Déšť smývá stopy
Mikaela Bley
Ellen Tammová série
1. díl >
Jednoho chladného květnového dne zmizí v centru Stockholmu osmiletá holčička Lycke. Pro zpravodajskou redakci TV4 je případ hlavní událostí a jeho sledováním je pověřena reportérka Ellen Tammová. Musí se potýkat s neschopností policie, podivným chováním dívčiných rodičů i lhostejností svých kolegů. Je snad jediná, komu na nalezení Lycke záleží?... celý text
Poslouchala jsem jako audioknihu. Tentokrát mi to moc nesedlo. Přišlo mi to téměř hysterické a aktérka jakoby neznala tečku. Jinak měla velmi příjemně zabarvený hlas, ale podle mě neodpovídal mladé ženě, která je hlavní postavou.
Příběh jako takový se zabývá těžkým tematem - "násilnou" smrtí dítěte, sonda do nefunkční rodiny, ne všechny linky mi přišly dotažené. Tentokrát mi totožnost vraha během knihy ani na mysl nepřišla, ale nemám s jeho motivací problém - je uvěřitelná, byť paradoxní.
Mně se kniha líbila. Moc dobře se četla, až tedy na ty krkolomné názvy švédských ulic ;-). Asi nemám talent na odhalení pachatele - záporáka, protože ani tentokrát jsem opravdu až do konce netušila. Motiv je vskutku zarážející a šokuje. Není to sice žádný wow thriller, ale příjemné napínavé čtení, které mohu doporučit.
Poslouchala jsem audioknihu,psychologický příběh jen s omezeným počtem postav.Reportérka Ellen,která sama bojuje s tragédií ve své minulosti,případ vyřeší.S motivem vraha se nějak nemůžu smířit.
Poslouchala jsem audioknihu a líbil se mi jak příběh, tak i to, jak to bylo namluvené. Doporučuji.
Kniha je výborná. Sice jsem nejdřív přečetla druhou v řadě, Příliš horké léto, a právě proto jsem ihned sáhla po této knize. Obě knihy se čtou velmi dobře, hrdinka je sympatická mladá žena. Vyšetřuje vždy vraždu a současně se řeší její život. Autorka se dotýká zajímavých témat, které nutí k přemýšlení. Oba konce nečekané, překvapivé. Paráda, že by "nová" p. Läckbergová???
Už se těším na další případ.
Ellen je sympaticka a bavilo ma to s nou. Velmi citave, neda sa tomu nic vytknut. Necakala som tento zaver. Autoka ma dar na opis prostredia. Celu knihu som bola zmoknuta a zablatena.
Psychothriller pro ženy, který nutí k zamyšlení. Konec nečekaný a šokující, pachatele jsem opravdu neuhádla.
Čekala jsem detektivku, ale je to spíš o vztazích dospělých k dětem a příběh hlavní hrdinky. Místy je to nelogické a postavy jsou tak nevyrovnané, až jsou pro mě těžko uvěřitelné. Číst se to dalo, ale nenadchlo mě to.
Mrazivy thriler o zmizeni ditete. Reporterka patra po dukazech, kruh podezrelych se nakonec uzavira kolem rodiny a jejich nejblizsich. O zavadejici stopy a hororove momenty neni nouze. Rozuzleni je prekvapujici, pravdu jsem tusila opravdu az ke konci knihy. Doporucuji.
Podle zdejších komentářů jsem této knize moc nevěřila, ale jsem mile překvapená. Knížka svižně ubíhala, hlavní postava, reportérka Ellen rozhodně nebyla nesympatická, myslelo jí to a nenechala si nic líbit. Některé kapitoly byly doslova strašidelné a to já ráda. Závěrečné odhalení a motiv byli neotřelé, i když od určitého momentu jsem to tušila. Za mě velká spokojenost.
Wooow.
Na doporučení přítelkyně,že jde o pěknou detektivku,jsem zuby,nechty knížku za 2 dny přečetl.
Čekal jsem trochu psycho detektivku,ale bohužel.
Nuda, vyšinutá Ellen,nuda.
Pateticke.A nelogicke. A opravdu nelze omluvit vrazdu ditete nejakymi patosy. Autorce se priste vyhnu
Moc krásný thriller, který jsem úplně hltala a u kterého ukápla i slzička. Vřele doporučuji.
Velice zajimava kniha.Cetla se sama.Skvele psychologicke drama.Drsne,napinave....kdyz jde o dite je to vzdy hodne smutne.
Mě se to líbilo, dobře se mi to četlo. Celkem napínavé, takové psychologické drama. Jen jsem měla opět problém se čtením severských nazvů ;). Děsně krkolomné. Aspoň tedy pro mě.
Zajímavý pohled na jedno trauma z dětství, které se nepříjemně připomene hrdince v její profesi. A fakt bych asi nechtěl tohle zažívat na vlastní kůži.
Jinak je to až moc psychologické a hlavní hrdinka je velmi (jak to slušně nazvat) nevyrovnaná. A vlastně všichni jsou nevyrovnaní a neuvěřitelní. Sakra to v tom Švédsku jsou všichni tak psycho.
švédská literatura novináři severská krimi severská literatura únosy dětí švédské detektivky
Severská psychokrimi v modrých číslech, to se tak často nevidí. Upřímně, trochu nechápu proč, mně se kniha líbila moc. Měla spád , napětí, překvapivý závěr. Určitě jí chyběla pověstná severská krutost a šokující vraždy, byť ta jediná, kterou v knize najdete, je to nejhorší, co se může stát. Určitě si přečtu i druhou knihu od této autorky,