Ursulina
Brian Freeman
Shelby Lake série
< 2. díl
Působivý a napínavý prequel ke krimirománu Hluboký sníh. Bájné příšery mívají různá jména: Yetti, Vasitri, Čučuna... V okrese Černého vlka jí říkají Ursulina. A pro většinu jeho obyvatel není tahle obluda bájná, ale reálná. Protože za sebou nechává rozpárané mrtvoly a jejich krví u nich pokaždé napíše vzkaz: Jsem Ursulina. Zástupkyně šerifa Rebecca Toddová se společně se svými kolegy snaží tohle monstrum zastavit. Aby se to podařilo, musí odhalit jeho tajemství. Temné tajemství, které nakonec Rebeccu postaví před nesnesitelně bolestnou volbu, jež navždy změní (nejen) její život.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2024 , KalibrOriginální název:
Ursulina, 2022
Tak tohle byla naprostá pecka!! Skvěle vystavění příběh, moc mě to bavilo. Až po přečtení jsem zjistila, že se jedná o prequel k jiné knize, kterou si hned píšu na seznam. Autor byl do této chvíle pro mě neznámý, ale Ursulinou si mě naprosto získal a s chutí se podívám na další jeho tvorbu. Ursulina je legenda. Bájný tvor, strašící v lesích. Jenže pak skutečně někdo umře... Kniha je napsaná jako vyprávění matky dceři, příběh je vícevrstevný, napínavý, zajímavý, dojemný. Rozhodně to není nějaké bezduché psaní o vraždící příšeře, jak by se mohlo zdát z obálky. Doporučuji.
Když jsem zjistila, že Hluboký sníh bude mít pokračování (resp. prequel), byla jsem dost natěšená, že se dozvím, jak to předtím celé bylo. Kniha se četla opravdu dobře, byla napínavá, ale asi úplně nesplnila mé očekávání. A ano, asi jsem i trochu tušila, kterým směrem by se to mohlo vydat. To ale nemění nic na faktu, že je to dobrá kniha a můžu ji s klidem doporučit.
Předchozí kniha (Hluboký sníh)se mi líbila o trošku víc, tady jsem se nemohla ze začátku nějak začíst, ale potom ke konci už jsem se nemohla odtrhnout a z toho, kdo "byl Ursulina" a proč, jsem byla teda v šoku.
Celkově závěr knihy opravdu povedený, poslední stránky až dojemné.
Doufám, že brzy vyjde další kniha, autor je borec :-D
Brian Freeman mě nadchnul hned na první dobrou svou sérií s Frostem Eastonem. Ursulinou mé nadšení posunul ještě o level výš. Stránky letěly rychlostí blesku a mě se nechtělo knihu odkládat. A musím přiznat, že na konci mě opravdu dostal, tenhle vývoj událostí jsem nečekala ani náhodou!
Když jsem po přečtení knížky Hluboký sníh zjistila, že u nás vyjde i prequel Ursulina, těšila jsem se neskutečně! Ursulina je taková zpověď matky dceři. Čtenář dostane pár odpovědí na otázky, které v knížce Hluboký sníh nebyly zodpovězeny.
Napínavý, smutný a dojemný příběh. Doporučuji všemi deseti, na DK teda všemi pěti! 5*
Wow, prostě ještě jednou wow!
Freeman je prostě mistr převleku a iluzí. Před tímhle dílem smekám. Peckovně napsané.
Příběh je vlastně vyprávěn zpovědí, dopisem od Rebecci pro svou dceru Shelby. Za mě zajímavě a neotřele napsané a zároveň tak smutné.
Skoro od půlky knihy jsem četla přes slzy. Vyprávění je vážně temné a mrazivé až do poslední stránky…..vlastně až úplně do posledního slova.
Vraždy jsou sice hodně brutální, ale co si budeme nalhávat…oběti nebyli vůbec žádní svatoušci, takže mi jich opravdu nebylo líto. A přítel Ricky….netřeba komentovat. Co vlastně všechno musela Rebecca obětovat? Vážně hodně…
Tohle je přesně ten příběh, který se vám dostane pod kůži a v mysli zůstane hodně dlouho!
Za mě jedno velké doporučení!
Psychologický thriller z okresu Černého vlka přivádí na stránky knihy záhadnou Ursulinu ....
A také vyšetřovatelku Rebeccu ..... která se s ní setkala a snaží se zastavit její vraždění ....
