Kdo se bojí, nesmí do školy
Pavel Brycz
Emil a upíři série
Když Emilovi přijde prázdný dopis od dědečka Leopolda z Hrobu, maminka má podezření, že dědu trápí Alzheimer. Emil ale tuší, že za tím bude něco víc. Dědeček Leopold mu posílá tajný vzkaz. Hrob je v ohrožení a Emil musí zachránit hřbitov a jeho obyvatele před zkázou. Hrabě Esterházy a učitel Komár totiž chytili zápasnickou slinu. Další příběh z úspěšné série o Emilovi a upírech je tady! Kniha je určena pro děti od 6 let.... celý text
3,5* Oproti druhému dílu už to zase vypadá jako plnohodnotná kniha, ale pořád je to takové zmatené, pětina knihy je recept a autor tyhle věci nejspíš píše za dvě odpoledne.
Tento díl nám přišel dějově slabší - a slabší byl, i co se týká šířky hřbetu, měl jen čtyři kapitoly a působil spíš jako lákadlo na čtvrté pokračování.
Třetí díl je o poznání slabší, ale pořád je to pro nás skvělá a zábavná série o česnektariánech a upírech. A komtesky úplně milujeme ;) Určitě jdeme na další díl a to co nejdříve.
První díl byl bomba, druhý a třetí o malinko slabší, ale čtvrtý, na který se teprve chystáme, vypadá slibně. 3.5*
Nápad s komteskami je skvělý a hlavně: na pokračování příběhu je takříkajíc zaděláno, což nás, nadšené hltouny všech dosavadních dílů, velmi těší.
Ovšem v tomto dílu mě nejvíc dostala první strana textu, tedy věnování:
"Všem, kteří zlu čelí čelem. A česnekem." Pavel Brycz
Souhlasím s Abiou, dcera tuto sérii (ale i Bílou paní na hlídání) miuje. Série má vtip, šikovnou grafiku, dceru to moc baví - ale česnek jí to jíst nenaučilo. Jen pořád vykřikuje "česnek útočí, se vším zatočí".
Moc pěkná kniha akorát jsem nepřečetla 1 díl takže vč to m mám trochu bordel ( moje chyba ).
Nový objev, knížka se dceři moc líbila a musíme si vzít z knihovny další díly. Krásné ilustrace, přehledný text, super jako první čtení. Děti to bude bavit.
2010 | Bílá paní na hlídání |
2018 | Neboj se, vždyť máš česnek |
2003 | Patriarchátu dávno zašlá sláva |
2011 | Co si vyprávějí andělé |
2016 | Střídavá péče pro Kukačku |
Já si nemohu stěžovat. Osobně mě baví všechny díly. Je to takove svěží, ulitle, vtipne a originální. A já říkám - proč ne. Čtu s mým 5-let starým synatorem a většinou co čtení, to jeden díl. On posloucha, ani neduta a je spokojený a pohlceny příběhem. Takže naprosto super. :)