Když nejlepší francouzský šéfkuchař Marc Fraysse svolá novináře z celého světa, aby učinil šokující prohlášení, proslýchá se, že mu hrozí ztráta jedné ze tří prestižních michelinských hvězd. Při příjezdu do jeho odlehlé ... více
Vánoce po francouzsku 2016, Fiona Valpy
Únik před minulostí, troška vánočního kouzla - a je tu láska ... Evie kdysi Vánoce milovala, ale teď se nemůže dočkat, aby se jich zbavila. Úplně sama odjede na francouzský venkov, aby zapomněla na nejhorší ztrátu, kter... více
Oběd v Paříži 2011, Elizabeth Bard
Příběhy psané s chutí... Elizabeth usedla v Paříži k obědu se šarmantním Francouzem Gwendalem – a už nikdy se nevrátila domů. Jakmile mladá Američanka ochutnala první sousto pavé au poire ve společnosti Francouze s... více
Umění francouzské kuchyně 2014, Julia Child
Světoznámá bible kulinářského umění, základní příručka všech milovníků francouzské kuchyně podle, které byl natočen film Julia a Julia. více
Augustinova smrt / Neděle 1978, Georges Simenon
Oba romány se odehrávají v autorově oblíbeném prostředí – v typických francouzských hospůdkách. Starý Augustýn je hospodským blízko staré pařížské tržnice a takový hospodský nebývá chudý. A tak když starý Augustin n... více
Mezinárodní kuchařka 1980, Juliana A. Fialová
Účelem Mezinárodní kuchařky je rozšířit sortiment u nás připravovaných jídel o další pokrmy, které se osvědčily v jiných zemích, a zpestřit náš jídelníček. Všechny uvedené pokrmy z kuchyní různých národů odpovídají zásad... více
Francouzská kuchyně 1981, Jana Martinicová
Skvělá francouzská kuchařka Jany Martinicové. více
Moje skvělé recepty z francouzského bistra - Šarmantní klasika i lahodné novinky 2015, Anne-Katrin Weber
Anne-Katrin Weberová se narodila v Stuttgartu, doma je v Hamburku, ale srdce má francouzské. Je to milovnice Francie, která umí o této zemi, jejích lidech i kuchyni zajímavě vyprávět. Ať už jídlo, nebo historky - s touto... více
Francouzská kuchařka 1992, Drahomíra Peukertová
Kuchařka obsahuje zajímavá jídla současného francouzského kulinářského umění včetně zásad stolování. více
Francouzká kuchařka 2002, Jana Zachová
Francouzká kuchyně má na světě pověst-jako nejlepší a nejrozmanitější. Ke kouzlu francouzké kuchyně přispívají také rozmanitosti krajových kulinářských specialit. více
Francouzská domácí kuchyně 1989, Vlasta Lavalová
V naší rodině se po generace dědily recepty na dobrá jídla. Pokud vím, sbírala je má prababbička, babička a maminka si je zapisovala do knihy, které říkala "Desetitisícová", protože by ji neprodala ani za deset tisíc. ... více
Svetová kuchárka 1987, Anna Vydrová
V knize jsou zařazeny recepty na nejznámější jídla hlavně z kuchyně franc., čínnské, ruské, italské, anglické a americké. více
Velká mezinárodní kuchařka 1998, Judith Ferguson
Řada receptů klasických jídel francouzské, italské, řecké, španělské, čínské a mexické kuchyně. Recepty obsahují popis krok za krokem, doprovázený fotografiemi. Poznámka kuchaře uvádí dobu přípravy, způsob podávání, obmě... více
Francouzská kuchyně 1999, kolektiv autorů
O francouzské kuchyni je známo, že má nesporný primát mezi všemi kuchyněmi. A snad žádná kuchařská kniha na světě není s to ji postihnout v plné šíři. Ta, kterou držíte v ruce, se snažila zachytit ve 113 receptech nejzná... více
Veselé umění kuchařské 2002, Édouard de Pomiane
První vydání v ČR od roku 1948 slavné kuchařské knihy, která vznikla na základě radiových přednášek před mikrofonem Radio - Paris v roce 1933. Ve Francii vyšla pod názvem Radio Cuisine, u nás poprvé v roce 1937 jako Ves... více
Francouzská kuchyně 1997, Silke Koch
Kuchařka nabízí recepty na francouzské studené a teplé předkrmy, jídla z ryb a plodů moře, dále hlavní jídla s masem, drůbeží a zvěřinou a v neposlední řadě též i na dezerty. Velmi působivě doplněna krásnými fotografiemi... více
Originální francouzská kuchařka 2000, Édouard de Pomiane
Originální francouzská kuchařka aneb Kuchyně z doby, kdy Francie byla ještě Francií. Recepty světoznámého francouzského labužníka a krále kuchyně 20. let 20. století (lékaře polského původu, docenta Pasteurova institutu... více
Francouzská kuchyně Marie Janků Sandtnerová
Polévky; Předkrmy; Vejce; Omáčky; Zelenina; Ryby; Potraviny ze zvířecích vnitřností; Masa; Drůbež; Zvěřina; Moučníky; Ovoce více
Francouzská kuchyně pro zpestření jídelního lístku českých hospodyněk 1991, Marie Janků Sandtnerová
Francouzská kuchyně patří mezi ty, které se ve světě nejvíce proslavily. Už Marie Sandtnerová zjistila, že francouzská jídla jsou zdravější, chuťově i na pohled podstatně pestřejší než ta naše. Za vyzkoušení rozhodně sto... více
Francouzská kuchyně 1995, Marta Orlowska
Popis knihy není zatím k dispozici. více