ArwenAragorn komentáře u knih
75%
Temný příběh zasazený do našich šedesátek. Tehdejší režim byl skoro stejně děsivý jako to, co se na Slovensku dělo. Ale toho fantastična a později duchařiny bylo na mě přece jenom moc, stejně jako toho, že všechno, co se v knížce děje je pochmurné, pokud ne přímo nechutné, bez kouska naděje. Psychologie hlavního hrdiny, majora STB, je tady velice dobře popsána, postava je to veskrze negativní, ale sám o sobě z mnoha důvodů trpí.
Nepovažuji knížku Kariky tentokrát za žádné veledílo, ale za přečtení stojí. Nečte se ovšem lehce.
81%
Isaac vystartuje tak bleskově, že jeho pohyby splynou v nezřetelnou šmouhu. V jednu chvíli stojí Johan před ním a v příští leží rozpláclý na zemi, protože ho Isaac nabral do hrudi. Vzápětí se vzduchem mihne ostří sekery, Isaac jí máchne směrem dolů a Frank zařve.
Je to skřek zvířete na jatkách.
Pozadu se skácí do bláta, hlavu vytočenou ke straně, a kolem něj se rozpíjí tmavá kaluž. Tvář má taky ztmavlou, rysy mu zastírá krev řinoucí se z rozšklebené jámy v lebce.
Tak tentokrát po opětovném přečtení bych dala tomuto výbornému psychologickému thrilleru pět hvězdiček.
Čtivý, napínavý, se slušnými zvraty. Příběh se odehrává střídavě ve dvou časových rovinách. Před pěti lety, kdy se čtyři holky Angličanky v Nepálu dostanou do podrůčí nebezpečné sekty a v současnosti, kdy jedna z nich pracuje pod cizím jménem v útulku pro zvířata. Některé části, hlavně ty před pěti lety jsou dost šokující, ale od sekty se dá čekat mnohé.
Postavy jsou tady obratně vykresleny, já jsem fandila jedině Emmě.
Doporučuji!
85%
MUU! Náhlé vyštěknutí, znepokojivě blízko, ho vyděsilo na nejvyšší míru: znělo jako lidské, a přece velmi nelidsky.
"Nechte mě na pokoji!" křičel, teď dokonce běžel ještě rychleji. Rychleji, než si vůbec dovedl představit.
MUU,MUU,MUU, chrochtalo to stvoření, když utíkalo vedle něj.
V bledé záři blesku uviděl postavu, která k němu kráčí kukuřicí. Zahlédl ji jen velmi krátce, ale naprosto jasně. V tu chvíli skoro klopýtl, jak ho to šokovalo. Bylo to strašné, měl pocit, že přišel o rozum. Proboha - ten obličej, TEN OBLIČEJ - !!
Uf, tako to byla parádní jízda! Perfektní hororový thriller! Je originální, tajemný, správně napínavý, dobrodružný a hodně akční. Honičky v kukuřici a v jeskyních neměly chybu. Po celou dobu čtení si udržoval úžasnou atmosféru. Z dílů s Pendergastem, které jsem zatím četla, rozhodně nejlepší.
Srdečně doporučuji!
Vypráví pošťák:
..."Ležela na koberci před pohovkou. Proto jsem ji skrz okno neviděl. Už od pohledu mi bylo jasný, že je mrtvá. Ani jsem se jí nedotkl. Vzpomněl jsem si na malou Alicii a zavolal jsem ji několikrát jménem, ale nikdo se neozval. Hrozil jsem se toho, co bych mohl najít v ložnici, takže jsem šel hned k telefonu v kuchyni a zavolal na policii. Schoval jsem se tam jako zbabělec, dokud nedorazili policajti. Další pohled na Eleanor bych nevydržel. Všude byla samá krev. Ten svůj krásnej obličej měla celej potlučenej,"
V detektivce dojde ke dvěma vraždám. Jedna je současná, druhá se odehrála před 25 lety.
Váhala jsem mezi čtyřmi a pěti hvězdičkami. Nakonec dám plný počet. Knížka se pěkně četla, je tam napětí a slušné zvraty. To, co se postupně dozvídáme je velice překvapivé, ale nechci spoilerovat. Soukromá vyšetřovatelka Jessica Shawová má moje sympatie.
Doporučuji.
Reni se vleče pouští:
...Hory se přibližovaly a zase vzdalovaly, ale nepolapitelná krása zůstávala a připomínala jí, že poušť je všechny přežije se stejnou lehkostí, s jakou přijala mrtvé, zavražděné a pohřbené.
