Jane Eyre / Jane Eyrová (dvojjazyčná kniha) přehled
Sabrina D. Harris
Nejznámější dílo Charlotty Brontëové, román o statečné mladé ženě, které bylo tolik nepřáno osudem a která se přesto dočkala svého štěstí, patří mezi vrcholy anglické literatury. Autorka dokázala perfektně vykreslit proměnu křehké mladé dívky v sebevědomou ženu, jež nedbá společenských pravidel a jde si za tím, po čem její srdce touží. Na poměry viktoriánské doby, kdy byl napsán, byl román velice pokrokový. Romantickou milostnou zápletku a typicky romantického hlavního hrdinu, charizmatického pana Rochestera, doplnily realistické prvky a okořenily gotické motivy v podobě nevysvětlitelných tajemství a pochmurného okolí, které panuje v Thornfieldu. Publikace nabízí zkrácenou verzi románu, která je určena pro mírně pokročilé studenty angličtiny. Zájemce se díky ní seznámí s mistrovským dílem anglické literatury a také si procvičí angličtinu. V knize najde zkrácenou a upravenou verzi románu v jazyce originálu a také zrcadlový český překlad.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jane Eyre / Jane Eyrová (dvojjazyčná kniha). Přihlašte se a napište ho.
Kniha Jane Eyre / Jane Eyrová (dvojjazyčná kniha) v seznamech
2011 | Čarodějka |
2018 | Slavné ženy / Famous Women (dvojjazyčná kniha) |
2019 | Jane Eyre / Jane Eyrová (dvojjazyčná kniha) |
2018 | Vizionáři - muži, kteří změnili svět / Visionaries - men who changed the world (dvojjazyčná kniha) |
2020 | Jih proti Severu |
Jsem ráda, že jsem se seznámila s tímto příběhem, který jsem dosud vůbec neznala. Navíc mě bavilo bilingvní zpracování, dobře jsem rozuměla anglické verzi a ta česká část byla spíš jen pro kontrolu. Doufám, že někdy dostanu i k nezkrácené verzi tohoto díla.