Filtrovaná káva
Petra Střelecká
Autorka se ve své knize s vámi podělí nejen o své zkušenosti s přípravou kávy, ale také o to, jaké to je otevřít si kavárnu na „špatném“ místě a jak se vlastně dobrá kavárna pozná. Najdete zde i spoustu receptů na kávové drinky nebo dezerty, na které se do Industry sjíždí hosté až z Prahy.
Přidat komentář
Káva se stala zcela běžnou součástí našeho života, neumíme si ho bez ní často už ani představit, ale málokdy se pozastavíme nad tím, o jak exotickou surovinu se jedná a kolik práce se za našim šálkem opravdu nachází.
Přehledný, srozumitelný, hezky zpracovaný a čtivý úvod do světa kávy. Kniha popisuje vše důležité od kávové třešně, jejího zpracování, exportu/importu, přes pražení, kávovou kulturu a historii, až po možnosti její přípravy různými způsoby. Mimoto jsou v knize i kapitoly o drincích z kávy či několik receptů na snídaně nebo moučníky ke kávě ty se mi obzvlášť zalíbily svou jednoduchostí a těším se, až si podle nich něco připravím! Závěrem knihy je krátké povídání o kávovém příslušenství a jak důležitou roli hraje při přípravě kávy a nejčastěji pokládané otázky autorům knihy během kávových kurzů.
Kniha je opravdu hezky zpracovaná a řadí se k těm, které zároveň mohou sloužit jako ozdoba interiéru nebo knihovny. I přesto, že jsem jako kávomil o většině věcech v knize už četl a slyšel, rád jsem si osvěžil paměť, některé věci zopakoval a další se opět přiučil a dozvěděl. Ale ještě radši jsem, že je teď mám všechny sepsané na jednom místě!
Povídání je doprovázeno vkusnými ilustracemi a povedenými fotografiemi, přičemž u některých jsem se i na několik minut pozastavil a prostě se jen kochal.
Co mě u knihy ale trochu zamrzelo, bylo několik pravopisných chyb v i/y a na konci knihy prohozené dva popisky u jednoho obrázku.