ArwenAragorn komentáře u knih
60%
Poprvé jsem si přečetla tuto novelu z období Vánoc. Příběh s ponaučením a pěkným koncem. Ale přišel mi poněkud zdlouhavý. Teď se skoro stydím uprostřed těch nadšených komentářů. :-(
81%
Hrůza je stará jako svět. Jako v Sima de los Huesos - "propasti kostí" - v Atapuerce, kde byly objeveny na lebkách starých čtyřistatřicet tisíc let stopy smrtelných úderů - nejstarší známá vražda v dějinách lidstva. Ať je to jak chce, hrůza zůstává hrůzou i pro vyšetřovatelku UCO, která už viděla pěkných pár mrtvol.
______________________________________________________________________________
Vzrušující thriller. V Galicii někdo unáší a vraždí chudé mladé ženy. Na místě je poručice Lucia Guerrerová a seržant Aries. Pak je Lucia odvolána do Madridu, kde byla brutálně zavražděna jedna z nejbohatších žen v zemi. Na stěně v jejím bytě je nápis Smrt boháčům. A vražd boháčů přibývá, stejně jako v Galicii zmizela další dívka.
Vrah v Galicii je Ariesem odhalen a Lucia odhalí vraha boháčů. Na konci se dozvíme, kdo za ním po celou dobu stál a vedl ho. A Lucie nepřestávají chodit nechutné a výhružné e-maily a SMS zprávy.
Je to můj první díl s Luciou a je mi sympatická.
Určitě doporučím!
50%
Chtěla jsem si přečíst něco vánočního. Samozřejmě, ti co mě znají ví, že jsem nehledala žádnou vánoční romanťárnu. Tak přišly na řadu tyhle strašné a hrůzostrašné, no, moc strachu mi nenahnaly. Asi nejvíc se mně líbil Cestovní vak.
Hodnotím jako průměr, ale doporučím, povídky se nečetly špatně.
Možný spoiler!
Tom se podíval do díry, kam se valila zemina a dešťová voda. Vrátil se k autu a zvedl Haydenovo tělo. Držel ho v náručí a postavil se tak blízko k okraji díry, jak mu to ještě připadalo bezpečné.
A pak, jako oběť Bohu, jenž mu pomáhá, tělo odhodil do jámy. Bouře byla stále hlučná, takže neslyšel, jak Haydenovo tělo dopadlo, ale když blesk díru znovu osvítil, tělo už bylo napůl ponořené v bahně a kalné vodě.
Tom ustoupil, zadíval se na oblohu a užíval si pocit chladného deště na svém obličeji. Znovu se zablesklo a on věděl, že se nedívá na Boha. On sám je Bůh.
____________________________________________________________________________
Pěkný thriller.
Matka Joanny, která zmizela před dvanácti lety a její přítel požádají detektivní agenturu Kate a Tristana, aby zjistili, co se s ní stalo. Pátrání po zmizelé Joanně se změní na pátrání po sériovém vrahovi mladých mužů gayů. Vrah Joanny a mužů je odhalen a je pro mě velkým překvapením.
Knížka je čtivá, poměrně napínavá a nepřijde mi zdlouhavá, jak tady někteří uvádějí.
Doporučuji, tato série se mně líbí víc než ta s Erikou.
81%
Když právě táta nelíčil svá hrdinská dobrodružství, jež prožil, vyprávěl o tom, jaké velké věci ještě dosáhne. Například, že vybuduje skleněný zámek. Všechny jeho dovednosti a matematické nadání se propojí na realizaci projektu - vystavit pro nás rozlehlý dům v poušti. Bude mít skleněné stropy a silné skleněné stěny, dokonce i skleněné schodiště. Na střeše bude mít Skleněný zámek solární panely, které budou absorbovat sluneční paprsky a přeměňovat je na elektrický proud...
_________________________________________________________________________
Knížka ve mně bude ještě dlouho doznívat. Je psána úsporným stylem a s jistým nadhledem. Jeannette vzpomíná na všechny pěkné věci, které se jí a sourozencům, popř. i rodičům udály a mám pocit, že na ty smutné věci, jako je třeba hledání jídla v odpadkových koších, když se neměla rodina kde mýt, když dírou ve stropě pršelo na Briana tak, že musel na sobě mít gumový člun, když byly děti zmláceny jinými, když opilý otec rozmlátil všechno v domě nebo když zapálil vánoční stromek a další a další pohlíží bez hořkosti. Rodiče, kteří byli vzdělaní, většinou nepracovali, protože měli vyšší cíle a žili v děsivých podmínkách, přestože matka měla majetek, který, kdyby prodala, všichni by byli zabezpečeni.