Vím, že knížka se mi líbila, tak jsem si ji přečetla znovu. A teď bych hvězdičku ubrala, taková pecka to nebyla. Ano, je tam poutavé prostředí Mohavské pouště, ale začátek se dost táhl a na konci bylo zase rychle nahuštěno hodně akcí najednou. Střídají se tady vyprávění z minulosti a ze současnosti a je zde více vypravěčů.
Reni mi bylo líto, rodinná tajemství zřídka bývají příjemná.
Knížku doporučím.
90%
Něžnost jako vlastnost je součástí citového bohatství člověka a nemusí se vůbec projevit. Citový projev je ve skutečnosti překonávání bariér. Jozova něžnost byla tak přirozená jako krevní oběh. Zvykla jsem si na to snadno a rychle, takže kdyby přestal být něžný a stal se například jen slušný, cítila bych se jako spráskaný pes.
Ke všemu je třeba nadání. I ke štěstí.
V bezčasí posledního setkání jsem si uvědomila ojedinělost našeho svazku Uvědomila jsem si též, že jsem zde v těchto horách, v krajině divů, prožila svůj osobní zázrak.
V knize se vypráví o mladé doktorce, která se v zapadlé horské vesnici Želary ukrývá před nacisty a stane se ženou prostého vesnického muže, do kterého se postupně zamiluje.
To byl tak krásný příběh! Skutečně mě chytil za srdce. Autorka vypráví nesmírně poutavě, citlivě, ale zároveň s humorem. Jednotlivé postavy jsou tady opravdu úžasně popsány, úplně jsem je před sebou viděla. Na konci jsem si pobrečela.
Vřele doporučuji, ke knížce se určitě budu vracet. Skvělý je i film.
81%
Na světě neexistuje lidská činnost, která by nezanechávala stopy. Obzvlášť, pokud se jedná o zločin.
Mým oborem je lov. A zvířetem, které jde ulovit nejhůř, je člověk.
Začátek se podle mě trochu vlekl, pak se ale začalo stupňovat napětí a rostlo s každou stránkou. A těch zvratů! Ovšem naprosto mě dostal konec. Nikdy nemůžete vědět, co je pravda. Takže je to opět plný počet hvězdiček a autorovi tleskám.
Nemá asi cenu psát, že thriller doporučuji.
81%
Velice poutavě vyprávěná knížka z poválečných Beskyd. Silný a emotivní příběh několika osob se svým tajemstvím, jejichž osudy se na konci propojí. Postavy jsou bravurně vykresleny, naprosto uvěřitelně, ke každé si vytvoříte vztah.
Tenhle román si musíte přečíst! Autorka je sázkou na jistotu.
90%
Vrrrr. Krátké, hlasité, nahněvané zachrčení.
Země se zachvěla pod tíhou mohutných pracek.
Otočila jsem baterku ve směru, odkud se zvuk ozval. V kuželu světla jsem zahlédla, jak se mezi stromy nějakých deset patnáct metrů ode mě někdo pohybuje. Mihla se tam jakási obluda a vmžiku byla pryč. Zahlédla jsem si jen na vteřinku, ale můžu říct, že jsem nikdy nic podobného neviděla. Rozhodně to nebyl medvěd. Chodilo to po zadních jako člověk, bylo to vysoké přes dva metry a mělo to hustý, zacuchaný kožich, samé slepené oranžovohnědé chlupy. Když jsem to spatřila ve světle baterky, dívalo se to přímo na mě a já viděla, jak odrážející se světlo dělá z jeho očí dvě rudě žhnoucí slunce.
_____________________________________________________________________________
Páni, tak to byl ÚŽASNÝ thriller.
Zástupkyně šerifa Rebecca pátrá v okrese Černého vlka po pachatelích bestiálních vražd. Nad nimi se vznáší přízrak bájné obludy Ursuliny. Když jsem se dozvěděla, kdo stojí za vraždami, spadla mně brada. Větší šok už jsem dlouho nezažila.
Knížka má spád, je napínavá, děsivá, emotivní, zvlášť ke konci, kde je velice dojemná, a nejde se od ní odtrhnout. Když jsem otočila poslední stránku, závidím těm, kteří ji teprve začínají číst.
