Ursulina

Ursulina
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536389/bmid_ursulina.jpg 5 45 45

Shelby Lake série

< 2. díl

Působivý a napínavý prequel ke krimirománu Hluboký sníh. Bájné příšery mívají různá jména: Yetti, Vasitri, Čučuna... V okrese Černého vlka jí říkají Ursulina. A pro většinu jeho obyvatel není tahle obluda bájná, ale reálná. Protože za sebou nechává rozpárané mrtvoly a jejich krví u nich pokaždé napíše vzkaz: Jsem Ursulina. Zástupkyně šerifa Rebecca Toddová se společně se svými kolegy snaží tohle monstrum zastavit. Aby se to podařilo, musí odhalit jeho tajemství. Temné tajemství, které nakonec Rebeccu postaví před nesnesitelně bolestnou volbu, jež navždy změní (nejen) její život.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Ursulina, 2022


více info...

Přidat komentář

Paja1709
včera 5 z 5

Můj oblibeny autor a opět nezklamal.Skvele to bylo. Jen mě mrzí, že jsem 1 díl četla před rokem .Takže mi chvilku trvalo než jsem si vzpomněla na Shelby.Kdo nečetl doporučuji číst hned po sobě

Pavlína2019
předevčírem 5 z 5

Hodně zvláštně napsaná kniha.
Myslím způsob. A to ten, že ho hrdinka někomu vypráví.
Domnívala jsem se, že pro mě námět - příšera - nebude to pravé, navíc když je to spíš detektivka než thriller, aspoň mi to připadá.
Ale říkala jsem si, že s chutí zjistím, jak to s ní vlastně je.
Nejspíš mě kniha chytla opravdu hodně tak v půlce, druhá půlka mě bavila o mnoho více a když už jsem věděla, jak to je, řekla jsem si ano, opravdu zajímavý příběh.
Ovšem nevěděla jsem, že úplný závěr a možná poslední slovo knihy mě dovedou až k slzám.
Takže napínavé, zajímavé a dokonce i dojemné.
Nemohu jinak než doporučit.
A přečtu si i druhý díl.


ArwenAragorn
06.10.2024 5 z 5

85%

Vrrrr. Krátké, hlasité, nahněvané zachrčení.
Země se zachvěla pod tíhou mohutných pracek.
Otočila jsem baterku ve směru, odkud se zvuk ozval. V kuželu světla jsem zahlédla, jak se mezi stromy nějakých deset patnáct metrů ode mě někdo pohybuje. Mihla se tam jakási obluda a vmžiku byla pryč. Zahlédla jsem si jen na vteřinku, ale můžu říct, že jsem nikdy nic podobného neviděla. Rozhodně to nebyl medvěd. Chodilo to po zadních jako člověk, bylo to vysoké přes dva metry a mělo to hustý, zacuchaný kožich, samé slepené oranžovohnědé chlupy. Když jsem to spatřila ve světle baterky, dívalo se to přímo na mě a já viděla, jak odrážející se světlo dělá z jeho očí dvě rudě žhnoucí slunce.
_____________________________________________________________________________
Páni, tak to byl ÚŽASNÝ thriller.
Zástupkyně šerifa Rebecca pátrá v okrese Černého vlka po pachatelích bestiálních vražd. Nad nimi se vznáší přízrak bájné obludy Ursuliny. Když jsem se dozvěděla, kdo stojí za vraždami, spadla mně brada. Větší šok už jsem dlouho nezažila.
Knížka má spád, je napínavá, děsivá, emotivní, zvlášť ke konci, kde je velice dojemná, a nejde se od ní odtrhnout. Když jsem otočila poslední stránku, závidím těm, kteří ji teprve začínají číst.

