Stříbrná labuť
Amo Jones
Elitní klub králů série
1. díl >
„Nazdar, Madison. Ty nás možná neznáš, ale my známe tebe. Chceme si zahrát hru. A poslouchej, co se stane, pokud prohraješ…“ Madison Montgomeryová pochází z bohaté a vlivné rodiny, když ale její matka spáchá ten nejhorší zločin, Madison musí žít po zbytek svých dní s pošpiněným jménem. Doufá, že na soukromé Akademii Riverside v Hamptons začne s čistým štítem. Jenže nepočítala s desítkou drsných hochů, kteří škole vládnou. Když Madison upoutá pozornost jejich vůdce Bishopa Hayese, odkryje se jí zcela nový svět, o němž neměla sebemenší tušení. Svět, který začíná a končí u Elitního klubu králů, jí převrátí život naruby. Zaplavují ji tajemství a odhalují se rodinné lži. Ani sama Madison neví, co je vlastně zač a proč se ocitla v nebezpečí... celý text
Na knihu jsem narazila ještě předtím než u nás vyšla. Dle obálky a anotace se mi hodně líbila a tak jsem se rozhodla, že si ji časem pořídím. Jenže postupem času jsem narazila na recenzi od člověka, který to četl v originále a moc jí nechválil. Docela mě to zaskočilo a tak jsem ji vypustila. Ale pak jsem si zase řekla, že si na tu knihu musím udělat svůj názor a ne hned podléhat názorům ostatním. Jsem ráda, že jsem si ji nakonec koupila. Knihu jsem přečetla za velmi krátkou dobu a musím říct, že mě velmi překvapila. Je to něco jiného než klasická love Story než na kterou jsem zvyklá. Námět to má velmi dobrý a už se těším na další díly. Ovšem musím podotknout, že v knize se nachází i pár detailů, které měla autorka více rozepsat a ještě doupravit. Pár nelogických drobností. Možná pár čtenářů nepochopí co autorka tímto dílem chtěla říct, já tedy doufám, že jsem ten příběh pochopila. Ale je pravda, že mě ještě autorka může z mého přesvědčení pořádně vyvézt z omylu. Je pár detailů, které mi tam nesedí...No uvidíme třeba v dalším díle se dozvím kompletní pravdu.
Tak jako první musím říct, že jsem celkem zmatená. Doufám že nejsem jediná, kdo úplně nepochopil o co tam jde. Ale to se asi dozvíme postupně v dalších dílech. :)
Kromě toho, že mě celkem štvalo, jak je hlavní hrdinka neopatrná a podvolí se všemu co se jí řekne, aby udělala. (jako ovce před porážkou) a faktu že je kniha na můj vkus krátká.. a dala by se víc protáhnout, kdyby autorka víc popisovala děj kolem. I přes tohle co mě na knize štvalo a faktu, že jsem se nedozvěděla nic moc o Klubu Králů a tajemství kolem nich které mají. .. Tak musím uznat že autorka píše skvěle, umí udržet napětí a skvěle vypravovat.
Přes tohle všechno co jsem musela napsat. :D Dávám knize 5 hvězdiček, protože si to zaslouží a jako vždy si cením, když je něco originální.
Nezařadila bych to úplně do kategorie YA.
V každém případě, kdo má rád napětí, tajemství, krásné chlapy a taky trochu sexu. Tahle kniha je ta prvá. A pokud váháte i přes ty negativa, které jsem knize vytkla. Neváhejte, Stříbrná labuť stojí za to. .
Osobně jsem ráda že jsem si knihu koupila a nelituji toho. Moc se těším na další díl.
Jsem trošku rozpačitá. Stříbrná labuť se opravdu mírně vymyká běžnému YA žánru. Četla se prostě skvěle, slupla jsem tuhle knížečku s rozkošným přebalem za 1 den, ale poněkud mě zklamal obsah. Očekávala jsem temné, nepřístupné a smrtelné tajemství, ale zatím se mi do rukou dostal obyčejný erotický román s nevyzrálou, nesympatickou a bezcharakterní bandou prachatých znuděných děcek, rozhazující peníze rodičů. (A to beru v potaz jejich věk.)
Ano, nápad je skvělý, potenciál obrovský, ale provedení pokulhává. Nakousnutých náznaků bylo tolik, že to chvílemi ani nedávalo smysl. Kdyby se autorka tolik nesoustředila na sex a zbytečnosti a více pozornosti věnovala hlavní lince, velmi bych to ocenila, protože poslední třetina knihy byla vážně pecka, chytila a nepustila. Samotný závěr knihy mě velmi nalákal takže druhému dílu dám určitě šanci. Mimo jiné doufám, že naše děcka budou o trošku přijatelnější.