81%
Zvedá se vítr. Když vane od jihu, hvízdá skrz trup letadla a vydává zvuk, jako když foukáš na hrdlo láhve od piva. Zní to jako houkání vlaku, který nikdy nepřijede.
Neustále komunikuji s kompasem a pokouším se najít cestu ven, ale kolem dokola jsou jen samé hory. Těžko se rozhodnout, kterou cestou se vydat. Pokud zvolím špatný stupeň...no, je to tady zlé.
Opravdu zlé.
___________________________________________________________________
Přečetla jsem si znovu a ani po letech svůj názor na knihu nezměním. Je opravdu moc pěkná, dobrodružná, napínavá. S hlavními hrdiny, které nebylo možné si neoblíbit, jsem prožívala všechny jejich strasti i úspěchy. Obdivuji jejich nezdolnost a odvahu i humor, kterým odlehčovali svou nepříznivou situaci. Já jsem přitom seděla pěkně v teple, ale ta krutá zima na mě z knížky vyloženě dýchala.
Doporučuji vážně všem!
85%
Tady to bylo o nervy:
Vyrazil jí dech.
Podlomily se jí nohy.
Nebyl to tak podařený kopanec, jak si myslel.
Heather to ustála.
Jacko se sklonil, aby zvedl svou enfieldku, a nevšiml si, že od ní přichází druhá rána. Mačeta mu prořízla tvář a projela až ke rtům.
Opět vykřikl, padl na koleno a šmátral po zemi, až našel pušku.
Namířil ji na ni a stiskl spoušť.
Nemohl se netrefit.
_______________________________________________________________________________
Tady jsem se pobavila:
"Nenadávej sestře."
"Blbec je on!" řekla Olivia.
"Omluv se, Olivie."
"Ať se napřed omluví on."
Za normálních okolností to mohlo trvat čtvrt hodiny nebo dvacet minut, ale dnes Owen prostě prohlásil: "Promiň, já to tak nemyslel." A Olivia odpověděla: "Promiň, já to taky tak nemyslela." Jako dvě zatracený děti na křesťanském televizním kanálu.
Senzační návykový napínavý dobrodružný thriller s mnoha adrenalinovými zážitky.
Mladá matka se dvěma nevlastními puberťáky, kteří ji příliš neberou se dostane do situace, kdy musí na malém ostrově bojovat o život s místními obyvateli, pro které zákon nic neznamená. Během toho se vyvíjí i její vztah s dětmi.
Já jsem si čtení moc užila a vám ho doporučuji.
Sophia:
Občas mě na okamžik zachvátila prudká panika a já se snažila bojovat, ale čím dál víc jsem se nechala unášet, jako bych plula na teplých šplouchajících vlnách. Pořád jsem ještě byla vzhůru, ale už jsem se nebála spánku. Už jsem se mu nebránila - začínala jsem ho chtít.
Tak takový typ thrillerů mám ráda. Nebo spíš psychologických románů s thrillerovými prvky. Ve vyprávění se střídají dvě časové roviny. Sophie předtím a Tash teď. Je tam tolik zvratů, že jsem se nestačila divit a ty ke konci opravdu stojí za to. Pro mě mnoho překvapení.
Jak byste se zachovali vy, být Tash?
Doporučuji!
Šelma se mi velice líbila, ale tady čtení po nějakých padesáti stranách vzdávám. Zamotala jsem se do děje a nějak jsem se nechytala. Ale je možné, že se ke knížce vrátím.
Tento díl s komisařem Sharkem mi zatím přišel nejslabší. Mám pocit, že už se autor vyčerpává, i minulý díl byl horší.
Téma umělé inteligence mě příliš nezaujalo a knížku jsem dočetla bez většího nadšení. Čtenáři, kteří mě znají, vědí, že průměrné hodnocení je u mě pořád pěkné. Takže knížku doporučuji, třeba se zrovna vám bude líbit.
81%
Výborná kniha, četla jsem už dávno, ale pořád si ji pamatuji.
Doporučuji.
80%
Sára zachytila Reesův pohled a nesměle se usmála. "Reesi...ehm, jak se vlastně jmenuješ křestním jménem?" "Kyle."
"Kyle," pokračovala chvějícím se hlasem," nebýt tebe, tak bych už byla mrtvá. Já...chtěla bych ti poděkovat."
Reese jí pohlédl do očí. Je to jen obyčejná holka, opakoval si. Cíl, který je potřeba bránit. A pak, aby si udržel vnitřní rovnováhu, dodal nahlas: "Je to jen moje povinnost."