Knížka končí tím, že dospělým Jeannette, Lori a Brianovi se daří dobře a rodiče Wallsovi žijí jako bezdomovci.
Některé věci v rodině, když byly děti ještě malé se mi líbily, některé mě i inspirovaly, ale většinou to byl děs.
65%
...Tiše jsem o tom uvažovala. Myslela na to, že láska není vždycky jen krásný cit, ale občas i pořádná bestie. Pořád na stráži, pořád hladová, pořád sedí na vejcích na okraji našeho bytí.
Parazituje na nás.
Není lásky bez utrpení. Vždycky chce jeden víc. Vždycky je jeden zklamaný. Vždycky stejná bolest.
V této psychologické detektivce mě nejvíc zajímalo, kdo je vrahem, který ukopal Tildinu matku Susanne k smrti, když si Tilde malovala pod stolem. V napínavém závěru se to dozvíme a opět jde Siri o život.
K pochopení všech souvislostí je potřeba přečíst si úplný konec knihy.
Tato detektivka mně nepřišla tak zdařilá jako 1. díl, docela se táhla. K přečtení ji určitě doporučím nejen proto, že je třeba číst díly po sobě, abyste byli v obraze.
81%
Když nic jiného, přetvařovat se pan Vaudressen uměl. K ní samé se choval pozorně a zdvořile. Oslovoval ji má drahá, a jen ona si všimla, že se jí přitom nikdy nepodíval do očí. Hosté jím byli okouzleni stejně jako společnost u Villarů na Zámečku. Svým způsobem mu za to byla vděčná, choval se tak, že nikdo nemohl mít žádné podezření, že jejich manželství je založeno na obchodní transakci splacené nenávistí.
Krásný román. O lásce, která si cestu přece jen našla.
81%
Jsem Siri. Jsem pronásledovaná. Ohrožená.
Štvaná.
Po knížce jsem sáhla znovu, protože chci číst celou sérii se Siri od začátku. Jedná se o výbornou psychologickou detektivku. Přestože se tam nějaké pasáže opakují, dala bych jí teď pět hvězdiček.
Terapeutku Siri začne pronásledovat stalker. Nechápala jsem, jak může žít sama v domku u moře, když má strach ze tmy a když postupně zjišťuje, že stalker ji nechce jenom vystrašit, ale chce jí ublížit. Siri i policie se přiklánějí k tomu, že stalker musí být z blízkého okolí Siri, protože o ní ví opravdu hodně.
Závěrečné odhalení stalkera a zároveň vraha je skutečně napínavé, Siri bojuje o holý život.
Postavy jsou v detektivce znamenitě vykresleny.
45%
Horor to rozhodně nebyl, spíš nechutnost. Ale aspoň to mělo nějaký děj. Ti, kteří mají rádi červy, ať si tuhle hnusárnu přečtou. Já jsem ráda, že ji mám za sebou.
81%
Teď jsem si ji znovu přečetla. Já mám tuhle knížku ráda. Četli jsme ji společně ve 2. třídě a pak jsme podle nějakých částí z ní udělali pod vedením soudružky ( tenkrát) učitelky divadelní představení. Pak jsem ji četla ještě několikrát.
Při vzpomínce na tuto knihu si prostě vybavím moje bezstarostná dětská léta.
85%
"Lucia bude chtít možná vědět, co jsme zač," řekl reverend Jim. "Kdo jí kazí kšefty. Bylo by od nás slušný, kdybychom se představili. Ať ví, s kým je ve válce".
"Apači," řekl Geronimo zamyšleně. "Mohli bychom
si říkat Apači."
___________________________________________________________________________
Skvělý románový thriller! Knížka se nedala odložit, ale nečetla se zrovna lehce, kvůli obsahu.
V první části se seznamujeme se šesticí policistů s přezdívkami Bugr, Sokolí oko, paní Colombová, Geronimo, Čip a reverend Jim. Všichni jsou poznamenáni svými osudy při službě spravedlnosti. Všichni byli dokonalými policisty a nemohou přenést přes srdce, že museli svou životní profesi díky závažným zraněním předčasně opustit.
V další části požádá otec Carlo Santori o pomoc Bugra a Sokolí oko, aby vypátrali jeho zmizelou 12ti letou dceru Jenny. Když se jim to podaří, objeví se náhodně jméno Lucie Carneyové.
Ve třetí části se šest už zmíněných policistů rozhodne vstoupit do války s Lucií Carneyovou, drogovou královnou, která ovládá nejen obchod s drogami, ale i obchod s dětmi. A to, co dělá s miminky je hnus. Tato skupina, která si začne říkat Apači, ví, že bojuje proti obrovské přesile.