O román jde jen okrajově a spíš jedná o thriller s podivným koncem, alespoň mi to tak přijde. Detektivky hold nejsou můj šálek čaje...
No tato kniha mě rozhodně překvapila. Je to napínák od začátku do konce,takže super,člověk se nenudí. Moc se těším na pokračování
Autorka si mě svým stylem vyprávění naprosto získala a já jsem neměla možnost knihu ani pořádně odložit. Byla to nepřetržitá jízda, která ve mně vzbuzovala mnoho otázek na které mi však dávala jen velice málo odpovědí. Autorka většinou něco nakousla, nebo naznačila, aby pak od daného tématu upustila a začala se věnovat něčemu jinému. Jistě, chápu, že si připravovala půdu pro další díly, ovšem myslím si, že těch náznaků bylo na jednu knihu příliš.
Pevně doufám, že s dalším dílem přijdou další odpovědi na mé otázky. Rozhodně se těším na červen, kdy vychází Polámaná loutka, protože je to návykové, je to čtivé a já jsem nejspíš přečetla knihu, která se pro mě stane drogou.
Michaela Rubášová
2 min ·
Shared via AddThis
Amo Jones se po přečtení prvního dílu Elitního klubu králů řadí mezi mé oblíbenkyně a to hlavně díky tomu, že se absolutně vymyká standardům dnešních YA. I přesto, že v knize najdete i nějaká ta klišé, tak je doslova převálcuje celá dějová linka a fascinující dění. Rozhodně palec nahoru a velké doporučení.
Tohle jsme tu ještě neměli a Baronet opět nešlápl vedle, naopak, Baronetu se povedlo šlápnout přímo do vosího hnízda!!!
Tak tahle kniha je plná sexu, tajemství,přátelství a výhrůžek.Stříbrnou labuť jsem měla přečtenou za jeden den. Mě osobně se velice líbila , i když hlavní hrdniku bych nejdradši propleskla , protože " bože " ona snad nemá žádnou hrdost.Musím říct ,že milostných scén je tam dostatek a opravdu poctivě popsaných . Je vidět ,že tu knihu psala žena. Jinak , když jsem tu knihu dočetla , tak jsem hned chtěla další díl , protože opravdu mě moc zajímá , jak tohle všechno dopadne a doufám ,že hlavní hrdinka Madison se naučí používat slůvko "NE "hlavně co se týká Bishopa .
Byť už dávno nepatřím do YA kategorie, i přesto jsem si knížku koupila a přečetla. Bylo to čtivé, ovšem hlavní hrdinka je kolikrát neuvěřitelně naivní a její vztah s Bishopem neuvěřitelně zvrácený. Vadilo mi, jak autorka vždy něco nakousla a zase od toho upustila. Ne jinak je tomu i v druhém dílu, který jsem přečetla v angličtině. Skončil úplně stejně jako první, takže jsem sakra zvědavá jak se to ve třetím dílu celé rozsekne!
Tak tahle kniha byla rozhodně úplně jiná, než jsem čekala. Podle anotace jsem se na ní moc těšila a musím říct, že nakonec to bylo trochu zklamání, hlavní postavy jsou (snad vyjma Nata) nesympatické, chovají se nelogicky, hlavní hrdinka je občas trochu naivní a tak nějak mimo, o tom co si nechala líbit ani nemluvě. Na to, že to bylo YA, tak to bylo na jednu stranu až moc drsné, na druhou stranu byly postavy nevyzrálé, že je ani věk neomlouval.
Ale ještě to s touto sérií nevzdávám, potenciál by tam určitě byl a jsem celkem zvědavá, co se z celé té záhady vyklube a jestli to do sebe alespoň zapadne. Navíc mi styl připomínal Papírovou princeznu a Elle Kennedy celkově, což je velké plus. Za mě horší 4* a asi ještě zvážím, jestli pořizovat další díly nebo bude tentokrát stačit jen vypůjčit...
