Edgar Allan Poe - Slávne poviedky / The Famous Stories
Sabrina D. Harris
![Edgar Allan Poe - Slávne poviedky / The Famous Stories Edgar Allan Poe - Slávne poviedky / The Famous Stories](https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/432947/bmid_edgar-allan-poe-slavne-poviedky-the-f2J-432947.jpg?v=1580918892)
Príbehy Edgara Allana Poea ponúkajú pohľad do inej reality, temnej a často desivo nadprirodzenej. Čitateľa pohltí tajuplná atmosféra, ponorí sa do sveta plného napätia, strachu a tajomných nejasností. Práve nevšedná atmosféra láka čítať diela Edgara Allana Poea znovu a znovu. Publikácia ponúka autorove najznámejšie poviedky: Čierny kocúr, Zánik domu Usherovcov, Maska červenej smrti, Jama a kyvadlo a Vraždy v ulici Rue Morgue.... celý text
"Hledáme hlubiny na dně nížin a zatím je najdeme na vrcholcích hor."
Příběhy tohoto slavného autora, mistra a průkopníka hororové literatury, nabízejí pohled do jiné reality, temné a často děsivě nadpřirozené. Čtenáře pohltí tajuplná atmosféra, ponoří se do světa plného napětí, strachu a tajemné nejasnosti. A právě ona nevšední atmosféra láká číst díla E.A.Poea znovu znovu.
Ano ano, četla jsem už poněkolikáté. Nyní v AJ. Dvě staletí staré příběhy a vůbec nevyčpěla jejich atmosféra.
Tato dvojjazyčná publikace obsahuje zrovna mé nejoblíbenější povídky. Černý kocour
Zánik domů Usherů
Maska rudé smrti
Jáma a kyvadlo
Vraždy v ulici Morgue
Právě poslední bych chtěla přiblížit trochu blíže. Jde o jeden z prvních moderních detektivních příběhů. Bez detektiva Augustina Dupina by zřejmě nevznikl ani Sherlock Holmes a ani Hercule Poirot. Naprosto bravurní dedukce, kdo byl vrahem, vás vtáhne do vyšetřování. Ten myšlenkový pochod, každý detail, který vysvětlí, mě dostává pokaždé. A na konci vám dojde, že to byla vážně "extraordinary murder".