Příběh je napínavý, hodně akční, protkaný černým humorem. Šestici neústupných policistů jsem si velice oblíbila a každého mrtvého v boji jsem obrečela. Postavy všech hlavních hrdinů jsou autorem dokonale vykresleny.
Vřele doporučuji!
Miluju tě, ty kurvo!
Ty jo, to bylo fakt slušný psycho!
Zuzaně se nedaří. Před dvěma lety se rozvedla s manželem, táhne jí na čtyřicet a touží po dítěti, jenže žádný vhodný chlap, se kterým by si mohla začít, tady není. Navíc je před dvěma měsíci začal obtěžovat stalker. K tomu ji začne otravovat novinářka, protože bude 25ti leté výročí zmizení její nejlepší kamarádky, 13ti leté Káči. Stalker si začíná troufat pořád víc a Zuzana je zoufalá. Nepřidají jí ani vzpomínky na Káču.
Příběh je úžasně čtivý, napínavý, má tu správnou atmosféru a někdy ke konci je v něm zvrat, který mě dostal do kolen. To ještě není všechno. Jsem zvědavá, co budete říkat na poslední větu v knize.
Doporučuji, je to jízda!
21%
Tak tentokrát jsem s výběrem sáhla vedle. Chtěla jsem se úplně odreagovat, tak jsem zkusila dívčí románek. A odložila jsem po padesáti stránkách. Lenka Lanczová mi nesedla. Já vím, že je to moje chyba, je to knížka pro děti a mládež, a asi se nějaké děti smějí "vtipným" dialogům a situacím, které v knížce nastanou. Přitom například se Stanislavem Rudolfem a jeho dívčími románky problémy nemám. Ale možná taky, že to bylo jenom touto konkrétní knihou. Zatím nevím, jestli budu mít chuť si od autorky přečíst ještě něco jiného.
90%
Už za normálních okolností je třeba dost talentu, aby člověk lhal věrohodně, vyžaduje to energii, kreativitu, chladnokrevnost, paměť, je to mnohem obtížnější, než si lidé myslí. Lhát úřadům je ambiciózní cvičení, které vyžaduje ještě vyšší stupeň všech uvedených vlastností. Takže lhát policii, jak si dovedete představit...
Vau, tak to byla síla! Fantastické! Přečetla jsem si po nějaké době podruhé.
Fandila jsem Alex, fascinovalo mě, jak má všechno do detailu promyšlené, zvlášť na konci. Detektiv Camille, ač malý vzrůstem, je fakt Někdo. Obdivuhodný závěrečný výslech už je takovou třešinkou na dortu. Jenom by mě zajímalo, jestli Camille věděl, jak to doopravdy bylo...
81%
Jednou kdosi chytrý a vtipný řekl, že optimismus je opiem blbců. Člověk by na to asi neměl zapomínat.
______________________________________________________________________________
"Přemýšlel jsem," řekl Tony, když se o chvíli později vrátil do kanceláře.
"To nedělej, zpomaluje to práci," upozornil jsem ho. "Jak s tím jednou začneš, tak bys taky mohl zjistit, že máš blbý zaměstnání za málo peněz."
"Přemýšlel jsem jen trochu:"
"Tak se uč od mistra."
"To jako od tebe?"
"Sklapni, nebo tě vrátím dopravákům a nechám si místo tebe přidělit od psovodů nějakého Kazana. Naučím ho dělat kafe, čímž se ti vyrovná a ještě nebude mít debilní poznámky."
Bezvadná detektivka. 2. díl s Mikem Syrovým a já si určitě nenechám ujít další. Miko se mi líbí, knížka se dobře čte a nepostrádá napětí
81%
...Skoro každá změna bývá provázená bolestí, třeba jako když puknou pupeny nebo se narodí dítě, třebaže nic z toho se nedalo srovnat s tím, jak může bolet odhalená pravda.
Příčina a následek. Není to žádná věda. Ale jen velmi málo lidí ví, že tajemství spočívá v samotné spojce a. Skrývá se v plánování, v analýzách a v přípravě. Skutečnou bitvu, kdy se nemožné stane skutečností, vyhrávají drobné, nepatrné detaily, na něž nikdo jiný nepomyslel.
A mně se to líbilo. Nenáročný, docela napínavý thriller.
Dva manželské páry si na měsíc vymění bydlení, aby daly svému vztahu novou šanci. A pak se dějí věci!
Autor uvádí, že napsal knížku podle skutečných událostí, které se udály v USA a ve Švédsku. Snaží se co nejvíce přiblížit pravdě, v případě, že nešlo informace žijících pamětníků ověřit nebo byly nedostatečné, musela zapracovat jeho fantazie.
