016 | Zloba |
2015 | Jeden za druhým |
2013 | Noční lovec |
2016 | Já jsem smrt |
Poměrně svižný děj, vraha jsem neuhádla. Líbilo se mi ale nijak šokující nebo nadprůměrné.