WaN635
03.10.2024 5 z 5

Takže jestli mi Hluboký sníh přišel skvělý, tak nevím, jak mám hodnotit Ursulinu.
Tohle byla bomba, postupně jsme rozplétali příběh obludy, až jsme ho nakonec rozpletli. A stálo to za to, bylo to bolavé, napínavé, děsivé a ve finále dojemné čtení.

alnahu
03.10.2024 5 z 5

Napínavý a skvěle promyšlený příběh, který volně navazuje na thriller Hluboký sníh.Každá příšera má své jméno-této říkají Ursulina,ovšem tato je reálná, zanechává za sebou brutalně zabité mrtvoly.Místní zástupkyni šerifa Rebecce Toddové se stane noční můrou ,která ji pronásleduje na každém kroku.Ursilino tajemství je pro Rebeccu kruté a změní jí celý život. Příběh s temnou atmosférou a velmi dojemný koncem vřele doporučuji k přečtení.

Mandlevest
03.10.2024 5 z 5

Ach, tohle bylo skvělé, četla jsem až do samotného rána :-). Nevím, jak to Brian Freeman dělá, ale jeho hrdinové mě vždy, v podstatě od první stránky, začnou opravdově zajímat. Dokážu se do nich vcítit, dokážu je pochopit, dokážu jim odpustit. Tento autor nepíše klasické detektivky, ale ani klasické thrillery. Už když jsem ho před lety náhodně objevila díky knize Noční pták ( ze série se skvělým Frostem Eastnem) a hned se pídila po jeho dalších knihách, které u nás vyšly, věděla jsem, že tohle je něco extra, co budu chtít číst, co mě bude bavit i zajímat. Brian je mistrným vypravěčem, "králem" pointy a za srdce beroucích konců. Tohle vše, výše napsané, najdete i v této knize. Hluboký sníh mě před časem nadchnul, u Ursuliny to bylo minimálně stejné, byla to napínavá a vzrušující noc v její společnosti:-). A já se moc přimlouvám, co další autorovy série (zejména ta s poručíkem Stridem), nechtěl by je pan Jirák také pro nás přeložit :-)? Skvělé čtení, dejte si oba díly, v pořadí libovolném, nebudete litovat.

shootingstar
30.09.2024 5 z 5

Mnohem lepší, než jsem zpočátku čekala.
Navíc v dnešní době, kdy závěrečný strašidelný zvrat je vpodstatě povinností, konec této konkrétní knihy vysloveně nadchne. Po přečtení mám doslova chuť zůstat naživu:)

Heli20
23.09.2024 5 z 5

Jeden z nejlépe napsaných příběhů, co jsem kdy četla.Od knihy se nešlo odtrhnout.

Ticiana
22.09.2024 5 z 5

Brilantni thriller, jak ma byt. Desiva legenda, pred kterou neni uniku. Autor nam dava jen casti skladacky, a podle me neni mozne, aby jste vedeli, kdo za tim je. Kniha Vas nepusti a zaver je proste bozi. Tohle budu mit v hlave par dni.

Šánka
08.09.2024 5 z 5

Dávná legenda ožívá, Ursulina se vrací a nechává za sebou jen smrt...
Dokonale odvyprávěný napínavý příběh, který posouvá hranici detektivního románu do úplně jiných sfér. Mně se to snad líbilo ještě více než Hluboký sníh. Ten závěr je brutální a velmi emotivní, povedl se! Ani ve snu bych si ho takto netipovala, autor nám ho připravil jako třaskavou směs.
Tato kniha se dá číst i samostatně, přesto bych doporučila přečíst i Hluboký sníh, umocní se tím zážitek celého příběhu.

zuzana2599
06.09.2024 5 z 5

Kdo je Ursulina ? Bájná potvora, vraždící netvor, nebo je to člověk z masa a kostí ?
Inu, odpověď získáte přečtením této skvělé knihy, která jen dokazuje jak vynikajícím vypravěčem Brian Freeman je. Četla jsem i Hluboký sníh, ale přiznávám se, že mi moc z děje v paměti nezůstalo, ale ať je to tak či onak, pravdou je, že Ursulina je lahůdka pro milovníky thrillerů. Čtení mě neskutečně bavilo a závěr překvapil i dojal. Příběh má jedinečnou atmosféru, dobré tempo a emocemi autor nešetří ! Bravo !