Jsem fakt hodně zmatená a rozpačitá... Knížka se četla bezvadně, námět je určitě skvělý, přesto ale bylo všechno jen jako v náznacích, abychom se toho nedozvěděli příliš a mohli se těšit na to, co bude dál. Je to taková dlouhá předehra před druhým, či ještě dalším dílem kde se, doufejme, už dozvíme něco více než, že vztah s Bishopem je zvrácený (a to teda sakra je) a že Madi je Stříbrná labuť. Ale na důvod proč tomu tak je, co to pro ní v tuhle chvíli znamená, jak s tím souvisí králové, její otec a otec Bishopa, na to si budeme muset počkat a doufejme, že vážně jen do června. =) Každopádně pro mě po dlouhé době knížka, kdy jsem hned od začátku netušila jak to dopadne.. jasný, nějaké teorie jsou vždycky, ale ty se mi nepotvrdily, vzhledem k tomu konci nekonci. =)
Já... jsem asi čekala nějaké jiné zakončení... Trochu i jiné náznaky, kam se kniha ubírá během děje. Ale... Jakoby autorka vždycky chtěla něco naznačit a pak si to rozmyslela a prostě to zahrála do outu. Bylo to takové nedodělané, jsem z toho rozpačitá... Přesto hodnotím kladně, protože je kniha čtivá, bavila mě a něco v sobě měla. Ještě nedokážu přesně pojmenovat, co to bylo, ale snad na to přijdu v dalším díle.
Obrovské zklamání.
Čekala jsem drsnou a snad ještě vášnivější Erin Watt, která psát jednoduše umí (hlavně tedy Elle Kennedy), ale tohle...
Od knihy jsem měla obrovská očekávání. Doufala jsem, že erotickou linku vyrovná příběh, který bude mít "grády" a hlavně hlavu a patu.
Stříbrná labuť je ale kniha s postavami spadlými z Marsu, s nelogickým chováním a s nulovým charakterem jak děje, tak i stylu psaní. Připadala jsem, jak kdybych četla podprůměrnou povídku na wattpadu.
2* za čtivost a naději, že by druhý díl mohl být lepší...
Tajemno kolem skupiny Králů, okolo kterého se kniha točila mě bavilo. Nicméně zbytek děje na mě působil jako slátanina několika knih dohromady. Když jsem knihu četla přišlo mi jako bych před sebou viděla Royaly (od E. Watt) spojené s Padesáti odstíny šedi. Všichni v knize na mě působili jako promiskuitní dementi, bez zajímavější charakteru, který by vás něčím oslovil. A to nemluvím o chování hlavní hrdinky, která dokáže hodit za hlavu věci, které jsou v normálním životě totálně přes čáru a dělá jako by se nic nedělo. Původně jsem byla rozhodnuta pro 3 hvězdy, ale pro čtivost knihy a zajímavou myšlenku zápletky, která snad v dalších dílech vygraduje v něco lepšího a dá příběhu trochu jiný rozměr jsem se rozhodla dát knize šanci, proto nakonec 4 hvězdy.
No...musím uznat, že se to četlo dobře, ale abych pravdu řekla, moc mě to nezaujalo. Všechny postavy nesympatické a hlavní hrdinka, totalní blbka. To co si nechala všechno líbit a pak jakoby nic a pohodička, no nevím.
Ze začátku podobný styl jako u Erin Watt a Papírové princezny, tak jsem čekala něco podobného, ale je to úplně jiné. Přečteno za jeden den a už se těším na pokračování.
sex mafie tajné společnosti, organizace, spolky násilí pro dospívající mládež (young adult)
2018 | Stříbrná labuť |
2018 | Polámaná loutka |
2018 | Šepot mrtvých |
2019 | Koruna nenávisti |
2019 | Malum – část první |
Jsem trochu v rozpacích... Nemůžu říct, že kniha byla úplně špatná, ale na druhou stranu bylo tam plno míst, nad kterými jsem si rvala vlasy...
Nejen, že je to hrozně podobné Royalům, (chvilku jsem si říkala, jestli to není další pseudonym od Kennedyové), ale hlavně chování hlavních postav??? Bishop s rozdvojenou osobností :-D a Madison, která v určitých situacích bojuje jak tygřice, ale prostě, když chlap sundá tričko, tak jako mozek jí umírá?? No dobře, šla jsem do toho a věděla jsem, co je to za žánr, ale i tak mě některé momenty dost zklamaly...
Ještě musím říct, že se mi celkem dost líbilo to tajemno kolem elitního klubu, ale bože, to tajemství bylo zoufale pomalu odhalováno a už v půlce knihy jsem tušila co bude, ale furt jsem čekala na ten !WOW! moment, který se dostavil na konci knihy a pak.. BUCH... Čekej na další knihu!!! Vážně???
Jako samozřejmě chci vědět co bude dál, ale mohlo to být lépe propracované...
Jo a bylo to zatraceně čtivé, četlo se to fakt samo... Bojuju mezi 3-3,5*, ale za tu čtivost a že chci číst druhý díl, dám nakonec 4*.. I přes ty chyby.. Autorka umí napínat, píše čtivě, někdy až moc dopodrobna, ale jako určité kouzlo to má...