Pikové eso
Morgane Moncomble
Dětská hvězda Daisy Colemanová patří mezi nejpopulárnější zpěvačky své doby. Má vše, aby byla šťastná, až na jedno: lásku Thomase Kalberga, nejlepšího kamaráda jejího bratra… a zároveň jediného muže, který ji nikdy nebude schopen milovat. Thomas Daisyiny projevy náklonnosti vždy přehlížel, ale teď se po čtyřech letech vrací a vše je jinak. Stává se Daisyiným osobním strážcem a jeho hlavním úkolem je ochránit ji za každou cenu. Jak se ale ukazuje, nejtěžší bude udržet si odstup, jelikož Daisy se mezitím stala dospělou ženou a hodlá mu to taky dokázat. Ať už je Thomas sociopat, nebo není, vášnivě se do ní zamiluje. O to už se Daisy postará.... celý text

Narozdíl od prvního dílu si autorka tentokrát vybrala docela ohrané téma. Hvězda populární hudby, tlaky showbussinessu, manipulace, zpěvačka versus bodyguard, závist, paparrazi, ztráta soukromí, sociální sítě, stalking. Jasně, že už to tu všechno bylo mockrát, ale tady je to namixované do tak uvěřitelného příběhu se skvělou energií, že se to čte úplně samo. Už v prvním díle jsem byla unešená z postav, které nebyly dokonalé, ale neskutečně zajímavé a originální. Tady je to podobné. Hlavní postavy si nejde nezamilovat. Všechno jsem to s nimi prožívala. Zvrat v závěru pro mě byl překvapivý, neměla jsem nejmenší tušení a to jsem o tom neustále přemýšlela, protože vím, že tato autorka umí jasně předvídatelný vývoj přetočit vzhůru nohama jedinou větou. Skvělá kniha.

Daisy si v dětství představuje, že se stane slavnou zpěvačkou. Pak opravdu ve čtrnácti letech vyhraje konkurz na roli v dětském seriálu a její život se začne otáčet ve spirále. Neustálá práce, aby se udržela na špici, tvrdý trénink, rozhovory, zpívání, tanec, pořád sama, jen pod drobnohledem fanoušků. Když roli jejího bodyguarda přijme kamarád z dětství Thomas, věci se začnou ještě více vyostřovat. Tlak manažerky na úspěch, tlak na sociálních sítích, nové album, stalker. Ale přesto se po letech začnou Daisy s Tommym sbližovat a ona i on se začínají cítit šťastně. Co se ale musí stát, aby dostali příležitost být spolu?
Líbilo se mi téma bodyguard a slavná zpěvačka. Taky jsem se těšila, jaký Thomas bude jako osobnost. Bylo tam hodně zajímavých nápadů, ale kniha se mi nečetla moc dobře. Nemohla jsem se začíst. Nevím, jestli to bylo stylem vyprávění, ale teprve od poloviny se to začalo pomalu lámat. Za to body dolů.

Tak tohle byl pohled do hlubin lidské duše.
V počátku jsem přemýšlela, proč mám knihu číst, když je to 100xomílané téma stalkovaná hvězda pod tlakem manažerů a okolností.
První strany jsem sama polemizovala proč ano a proč ne. Než jsem se nadála, kniha mě vcucla a měla jsem neskutečnou potřebu pokračovat a číst.
Myslím, že se mi zatím nikdy nedostala do rukou tak dobře psaná kniha z pohledu hvězdy showbyznysu. Tak reálně popsané tlaky, emoce, situace, že se cítíte jak přítomní v příběhu.
Tento příběh oceňuji z polohy a způsobu vyprávění. Není možní nevnímat přidanou hodnotu/poučení, jak tlak na lidi v tomto odvětví působí, do jakých reakci je nutí. Jak přichází o své soukromí, svobodu.
Ano, vybrali si to sami. I tak jsem hodně přemýšlela o zvládání tlaku. Musela jsem si pustit muziku na YT, byli To One Direction a tak jsem přemýšlela o Liamu Paynovi. Není jediný kdo právě tyto tlaky neustál a řešil tak jak řešil.
Každý máme nějaký únik ze stresových situací.
U mě jsou to knihy a pohodové příběhy v nich. Proto autorům děkuji a pro Morgane Moncomble - tohle je opravdu povedený příběh.

Série se svými příběhy dostává na zajímavá místa a já jsem zvědavá na další pokračování :))
Téma bodyguard a zpěvačka v celkově originálním provedení;-)
Pěkně vykreslené postavy,kterým od začátku fandíte!
Ráda uvítám od autorky další knížku,její styl psaní mi moc sedí.
„Vzdát se, není vždy prohra.
Vzdát se, může být uvědomění smyslu života.“