Ursulina přehled

Ursulina
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536389/bmid_ursulina.jpg 5 45 45

Shelby Lake série

< 2. díl

Působivý a napínavý prequel ke krimirománu Hluboký sníh. Bájné příšery mívají různá jména: Yetti, Vasitri, Čučuna... V okrese Černého vlka jí říkají Ursulina. A pro většinu jeho obyvatel není tahle obluda bájná, ale reálná. Protože za sebou nechává rozpárané mrtvoly a jejich krví u nich pokaždé napíše vzkaz: Jsem Ursulina. Zástupkyně šerifa Rebecca Toddová se společně se svými kolegy snaží tohle monstrum zastavit. Aby se to podařilo, musí odhalit jeho tajemství. Temné tajemství, které nakonec Rebeccu postaví před nesnesitelně bolestnou volbu, jež navždy změní (nejen) její život.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Ursulina, 2022


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ursulina. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (18)

Paja1709
včera 5 z 5

Můj oblibeny autor a opět nezklamal.Skvele to bylo. Jen mě mrzí, že jsem 1 díl četla před rokem .Takže mi chvilku trvalo než jsem si vzpomněla na Shelby.Kdo nečetl doporučuji číst hned po sobě

Pavlína2019
předevčírem 5 z 5

Hodně zvláštně napsaná kniha.
Myslím způsob. A to ten, že ho hrdinka někomu vypráví.
Domnívala jsem se, že pro mě námět - příšera - nebude to pravé, navíc když je to spíš detektivka než thriller, aspoň mi to připadá.
Ale říkala jsem si, že s chutí zjistím, jak to s ní vlastně je.
Nejspíš mě kniha chytla opravdu hodně tak v půlce, druhá půlka mě bavila o mnoho více a když už jsem věděla, jak to je, řekla jsem si ano, opravdu zajímavý příběh.
Ovšem nevěděla jsem, že úplný závěr a možná poslední slovo knihy mě dovedou až k slzám.
Takže napínavé, zajímavé a dokonce i dojemné.
Nemohu jinak než doporučit.
A přečtu si i druhý díl.


ArwenAragorn
06.10.2024 5 z 5

85%

Vrrrr. Krátké, hlasité, nahněvané zachrčení.
Země se zachvěla pod tíhou mohutných pracek.
Otočila jsem baterku ve směru, odkud se zvuk ozval. V kuželu světla jsem zahlédla, jak se mezi stromy nějakých deset patnáct metrů ode mě někdo pohybuje. Mihla se tam jakási obluda a vmžiku byla pryč. Zahlédla jsem si jen na vteřinku, ale můžu říct, že jsem nikdy nic podobného neviděla. Rozhodně to nebyl medvěd. Chodilo to po zadních jako člověk, bylo to vysoké přes dva metry a mělo to hustý, zacuchaný kožich, samé slepené oranžovohnědé chlupy. Když jsem to spatřila ve světle baterky, dívalo se to přímo na mě a já viděla, jak odrážející se světlo dělá z jeho očí dvě rudě žhnoucí slunce.
_____________________________________________________________________________
Páni, tak to byl ÚŽASNÝ thriller.
Zástupkyně šerifa Rebecca pátrá v okrese Černého vlka po pachatelích bestiálních vražd. Nad nimi se vznáší přízrak bájné obludy Ursuliny. Když jsem se dozvěděla, kdo stojí za vraždami, spadla mně brada. Větší šok už jsem dlouho nezažila.
Knížka má spád, je napínavá, děsivá, emotivní, zvlášť ke konci, kde je velice dojemná, a nejde se od ní odtrhnout. Když jsem otočila poslední stránku, závidím těm, kteří ji teprve začínají číst.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Sluneční král, Ursulina a další knižní novinky (28. týden)

07.07.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ursulina v seznamech

v Právě čtených10x
v Přečtených47x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených8x
v Knihotéce43x
v Chystám se číst105x
v Chci si koupit50x
v dalších seznamech2x