Srdcová desítka přehled

Srdcová desítka
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/529844/bmid_srdcova-desitka-659e7efb45759.jpg 4 119 119

Povídkový soubor od oblíbených autorek z nakladatelství Motto. Michaela Klevisová, Jana Poncarová, Barbora Šťastná, Petra Klabouchová, Scarlett Wilková a další skvělé spisovatelky pro vás připravily pestrou mozaiku originálních příběhů. Prožijete s nimi osud italské uprchlice a českého mladíka za první světové války, vražedný thriller o přijímačkách na střední školy, vtipnou sci-fi o dokonalých robomanželkách, psychologický horor o hlubinách mateřské duše nebo ironický příběh z kurzů pro skutečné muže.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Srdcová desítka. Přihlašte se a napište ho.

lucakuca
26.11.2024 4 z 5

Nejpovedenější povídky, jaké jsem kdy četla.

Cestovatelka136
08.11.2024 5 z 5

Knížka povídek, z nichž většina vezme za srdce. Silný a dojemný příběh je hned v první povídce Kde domov můj. Vypráví o italských imigrantech, kteří museli roku 1915 opustit Itálii. Když už si u nás zvykli, museli se zase vrátit do rozbitého domova. V srdci si odnesli vzpomínku na Čechy a nikdy nezapomněli.
Hlavní postavy jsou zde český kluk a italské děvče, kteří si slíbili, že se po válce najdou. Jenže jak mohl kluk odjet, když se táta z války nevrátil a máma s dětmi by tu musela hospodařit sama. Děvče v Itálii doufalo a věřilo. Roky plynuly, život nečekal.
Nechci úplně prozradit děj, je smutný.

,,Kdyby se na ně někdo díval shora ze svahu nad jezerem, viděl by na lavičce jen dva bosé stařečky, co se drží za ruce a mlčky sledují hladinu. Tolik by se pletl. Ti dva tam dole sotva odrostli z krátkých kalhot a sukní. Dvě dětské duše, které měly jedna druhé tolik co vyprávět.“

brabofka
20.10.2024 5 z 5

Přední dámy české literatury. A každá nám dává ochutnat trošku z její kuchyně. I když to vypadá, že každá píše trochu mimo svou oblast "působnosti " i tak se mi tento nápad líbil. Musím přiznat, že nejvíc mě dostala hned první Petra Klabouchová. V cca 20 stránkách stačila předat všechno a ještě trochu navíc. Asi nejsilnější zážitek. Myslím, že mohu tuto knihu směle doporučit. Za mě určitě 5*.

Závod s časem, Trnová královna a další knižní novinky (9. týden)

25.02.2024

Kniha Srdcová desítka v seznamech