Zúčtování
Alma Katsu
Smyslný, fascinující příběh lásky se prohlubuje ve volném pokračování strhujícího Elixíru. Lanore uvěznila svého nepřítele a začíná nový život s Lukem, lékařem z pohotovosti v Maine, který se do ní zamiloval a nahlédl do jejího skrytého nesmrtelného světa. Celý Londýn se schází, aby navštívil tajemnou výstavu v Muzeu Alberta a Viktorie. Právě tehdy se však otevře brána do dávných časů a Adair vtrhne do jedenadvacátého století, aby dopadl Lanny a pomstil se za její krutou zradu. A Lanore má nyní zaplatit za svou dávnou lásku ke krásnému Jonathanovi.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2015 , Knižní klubOriginální název:
The Reckoning, 2012

Príbeh nebol vyložene zlý aj bol dostatočne pútavý, na prvý diel to však nemalo. Aj keď sa v tejto časti dozvieme veľa nových informácií o postavách, nemôžem sa ubrániť myšlienke, že ak by som ju nečítala o nič zásadné neprídem. Otázkou je ako by pokračoval príbeh v u nás nepreloženom 3. diele, keď už tento sa mi zdal nadbytočný...

Nedařilo se mi začíst se do knihy, ale možná to nebylo chybou knihy, ale okolností. Každopádně první díl mě zaujal o něco více, i když i v tomto se dozvíme spoustu informací o Lanore a Adairovi.
Kniha je víceméně ukončená, takže není zase taková tragédie, že nebyl poslední díl této trilogie přeložený do češtiny.

Druhý díl byl výborný jako jednička, i když trochu jinak, ale tím neztratil na zajímavosti. Naopak. Tak moc mě bavil, že si přečtu poslední díl série, i když nebyl přeložen do češtiny.

Nebylo to špatné, předchozí díl byl lepší. Knížka končí tak, že nemusí mít pokračování, takže mi ani tolik nevadí, že nevyšel poslední díl.

Bála jsem se,že se do druhého dílu nezactu,ale chyba..bylo to skvělé čtení jako první díl. Smůla,že třetí díl nepřeložili.

Dočetla jsem asi hlavně proto, že jsem chtěla mít sérii dokončenou. Snad už další díl nebude. Místy byl příběh zajímavý, ale místy opět zbytečně násilný a nechutný (např. scéna na hřbitově). Děj se už hodně opakoval a nudil.

Druhý díl mě nijak nezklamal, bylo to fajn. I když asi ne tak super, jako jednička. Nakonec mě celkem překvapilo, jak to všechno dopadlo a byla jsem docela spokojená. Jediné co mi tam trošku přišlo přitažené za vlasy a tak nějak zbytečné, byla celá ta "záležitost s Jonathanem".

Neurazí - nenadchne. Alespoň mě. První díl se mi líbil více, protože tam bylo mnohem více vyprávění z minulosti. Toto už byla až moc velká fantasy a to není můj šálek čaje. Ale jinak perfektně propracovaný děj, až na drobné detaily, které autorka nedořešila, dobře zpracovaná psychologie postav.
Rozhodně se mi to více líbilo než první díl...pěkné