Když přišli psi přehled

Když přišli psi
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540586/bmid_kdyz-prisli-psi.jpg 5 18 18

Mistrovský román z poválečných Beskyd. Některá tajemství by měla zůstat navždy skryta – je lepší nevědět, že hrdinové, kterým jsme vystavěli pomníky, ve skutečnosti mnoha lidem ublížili. Živa, Ludmila, Slávek, Ondráš i Karel mají co tajit. Ale kdo je může soudit, když prožili mládí v době, kdy se obyvatelé Beskyd báli partyzánů stejně jako německých vojáků? A lze rozpoznat dobro od zla, když máte nevratně zjizvenou duši? Hory na Valašsku dodnes skrývají příběhy velkých lásek a nenaplněných snů. Nadešel čas je vyprávět… Scarlett Wilková ve svém historickém románu z prostředí poválečných Beskyd přináší svědectví o tom, že válečná bolest nekončí s posledním výstřelem.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Když přišli psi. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (10)

nada3314
včera 5 z 5

Mistrovský román z poválečných Beskyd. Takto je prezentováno toto nové dílo Scarlett Wilkové. A nemůžu jinak než souhlasit s každým písmenkem. Tohle je opravdu skvělý román. Úžasně se četl, děj mě hned od prvních stran vtáhl a nepustil až do poslední stránky. To, co autorka se mnou při čtení dělala je až neskutečné. Vodila si mě jak loutku a já jen četla a četla. Emoce, které jsem při čtení prožívala se ani popsat nedají. Celou dobu jsem byla v napětí a strašně jsem se o pejsky bála, nebylo to stěžejní o co v knize šlo, ale mě to nutilo v pozadí na ně myslet.

Příběh je zasazen do Beskyd, provedl nás nelehkou dobou, která se dotkla úplně všech. Lidé, nevěděli komu věřit -mihli se zde partyzáni, Němci, Rusové a nakonec i komunisté…

„Žila byla jednou jedna nádherná dívka Margareta, která neměla lehký život, ale nechtěla se s tím smířit a svou pracovitostí a šetřivostí si pořídila dům, který jí pomohl opravovat mladík jménem František.“ Měli spolu dvě děti Slávka a Živu. Živa je zvláštní netypické jméno, které dívku provázelo celým životem. Po smrti rodičů zůstali oba sourozenci sami a museli se s životem poprat. Každý to však pojal trochu jinak… Nechci prozrazovat, ale Živa mi byla sympatická a tu jsem si prostě zamilovala se vším všudy. Celý příběh je opředen rodinným tajemstvím, které se postupně rozmotává a mě strašně bavila, každá prozrazená nitka, která vedla až k tomu, že jsem nakonec dostala to na co jsem čekala. Konec jsem samozřejmě obrečela, ale bylo to i tím, že ten děj byl od začátku takto postupně vygradován a prostě už jsem nemohla být ta silná. Pustila jsem slzy a ulevilo se mi.

Všechny knihy autorky k sobě krásně ladí, vypadají obyčejně, minimalisticky, ale to je na nich právě to hezké. A to, co je uvnitř je až neuvěřitelné. Každý jeden příběh stojí za to.
Moc mě láká kniha „Až uvidíš moře“ tuhle jsem nějak propásla a doufám, že si jí někdy pořídím a přečtu.

Když přišli psi doporučuji všem je to jedno jestli jsi muž nebo žena, toto je čtení pro všechny. A pro nás co do Beskyd nemají daleko je to ještě o to větší zážitek. Děkuji moc!

okeey
včera 5 z 5

Četla jsem 3 autorčiny knihy ze 4, které mám a opět mě příběh nezklamal.
Tentokrát se podíváme do poválečných Beskyd. Více dějových linek, které se postupně propojují, každý má své tajemství, které nechce nikomu vyzradit, ale zase se tímto způsobem nedozví, že už o tom ví někdo další. Od půlky knihy to byl zvrat za zvratem.
Příběh o tom, jak byli používáni psi na zabíjení lidí, jak se nakládalo s partyzány a o tom, kdo se staví na jednu či na druhou stranu, jak se mu to hodí. Ale karma tu opět zapracuje a ,,smetí se vynese samo".
Propojení postav ale vyjde najevo až skoro na konci, ale je to geniálně promyšlené. Kniha se mi četla dobře a už se těším na další knihy Scarlett Wilkové.


HH77
předevčírem

Další velmi povedená kniha autorky, kterou jsem zvládla přečíst za jeden den. Perfektně poskládany pribeh z poválečné doby v Beskydech. Autorka umí psát velmi poutavě a postupně poskládat dej z pohledu různých osob, dokonce i psů.
Za mne další topka letošního roku a spisovatelku pak radim mezi ty nej novodobé autory.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Svěží vítr, Hadrové panenky nelžou a další knižní novinky (36. týden)

01.09.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Když přišli psi v seznamech

v Právě čtených8x
v Přečtených29x
v Doporučených4x
v Knihotéce43x
v Chystám se číst208x
v Chci si koupit78x
v dalších seznamech1x