Juliana A. Fialová

česká, 1902 - 1981

Populární knihy

/ všech 15 knih

Nové komentáře u knih Juliana A. Fialová

Mezinárodní kuchařka Mezinárodní kuchařka

Máme vydání doma z roku 1967 , zelené omývací měkké desky v rohu obálky nahoře globus a příbor, působí dojmem velkého diáře. Jedna z lepších kuchařek co byla za soudruhů na trhu a dostalo se ji několikanásobného vydání. U receptů je i v závorce originální překlad receptu , takže předkrm z hovězí masa ( SSSR recept) - foršmak iz govjadiny :-):-) azbukou to naštěstí psané není, fonetický přepis. Recepty jsou zde kvalitní většinou z Evropy. Tokáň starého maďarského způsobu je také pěkný - tokány régi magyár módon :-):-). A jeden na závěr Zeleninová směs (Turecko) Kereviz pirasa ve havuc a nebo Selina prasa karota to je zeleninová směs řecky.... celý text
vvikingg


Česká kuchařka Česká kuchařka

80% Zděděná kuchařka. Klasická česká kuchyně. Doporučuji!
ArwenAragorn


Medzinárodná kuchárka Medzinárodná kuchárka

Spoustu zajímavých receptů. Nález v knihobudce.
Jirinamac



Vaříme zdravě, chutně a hospodárně Vaříme zdravě, chutně a hospodárně

Knihu jsem dostala v 16 letech, v roce 1981 a byla děsně naštvaná, proč mi naši takhle zkazili Vánoce. Neměla jsem v nejmenším úmyslu se vdát a natož někomu vařit. A v roce 1985, kdy jsem se vdala jsem tuto knihu vzala na milost a stala se z ní moje největší pomocnice, de facto i kamarádka, protože co ta si chudák vyslechla ...hanba mluvit. Za to, že troufnu si tvrdit celkem slušně vařím a kynuté buchty, knedlíky s gulášem a ve finále i svatební menu jsem zvládla , vděčím této knize a je neustále součástí mé kuchyně. Sáhnu po ní i dnes, vysvětlení, proč a jak se to či ono vaří, peče, nakládá je prostě dokonalý návod , jak začít vařit...a ta detektivka, jak to dopadne ...za mě nejlepší kuchařská kniha, co jsem kdy držela v ruce.... celý text
Vendula897


Mezinárodní kuchařka Mezinárodní kuchařka

Moje babička,narozená za Rakousko-Uherska, byla velmi moderní žena. Ač jistě ovládala českou klasiku, nebála se zkoušet a ochutnávat nové věci. V 70. letech dostala tuto kuchařku a s nadšením se pustila do receptů zahraniční kuchyně. Byla jsem dítě a paradoxně dnes nevzpomínám tolik na ty české buchty, lívance a svíčkovou, ale třeba na kuře Tamara, jehněčí korma a mnoho dalších, tehdy tak exotických a neobyčejných jídel...... celý text
jana14