Ale - je to opravdu příšera - anebo se za ní někdo skrývá ?
S tímto problémem se Rebecca musí srovnat - v napínavém a smutném příběhu dochází k rozluštění .... a snad i s otevřeným koncem ....
A já si rozhodně přečtu o stopách Hlubokého sněhu ...
Naprosto úžasná kniha.
Brian Freeman má neskutečné nadání a tohle je příběh s velkým P.
Skvěle napsané, napínavé a vlastně i dojemné "pokračování" Hlubokého sněhu.
Myslím, že od teď budu také naslouchat a čekat zda někde uslyším temné "Vrrr"...
Mohu jen doporučit...
Napínavé a čtivé. Obrat na závěr knihy překvapivý. Za mě velmi povedené. Těším se na další díl.
Naprosto dokonalý příběh. Až do konce nevíte, kdo se za zločiny skrývá a proč. I takhle může vypadat pomsta, kterou ani nejde odsoudit.
Tohle se Brianovi velmi povedlo. Kniha ve které je všechno. Láska, napětí, násilí, smutek, vraždy a překvapení, které nečekáte. Tohle jsem si opravdu užila od samého začátku k úplnému konci, který se mi nečetl moc dobře a cítila soucit s Rebeccou. Všechno vysvětlení a propojení dvou knih, prostě super. Kniha psaná formou tzv. dopisu pro dceru. Dávám do doporučených.
Velmi dobře zvolený a pojatý styl vyprávění, který se nese v duchu dopisu psaného matkou její dceři. Tudíž se nam tu krásně snoubí minulost s přítomností. Ty dvě roviny se moc dobře propují. To se mi líbilo. Klidně bych tenhle příběh viděla zfilomavaný. Závěr nemá chybu. Sednul k clemu vyprávění přesně tak akorát.
Tohle byla teda jízda!
Freeman pomalu rozjíždí svůj příběh, v houstnoucí stísněné atmosféře postupně dávkuje napětí, předhodí čtyři brutálně zavražděné a zohavené mrtvoly. A vy celou dobu přemýšlíte, kdo za tím vším stojí. Fakt Ursulina?
Vyprávění s vyšetřováním rychle zvyšuje tempo a nutí vás číst dál, protože jste nedočkaví a chcete vědět, jestli váš tip na vraha je správný. I já měla pár tipů..
Ten příběh je celý vlastně dopis dceři, takže kdo četl Hluboký sníh, ví, že tady je to propojení.
Freeman je opravdový mistr nečekaných rozuzlení. Tentokrát jsem zůstala opravdu s otevřenou pusou, úplně mě dostal. Závěr knihy je ale nejen napínavý, ale taky hodně dojemný. Usnout po přečtení poslední stránky, posledního slova, byl pro mě velký problém. Ale jedna probděná noc za ten čtenářský zážitek opravdu stála.
Dala bych 10 hvězdiček, kdyby to šlo a doporučuju!
Můj oblíbený autor opět nezklamal. Čtení jsem si opravdu hodně užila. A konec mě překvapil,to jsem nečekala. Za mě 100% a doporučuji všem, určitě nebudete zklamáni.
Po přečtení Ursuliny mě napadá jen jedno,a to...kam se hrabe naše Klekánice,co?
Určitě kladu všem na srdce,aby četli sérii postupně,jinak síla příběhu nemá takovou moc a prožitek,který nám autor právě posloupným čtením zaručuje.
Já opět tajila dech a cítila jsem větvičky keřů,co mě škrábou,když jsem se schovávala u Normova karavanu a všechno pozorovala. No a ten konec?! Blaho!
"Povím ti úplně všechno a ty si celou dobu pamatuj jednu věc.
Ursulina existuje."
Můj oblibeny autor a opět nezklamal.Skvele to bylo. Jen mě mrzí, že jsem 1 díl četla před rokem .Takže mi chvilku trvalo než jsem si vzpomněla na Shelby.Kdo nečetl doporučuji číst hned po sobě
2018 | Noční pták |
2019 | Vnitřní hlas |
2020 | Klikatá cesta |
2021 | Sama proti všem |
2006 | Zkaženost |
Tentokrát je pointa uvěřitelná, jen pokud nad ní čtenář důkladně nehloubá. Tuto činnost proto nedoporučuji. Pokud se ale necháte unášet příběhem a jeho podprahově ohrožující atmosférou, dočkáte se naprosto uspokojivého čtenářského zážitku.