Jo:
...Mokré vlasy se mi lepí k hlavě, prsty v tenkých rukavicích skoro necítím a nohy mám zmáčené, ale připadám si živá. Poslední tři roky jsem měla pocit, jako bych vězela polapená na dně díry. Viděla jsem, jak nade mnou procházejí lidé, smějí se, milují se, žijí své životy. Někteří si mě nevšímali, jiní se po mně podívali a šli dál. Někteří se zastavili, posvítili do díry baterkou a křikli na mě, ať vylezu.
______________________________________________________________________________
Výborný psychologický rodinný thriller.
Matka a otec chtějí pro svou dvouletou dceru Elisu to nejlepší. Jejich snaha o dosažení toho se u nich značně liší. Jo jsem viděla nejdřív jako hroznou slabošku, potýkající se s psychickými problémy a moc mě překvapila svým "útěkem" a bojem za Elisu. A její manžel Max mě překvapil vůbec hodně. V knížce jde ale o víc. Dozvíte se třeba, kdo je tajemná Paula a jak je propojená Mary, v jejímž penzionu se Jo ubytovala zrovna s Jo.
V knížce nechybí napětí, nejvíc je ho nepřekvapivě ke konci. Postavy jsou tady znamenitě vykresleny, bez toho by příběh klesl o třídu níž.
85%
Kniha je vzpomínkou věnovanou všem velkým a malým šumavským hrdinům. I těm zapomenutým, kteří mezi zdejšími kopci vydechli naposledy a nezůstalo po nich nic. Jméno, hrob ani křížek, kam položit kytičku.
_______________________________________________________________________________
Skvělá kniha! Ale to jsem od autorky čekala.
O Šumavě, Sudetech a koncentračním táboře Prameny Vltavy. A hlavně o současné vraždě třináctileté dívky Terezie Velkové, která je nalezena v šumavských kopcích na Den holokaustu v pruhovaném pyžamu s našitou židovskou hvězdou.
Při četbě se dozvídáme, že obyvatelé vesniček poblíž Vimperka mají svá tajemství a hlavně nezapomínají na dávné křivdy.
Bravurně napsané a smutné, se skvěle vykreslenými postavami a s mnoha překvapivými zvraty ke konci. To rozuzlení bylo fakt něco, jenom jsem zírala.
Je to kvalitní čtení a mě nezbývá, než knížku vřele doporučit.
81%
"Rozený nepřítel je horší než ten, kterého si sami uděláte."
Jeptiška:
..."Některé excesy katolické církve - to je ve skutečnosti samotný ďábel. Tento padlý anděl reálně neexistuje - ztělesňuje ho sama církev. Během křížových výprav, inkvizice a upalování čarodějnic zabila více lidí, než by kdy dokázal Satan ve své nejhorší a nejkrutější podobě."
_______________________________________________________________________________
Tak tohle bylo zase něco! Thriller má strhující tempo, je napínavý, chvílemi hodně akční, ale taky smutný. S vraždami, kterých není jen sedm, jak by se mohlo zdát podle anotace. Maarten S. Sneijder tady zase vesele porušuje všechna nařízení a zákony. Téma se týká nechutného výzkumu a figuruje tady i jeden ponurý klášter.
Doporučuji, nudit se rozhodně nebudete!
85%
Lidé dělají všechno, i to nejabsurdnější, aby unikli vlastní duši.
______________________________________________________________________________
A čím déle někoho pozorujete, tím jasněji vidíte, jak usilovně se snaží skrýt temná tajemství, jimiž je hnán.
Senzační psychologický mnohovrstevný thriller. Hodně temný, napínavý, plný zvratů.
V pobřežním městečku je pod útesy nalezeno rozmlácené tělo běžkyně Arwen Harperové, která se do městečka před nedávnem přistěhovala. Uvažuje se o tom, že by mohlo jít v pořadí už o čtvrtou oběť tzv. Zabijáka běžkyň, který operuje v okolí a městečko postihne strach.
V příběhu se proplétají příběhy tří žen. Detektiva Rue, psychoterapeutky Lily a mrtvé Arwen, servírky a malířky. Střídají se vypravěči, tehdy a teď a nejde jen o tyto ženy. A zjišťujeme, že městečko není tak idylické , jak se na první pohled zdá, skoro všichni skrývají nějaká tajemství, která postupně vylézají na povrch. V knize je popisován skutečný zločin, otřesné rodinné neštěstí. Autorka v Poznámce uvádí, že jsou v něm pozměněna jen jména. A s tímto zločinem je vyprávění propojeno.
V závěru knihy je odhalen Zabiják běžkyň a je zjištěno, co se stalo Arwen.
Knížka patří k těm, na které se hned tak nezapomene a samozřejmě ji doporučuji.