Francouzská kuchyně
Jana Martinicová
Popis knihy zde zatím bohužel není...
Přidat komentář
Opět nadčasová kuchařka z let minulých, rozhodně jeden z kuchařských pokladů který nesmí chybět v knihovničce každého kuchaře který řemeslu rozumí.
Tato kuchařka je můj poklad. Je celá rozpadlá, ale už jsem si v antikvariátu koupila náhradní pro dceru. Kdo chce objevit tradiční poklady Francie, zvolte tuto knihu. Není na krásném papíře, nejsou tam nádherné fotky naaranžovaných talířů, nejsou tam slavné celebrity, nejsou tam exotické ingredience. Ale jsou tam držďky po Lyonsku, hovězí po Burgundsku, quisch po Lotrinsku a kohout na víně.
Tahle kuchařka je skvělá i když je staršího data, recepty opravdu francouzské, žádná improvizace na francouzskou kuchyni i s původními francouzskými názvy pokrmů pod francouzským názvem český překlad. Velmi si cením jako rybář kapitoly Ryby, korýši,,