francouzská kuchyně

štítky

21 knih

Zpětný ráz 2018, Peter May

Když nejlepší francouzský šéfkuchař Marc Fraysse svolá novináře z celého světa, aby učinil šokující prohlášení, proslýchá se, že mu hrozí ztráta jedné ze tří prestižních michelinských hvězd. Při příjezdu do jeho odlehlé ... více


Vánoce po francouzsku 2016, Fiona Valpy

Únik před minulostí, troška vánočního kouzla - a je tu láska ... Evie kdysi Vánoce milovala, ale teď se nemůže dočkat, aby se jich zbavila. Úplně sama odjede na francouzský venkov, aby zapomněla na nejhorší ztrátu, kter... více


Oběd v Paříži 2011, Elizabeth Bard

Příběhy psané s chutí... Elizabeth usedla v Paříži k obědu se šarmantním Francouzem Gwendalem – a už nikdy se nevrátila domů. Jakmile mladá Američanka ochutnala první sousto pavé au poire ve společnosti Francouze s... více




Umění francouzské kuchyně 2014, Julia Child

Světoznámá bible kulinářského umění, základní příručka všech milovníků francouzské kuchyně podle, které byl natočen film Julia a Julia. více


Augustinova smrt / Neděle 1978, Georges Simenon

Oba romány se odehrávají v autorově oblíbeném prostředí – v typických francouzských hospůdkách. Starý Augustýn je hospodským blízko staré pařížské tržnice a takový hospodský nebývá chudý. A tak když starý Augustin n... více


Mezinárodní kuchařka 1980, Juliana A. Fialová

Účelem Mezinárodní kuchařky je rozšířit sortiment u nás připravovaných jídel o další pokrmy, které se osvědčily v jiných zemích, a zpestřit náš jídelníček. Všechny uvedené pokrmy z kuchyní různých národů odpovídají zásad... více


Francouzská kuchyně 1981, Jana Martinicová

Skvělá francouzská kuchařka Jany Martinicové. více


Moje skvělé recepty z francouzského bistra - Šarmantní klasika i lahodné novinky 2015, Anne-Katrin Weber

Anne-Katrin Weberová se narodila v Stuttgartu, doma je v Hamburku, ale srdce má francouzské. Je to milovnice Francie, která umí o této zemi, jejích lidech i kuchyni zajímavě vyprávět. Ať už jídlo, nebo historky - s touto... více


Francouzská kuchařka 1992, Drahomíra Peukertová

Kuchařka obsahuje zajímavá jídla současného francouzského kulinářského umění včetně zásad stolování. více


Francouzká kuchařka 2002, Jana Zachová

Francouzká kuchyně má na světě pověst-jako nejlepší a nejrozmanitější. Ke kouzlu francouzké kuchyně přispívají také rozmanitosti krajových kulinářských specialit. více


Francouzská domácí kuchyně 1989, Vlasta Lavalová

V naší rodině se po generace dědily recepty na dobrá jídla. Pokud vím, sbírala je má prababbička, babička a maminka si je zapisovala do knihy, které říkala "Desetitisícová", protože by ji neprodala ani za deset tisíc. ... více


Svetová kuchárka 1987, Anna Vydrová

V knize jsou zařazeny recepty na nejznámější jídla hlavně z kuchyně franc., čínnské, ruské, italské, anglické a americké. více


Velká mezinárodní kuchařka 1998, Judith Ferguson

Řada receptů klasických jídel francouzské, italské, řecké, španělské, čínské a mexické kuchyně. Recepty obsahují popis krok za krokem, doprovázený fotografiemi. Poznámka kuchaře uvádí dobu přípravy, způsob podávání, obmě... více


Francouzská kuchyně 1999, kolektiv autorů

O francouzské kuchyni je známo, že má nesporný primát mezi všemi kuchyněmi. A snad žádná kuchařská kniha na světě není s to ji postihnout v plné šíři. Ta, kterou držíte v ruce, se snažila zachytit ve 113 receptech nejzná... více


Veselé umění kuchařské 2002, Édouard de Pomiane

První vydání v ČR od roku 1948 slavné kuchařské knihy, která vznikla na základě radiových přednášek před mikrofonem Radio - Paris v roce 1933. Ve Francii vyšla pod názvem Radio Cuisine, u nás poprvé v roce 1937 jako Ves... více


Francouzská kuchyně 1997, Silke Koch

Kuchařka nabízí recepty na francouzské studené a teplé předkrmy, jídla z ryb a plodů moře, dále hlavní jídla s masem, drůbeží a zvěřinou a v neposlední řadě též i na dezerty. Velmi působivě doplněna krásnými fotografiemi... více


Originální francouzská kuchařka 2000, Édouard de Pomiane

Originální francouzská kuchařka aneb Kuchyně z doby, kdy Francie byla ještě Francií. Recepty světoznámého francouzského labužníka a krále kuchyně 20. let 20. století (lékaře polského původu, docenta Pasteurova institutu... více


Francouzská kuchyně Marie Janků Sandtnerová

Polévky; Předkrmy; Vejce; Omáčky; Zelenina; Ryby; Potraviny ze zvířecích vnitřností; Masa; Drůbež; Zvěřina; Moučníky; Ovoce více


Francouzská kuchyně pro zpestření jídelního lístku českých hospodyněk 1991, Marie Janků Sandtnerová

Francouzská kuchyně patří mezi ty, které se ve světě nejvíce proslavily. Už Marie Sandtnerová zjistila, že francouzská jídla jsou zdravější, chuťově i na pohled podstatně pestřejší než ta naše. Za vyzkoušení rozhodně sto... více


Francouzská kuchyně 1995, Marta Orlowska

Popis knihy není zatím k dispozici. více