Fotbalový král

Fotbalový král
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531633/bmid_fotbalovy-kral-65c38f7997d5b.jpg 1 52 52

Fotbalový král série

1. díl >

Ono je to jedno. Jestli je člověk malej kluk, dospělej chlap nebo jestli je dědek. Hlavní je se z nikoho a z ničeho nezbláznit, a když je malér, když člověka srazej k zemi a když si myslí, že na to nemá, musí se vzpamatovat a zmáknout to. Prostě nebejt poseroutka. Hlavní hrdina se jmenuje Pepík, jako největší český fotbalista všech dob Josef „Pepi“ Bican. A chce se mu vyrovnat. Jenže skoro přes balon padá. A tak se zapře a zamaká. Z obtloustlého kluka se stane hvězda turnaje.... celý text

zylla
včera

Odporný, je mi zle z představy, že tohle reálně čtou děti!

Kyriii
včera

Nic moc. Sice se příběh může tvářit pozitivně, ale autor velmi stereotypizuje dětskou populaci, které možná ne zcela dobře rozumí. Objevují se tam alarmující prvky toxické maskulinity, zcela zbytečně používané vulgarismy, situace, které normalizují problematické chování (sexuální obtěžování, objektivizace žen a dívek aj.)
Celkově vzato je kniha kvůli nevhodnému obsahu pro dětské čtenáře sporná. Pokud by šlo jen o sportovní inspiraci, mohla by být přínosná, ale kontroverzní prvky ji dělají diskutabilní volbou. Pokud ji chcete pro dítě, doporučuji si ji nejdříve sami přečíst (zároveň varuji: ten čas vám už nikdo nevrátí).
Zároveň je zklamáním sám autor, který na oprávněnou kritiku reaguje defenzivním postojem, místo věcné argumentace sahá k urážkám, konspiračním teoriím a agresivní rétorice. Místo toho, aby se zamyslel nad tím, proč jsou dané pasáže problematické, raději útočí na kritiky, označuje je za „aktivistické zvrácence“ a srovnává je s fašisty a komunisty. To už samo o sobě hodně vypovídá o jeho (ne)schopnosti unést zpětnou vazbu.
Jeho právo psát si, co chce, mu nikdo nebere. Ale právo veřejnosti říct, že je to nevhodné pro dětské čtenáře, je stejně legitimní. Když napíše něco problematického, musí unést kritiku. A pokud si myslí, že se mu děje 'cenzura', pak doporučuji si zjistit, co to slovo skutečně znamená. Protože kritika není cenzura – je to přirozená součást svobody projevu, na kterou se tak rád sám odvolává.

sinfulka

Hrůza.

Lyduliaka
12.03.2025

Nechutný, nehorázný, nebezpečný a neskonalý brak!!! A už vůbec ne pro mladé kluky které bychom měli vychovávat k respektu k ženskémi tělu.

Anne Leyyd
09.03.2025

Naprosto otřesné - nebýt včas informovaná, myslela bych si, že tato kniha je pro kluky jako dělaná. Člověka napadá otázka, co autor sleduje tím, že do knihy pro děti "chytře" vloží pasáže, v nichž jim v podstatě "radí", jak získat přístup k nahému ženskému tělu a to jedním z nejnechutnějších způsobů. HUMUS. A to zvláště přihlédnu-li k mega nechutné kauze, kterou nedávno (leden 2025) novinářka Apolena Rychlíková odkryla. AUTOR BY SE MĚL STYDĚT DO MORKU KOSTÍ.

lucin_a
09.03.2025

Autor je dle knihy šovinistické prase.

Dezz22
09.03.2025

Tohle rozhodně není fajn knížka pro děti. Vulgarismy, PLACENÍ za to, že jeden kluk ukáže nahou sestru druhému klukovi, mi nepřijde v pořádku. Fuj.

Shindo
09.03.2025

Hanba tomu, kto tento hnus vydal knižne a autorovi mastnú pokutu. Koľko a komu autor v nakladateľstve zaplatil, aby mu túto knihu vydali? Ak má byť toto kniha "pre deti", radšej nechcem vedieť, ako autor vychováva svoje vlastné deti. Teda ak tento slizký hulvát nejaké deti vôbec má.

Betka2
08.03.2025 0.5 z 5

Kniha nevhodná pre deti. Neodporúčam.

Rose27
08.03.2025

Absolutně nevhodná kniha pro malé kluky. Vulgarismy, objektivizace žen, neslušné chování. To opravdu děti učit nechceme. Nerozumím, že něco takového vůbec prošlo v nakladatelství a bylo vydáno...

Nebuďslizák
08.03.2025

Návod jak vychovat z kluků slizké dědky

nevimjakejmeno
07.03.2025

Jak se píše níže, kniha není vhodná pro děti. ,,Za úplatu ti ukážu svou nahou ségru" - a mohla bych pokračovat... Autor Jan Žáček nemůže být v hlavě v pořádku, pokud mu přišlo vhodné vložit takové pasáže do dětské knihy. Domnívám se ale, že ani jako dospělý chlap nemůže být normální a jen doufám, že tento člověk kolem sebe nemá žádné ženy a děti.

Daura
07.03.2025

Knihu nečtěte!
Je plná textu podporujícího sexuální násilí na ženách, nevhodného vulgárního chování a dalšího neželaného obsahu.
Tohle není správné! A už vůbec ne pro děti!!!

betka9YNH
28.02.2025

Kniha obsahuje hnusné věci, které nepatří ani do literatury pro dospělé, natož pro děti. Tohle by se děti neměly vůbec učit.

knihomol788
14.03.2023

Knihu si vybral syn, začali jsme číst po večerech a nedočetli. Je to sprostý brak. Kniha plná vulgarit, urážek a nepatřičných popisů. Takhle určitě nechcete, aby vaše dítě mluvilo ve druhé třídě. Pokud chcete pěknou knížku o fotbale, kupte si Fotbaláky.

olíí93
14.01.2023 2 z 5

Synovi se velmi kniha líbila , momentálně má fotbal velmi rád . Nenašla jsem , od jakého věku knížka je , ale popis kalhotek, které se zařezávají do půlek a oslovení děvka mi do dětské knihy nějak nepasuje..

marti.s
15.05.2022

Hledala jsem pro syna knížku o fotbale, takže to Fotbalový král splňuje, líbil se mi začátek, kdy na sobě hlavní hrdina tvrdě dře a přes prvotní neúspěchy se mu podaří prosadit se. Co mně (i synovi) trochu vadilo byl úvodní popis děje každé kapitoly, který většinu děje prozradil a ubral tak na napětí. Některé části (např popisující dívky ve třídě) mi přišly až vulgární.