Oběd v Paříži přehled

Oběd v Paříži https://www.databazeknih.cz/img/books/78_/78117/obed-v-parizi-78117.jpg 3 106 106

Příběhy psané s chutí... Elizabeth usedla v Paříži k obědu se šarmantním Francouzem Gwendalem – a už nikdy se nevrátila domů. Jakmile mladá Američanka ochutnala první sousto pavé au poire ve společnosti Francouze s podivným jménem, rozhodla se hodit všechno za hlavu a začít nový život v nejromantičtějším městě na světě. Elizabeth se přestěhuje do Paříže do Gwendalovy garsonky v „drsné“ čtvrti a je vržena do světa rušných tržnic pod širým nebem i elegantních bister. Učí se kuchat svou první rybu (s malou pomocí Jane Austenové) a tišit stesk po domově (za asistence čokoládového koláče). Zakouká se i do místního řezníka (jenž se nebezpečně podobá Mattu Dillonovi). Hrdinka zjišťuje, že čím hlouběji proniká do francouzské kuchyně, tím více před ní začíná sama Paříž odkrývat svá tajemství. Dospívá k poznání, že francouzská kultura se podobá dobře dozrálému sýru – člověk vidí jen svrchní kůrku, dokud se neprořízne k lahodně pikantnímu vnitřku. Kniha je okořeněná recepty na vybrané lahůdky, jakými jsou letní ratatouille, tatarák z mečouna, kachní prsíčka s ostružinami, jehněčí na pomeranči a badyánu, či čokoládové koláčky.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Motto
Originální název:

Lunch in Paris: A Love Story, with Recipes , 2009


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Oběd v Paříži. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (26)

Pajulk
22.02.2024 1 z 5

Dějově nic moc. A recepty, které prokládají knihou, mi spíš vadily. Chtěla jsem příběh, ne kuchařku.

Katy_vKnihách
25.01.2024 3 z 5

Když chci psát o svém životě, který si tvořím v naprosto odlišné kultuře, než na kterou jsem zvyklá, měl by to být zajímavý příběh. Nemůžu si pomoct, ale tohle mi přišlo tak chaoticky sestavené, jako kdyby si autorka vybavila určité pasáže života, které na sebe moc nenavazovali. Skákala od svého dětství v Americe, po nynější život v Paříži. Mezi tím vším si odjížděla zpátky do New Yorku na návštěvy domů...no ale jak se má pak člověk začíst do určité části? Na mě nezapůsobila ani jedna popsaná část! Nakonec mi přišlo, že spíš tak nějak smířila se svým životem, který se rozhodla žít jinak. Nemělo to žádné kouzlo, nepůsobilo to optimisticky. Já jsem se při čtení hodně trápila. Tohle už opravdu ne.


martinaandulka
30.04.2023 3 z 5

Američanka se přestěhuje k příteli do Paříže,kde popisuje Pařížské zvyky a jídla kde jsou vkládany recepty.Kniha se čte poklidně, ale není dějově a emotivně napsaná,recepty mě neoslovily,protože já vařím převážně naší kuchyni a ryby nejraději peču na másle a citronu,rychlé a dobré.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (13. - 26. srpna)

13.08.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Oběd v Paříži v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených165x
ve Čtenářské výzvě27x
v Doporučených10x
v Knihotéce118x
v Chystám se číst72x
v Chci si koupit19x

Štítky knihy

láska Francie Paříž stěhování francouzská kuchyně

Autorovy další knížky

2011  64%Oběd v Paříži
2016  70%Piknik v Provence
2019  64%Večeře v Paříži