Sony9
05.09.2024 5 z 5

Četla jsem tuto knihu jako první, ale vím, že Hluboký sníh si budu muset přečíst také. Zápletka byla překvapivá. Akorát se autor trochu motá ve věku hlavní hrdinky, když v říjnu jí je stále 26, jak jí před 7 lety v létě mohlo být 20 let, to je ale pouhá drobnost, která čtení neruší.

danielosbourne
04.09.2024 5 z 5

Stejně jako Hluboký sníh, tak i Ursulina je naprosto skvěle odvyprávěným příběhem. Možná bude některé z vás zajímat, zda se dá číst Ursulina bez toho, aniž byste četli Hluboký sníh a odpověď je ano. Dá, ale myslím si, že když nebudete znát příběh Hlubokého sněhu, unikne vám ten krásně melancholický propletenec, který autor mezi těmito knihami vytvořil.
Pan Freeman je úžasný vypravěč, umí v člověku vzbudit ty správné emoce a já se budu muset poohlídnout i po jeho dalších knihách, protože touhle volnou sérií si mě stoprocentně získal .

Hope80
03.09.2024 5 z 5

Úžasná kniha, Briana jsem si oblíbila, píše skvěle. Poslední kapitola slzy v očích. Vážně dobrý příběh.

Didi15
30.08.2024 5 z 5

Báječná kniha, která se čte naprosto sama. Freeman je prostě skvělý spisovatel. doufám, že budu další díl z tohoto prostředí.

TinaBookBlog
27.08.2024 5 z 5

Prequel ke knize Hluboký sníh nám vypráví příběh Rebeccy, mámy Shelby Lake (s níž se potkáváme právě v knize Hluboký sníh). Dozvídáme se o jejím životě a hlavně o legendě o Ursulině. V knize jsou také objasněny vraždy a hlavně se zde dozvíme, proč Rebecca Shelby opustila.

Kniha je napsána neuvěřitelně čtivě a procítěně. Závěrečná část knihy byla pro mě naprosto šokující a plná emocí. Autor píše opravdu skvěle!
Pokud jste nečetli Hluboký sníh tak to nevadí, ale rozhodně její přečtení doporučuji. Obě knihy jsou skvělé.

ddkk
26.08.2024 5 z 5

Výborné, možná dokonce lepší než Hluboký sníh. Rebecca Colder vypráví o událostech, které předcházely narození dcery Shelby. A snaží se jí vysvětlit, proč se věci udály tak, jak se udály...

Nesmírně napínavé a promyšlené. Všudypřítomná Ursulina a několik brutálních vražd. Kdo za nimi ve skutečnosti stojí? A co se stalo Rebecce?

Tohle se vážně povedlo! Včetně úplného konce, ten se mi moc líbil...

Plný počet a doporučuji.

Jenny46
26.07.2024 5 z 5

Ursulina je prequel navázáno na román Hluboký sníh, ve kterém byla Shelby Lake, kterou opustila matka jako dítě, našel a vychoval šerif. Příběhy jsou propojeny a tady je příběh zástupkyně Rebeccy Colder, který vypráví jejíma očima jejímu dítěti Shelby.
A hlavně legenda o Ursulině, lesní bestii, která je vysoká a má drápy. Této bestii bylo připisováno několik zabití....
Knihy se můžou číst samostatně, ale je fajn si přečíst obě opravdu stojí za přečtení autor je skvělý vypravěč. A jsem ráda, že obě knihy zdobí moji knihovnu.
Moc doporučuji originální a napínavý dramatický příběh, a pro mě neuvěřitelný čtenářský zážitek, kniha je jedna velká hádanka až do konce. Autor propletl záhadu až konec mě teda šokoval. Tento měsíc mám štěstí na emoční knihy, ale nádherné dala bych i 10*