Perfektní odpočinkové hodně akční sci-fi čtení. Potřebovala jsem se po Pečovateli od Mo Hayder nějak odreagovat a knížka to splnila dokonale. Přiznám se, a budu asi vypadat divně, z filmu Terminátor jsem viděla jenom začátek a ten se shoduje s knihou.
Ubírám jednu hvězdičku, protože nejsem na takový typ hodně akčních knih, ale určitě ji doporučím.
80%
Přečetla jsem si znovu. Výborný thriller, ale opět nechutný, ujetý, zvrácený. Nějakou dobu mi trvalo, než jsem se začetla, ale pak už to jelo.
Kdo je Skřítek, jak se mu říkalo, tedy Pečovatel (musí o sebe pečovat) je určitě překvapení.
Současně se v knize dozvíme, co se stalo s Jackovým bratrem Ewanem, což je taky zajímavá, ale neméně nechutná část.
K přečtení doporučuji, ale musíte na to mít žaludek. Ovšem knížka vám v paměti utkví, asi i proto, že je tak ohavná.
Sebastian:
Kráčel blíž. Ať už byl ten člověk na židli kdokoli, byl po smrti. Ruka mu ochable visela v podivném úhlu, příliš bledá na to, aby v ní ještě kolovala krev. Na zápěstí měl mohutné pánské hodinky se stříbrným náramkem. Sebastian shora opatrně uchopil opěradlo a začal židli otáčet k sobě.
Žena, uvědomil si a vzápětí nato mu došlo která.
Ucouvl a zapotácel se.
Fantastický thriller a fantastická je celá série. Myslím, že patří k nejlepším ze sérií skandinávských thrillerů, udržuje si pořád vysokou kvalitu, její nejhůře hodnocený 3. díl má 82%, u ostatních se hodnocení blíží k 90% nebo je překračuje. Ale co je hlavní, líbí se mně. Knížka je nesmírně čtivá, hrozně napínavá s mnoha šokujícími okamžiky. Jenom ten konec, to není fér, skoro brečím, ale zatnu zuby a budu čekat, určitě dlouho, na další díl.
Bez váhání doporučuji, užijte si čtení!
81%
Přečteno po čase znova. Brutální, zvrácené, nechutné. Ale knížka je výborná a těžce odložitelná.
Jack Caffery začíná svou práci na pozici detektiva inspektora. Na předměstí Londýna jsou nalezeny mrtvoly žen brutálně a atypicky znetvořené. Současně s pátráním po vrahovi žen se Caffery pořád snaží dopadnout vraha svého bratra Ewana, který zmizel, když mu bylo osm let a je přesvědčený, že v jeho zmizení má prsty soused, už trestaný za pedofilii.
Myslela jsem si, že už vraha znám, ale byla jsem na omylu, autorka to vymyslela skutečně dobře. Závěr je dost dramatický, ale děkuji za něj, udělal mně radost, tedy až na smrt jednoho ze členů Cafferyho týmu.
Takže jasné doporučení, ale zároveň doporučuji před čtením thrilleru nejíst.
Amy:
Kroky.
Upřeně se zadívala přes síťové dveře a snažila se rozeznat, kdo nebo co se blíží. Byla to Julianne vracející se od auta?
Potom uviděla, jak se ze stínu stromů vynořila nějaká postava. \ve slabé záři od jezera se na cestě rýsovala jen jako silueta. Ale nebyla to Julianne. Byl to nějaký muž a přicházel k ní.
V tu chvíli se dala do křiku.
Po čase jsem se zase velice ráda setkala s Jane a Maurou. Jedná se o výbornou detektivku. Jane vyšetřuje smrt zdravotní sestry a současně pátrá po stalkerovi, který obtěžuje vysokoškolačku Amy. Přitom matka Jane Angela neustále otravuje Jane s tím, že se jí zdají podezřelí noví sousedé. Hlavně díky Angele se do knížky dostává i humor a já se docela bavila.
Nejdřív je v nebezpečí života Angela, jejíž instinkt, jak se ukázalo, byl správný, pak chvilku i Jane.
Původně jsem chtěla dát čtyři hvězdičky, ale vzhledem k dobře vymyšlené zápletce a velice zdařilému rozuzlení musím jednu přidat. Ten závěr se autorce opravdu povedl a já knížku doporučím. Přesto musím poznamenat, že starší detektivky autorky se mně líbily víc.