Emanuela / Emanuela (Antipanna)

Emanuela / Emanuela (Antipanna)
https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/27860/bmid_emanuela-emanuela-emanuela-antipanna.jpg 3 78 78

Vydání sdružuje první dva díly Emanuely – „Emanuela: Lekce muže“ a „Emanuela: Antipanna“. Emanuela příjíždí do Bangkoku za manželem, který pracuje jako inženýr, a brzy po příletu navazuje nesčíslné milostné vztahy s osobami obojího pohlaví. Na své cestě od vrozené sexuality k rafinovaným smyslovým prožitkům překonává řadu konvenčních překážek, aby se nakonec dobrala poznání, že účast ducha znásobuje požitek z tělesné lásky.... celý text

Literatura světová Romány Erotika
Vydáno: , Iris (ČR)
Originální název:

Emmanuelle / Emmanuelle L'Antivierge, 1959


více info...

Přidat komentář

DuncanIdaho
01.09.2024 3 z 5

Upřímně řečeno, čekal jsem něco jiného. Děj tu sice nějaký je, ale nic moc. Půlka knihy je folozofie, pro mne dost nesmyslná. Některé pasáže knihy postrádají logiku. Chování některých postav by mělo problém se zákonem (u nás jistě). Popis sexuálního vyžití Emanuely je sice vzrušující, pěkný a detailní. ale těch sexuálních scén tu zas tolik není. Když to shrnu tak většina knihy je o filozofování a ne o sexu, což mi u erotické knihy připadá jako nedastatek.

marcela3655
22.08.2023 5 z 5

Četla jsem kdysi....Erotická kniha.Na tu dobu to bylo opravdu hodně vzrušuji čtení...Kniha má místo u mě v knihovně.


Souteska
02.04.2022 5 z 5

Kniha je vzrušující i podnětná. Krásně popsané milování, mnohá zamyšlení, kniha má příběh, jsou zde popsány exotické destinace a zajímavá místa. Mám knížku moc ráda a myslím, že je nedoceněná, že si v ní můžeme připomenout divokou radost z milování a sexuality nesvázanou konvencemi (co vše se nehodí, že jeden milostný partner je jediná správná cesta). Možná by spoustě nespokojeným lidem prospělo více milování místo televize a antidepresiv. Škoda, že naše monogamně tvářící se společnost hledí laskavěji na ta antidepresiva a psycho-diagnózy než na fyzickou slast a radost z toho, co nám bylo dáno přírodou, tedy z vlastního těla.

Kontryhelka
26.01.2022 5 z 5

Ve své době velká pecka a něco neuvěřitelného.

Ava365
23.12.2020 4 z 5

Asi první porevoluční erotická kniha vydaná u nás. Tehdy to byla docela bomba :)

Afilada
16.09.2020 4 z 5

Kdysi nedosažitelná kniha, nyní (v dobrém slova smyslu) plážové čtení.

Mooneylan
17.08.2018 5 z 5

Erotická filosofie a vhled do erotického světa tak, jak jej neznáme (ale možná bychom si přáli poznat). Nádherné setkání se smyslnou sexualitou a jejím pojetím i na vyšší, než fyzické úrovni.

denny276
07.01.2017 5 z 5

Pro mě kniha, která splňuje mé požadavky na tento druh četby. Byť má starší datum vydání, nezbývá mi nic jiného, než chválit. Krásně popsané erotické scény- nádherná barvitost jazyka. Četlo se mi to úplně samo. Myslím si , že kniha je v dnešní době podceňovana, je mnohem lepší než kdejaký dnešní titul...

Teron
05.12.2015 5 z 5

Značně podceňovaný svazek, který kromě erotiky ve velmi kvalitním jazykovém podání přináší i trochu jiný pohled na vztahy a jejich uspořádání. Nenabízí je jako jedinou schůdnou možnost a neklade si nároky na absolutní pravdu. Ale nastavuje zrcadlo tomu, jak vnímáme sexualitu a partnerství jako Evropané a jednoduše říká, že naše hodnoty nemusí být rozhodně univerzálně platné.

mazlak
04.09.2015 3 z 5

Kdyby tato kniha nebyla z poloviny filozofickým dílem autorky, byla by opravdu jedinečná. Druhá polovina díla je erotika sama. Erotické scény jsou místy popsány dosti podrobně, ale není v nich ani trocha vulgarity. Erotika a filozofie se mezi sebou prolínají a proto jsem měl místy chuť knihu odložit. Nakonec jsem ji zdárně dočetl.

adelinka
22.01.2014 3 z 5

neviem ako sa táto kniha objavila v mojej knižnici, ale túto knihu som čítala ako 16-17 ročná, keď vlastne ako taká erotika nebola tak dostupná, nedávno som si prečítala po rokoch znovu pár strán a ako čo sa týka erotiky, tak vcelku dobré ale dejovo ma to vôbec nechytilo....

dalfy
04.11.2011 4 z 5

pro mě tato kniha je nostalgická vzpomínka, byla to druhá knížka (tajně vypůjčená od kamarádčiny maminky) a v mých 16 letech to bylo jedno z prvních setkání s erotikou :)

Yarwen
25.10.2011 1 z 5

Pokud někdo touží po zážitku z dobře napsaných erotických scén, pak je tato kniha doboru volbou; erotika je zde líčena smyslně a vzrušujícím způsobem - ale to je vše, co se kladného hodnocení týče. Všechno ostatní, příběh a jeho reálnost, to vše se blíží čiročirému braku. Úplně nejhorší jsou autorčiny pokusy o filozofování na erotické téma, které jsou naivní a trapné. Protože na filozofování, hloubání a přemýšlení člověk potřebuje mít duševní kapacitu a spolykat během života pár kapek moudrosti.

Štítky knihy

sex sexuální úchylky erotika bisexualita Bangkok ženská sexualita erotické romány

Autorovy další knížky

Emmanuelle Arsan (p)
francouzská, 1932 - 2005
1990  67%Emanuela / Emanuela (Antipanna)
2014  64%Emanuela: Lekce muže
1991  60%Emanueline slnká
Skrýt reklamy