Hlubina přehled

Hlubina https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/522146/bmid_hlubina-JrB-522146.jpg 4 199 199

Zima 1963. Do města v liptovských horách přichází zkušený důstojník obávané STB, aby vypátral pachatele bestiálního zločinu. Záhy zjistí, že oním pachatelem není člověk, nýbrž zlomyslný a nesmírně vynalézavý fenomén. Množí se oběti hrozivé úkazy a panuje krutá, stoletá zima. Navíc to není pouze STB, kdo má o případ zájem. Kriminální thriller z šedesátých let se dá číst i jako prequel románu Strach.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hlubina. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (65)

CharlesWard
včera 4 z 5

Bylo to fajn, jen škoda samotného konce.

sakro
včera 5 z 5

Ani já moc nechápu poměrně nízké hodnocení této knihy. Mi naopak připadá téměř geniální a myslím si, že kdyby byl Jozef Karika scénáristou Holywoodu, byl by už dávno za vodou. Já prostě jeho knihy miluju a tak jak si od jiných autorů koupím občas něco, od něj mám knihy naprosto všechny. Musím však říct, že je čtu zásadně v originální slovenské verzi. Kdysi jsem dvě koupil v českém překladu a i tak jsem si následně přečetl slovenský originál. Nedokážu vysvětlit důvod, ale ve slovenštině jsou ty knihy jaksi opravdovější. Věřím, že pokud po jeho knize sáhne čtenář náhodou a bez znalosti knih předešlých, může být rozčarován. Pokud však znáte všechno, počínaje Tmou, pochopíte jeho vývoj. Jednoduše obdivuji jeho fantazii. Hlubinu jsem právě dočetl a už budu netrpělivě sledovat autorovy webové stránky, abych zavčasu zachytil dolší novinku.


JointlieKat94
20.05.2024 4 z 5

Kariku bych asi potřebovala poznat! :D

Přečetla jsem od něj Trhlinu a ta nasadila laťku fakt vysoko.. jako druhou jsem zvolila Hlubinu, vlastně ani nevím proč..

Kniha mě celkem chytla od začátku, líbí se mi styl Karikova psaní, dokáže udržet pozornost. Napíná, neustále. Líbilo se mi i propojení s knihou Trhlina.

Tady se ale nějak nemohu rozhodnout s hodnocením.. jestli tři nebo čtyři hvězdy.

Vlastně je celá kniha trošku nesmyslně smyslná. Chápete?

Ale Hlubina byla taková.. jak to říct no. Nechutná? Ještě jsem nečetla nic tak nechutného. U výslechů StB se mi fakt zvedal kýbl. Nechutnosti. Ale četla jsem dál. Několikrát jsem si říkala, že to ani nedočtu, jakej to byl nesmysl (jakože UFO?), ale přitom mě to bavilo a tak jsem zase četla dál. Až jsem se dočetla na konec a teď prostě nevím.

Nevím, jak to zhodnotit, ale možná si tuhle knihu přeci jen nechám ve své knihovně, protože to vlastně zas tak hrozný nebylo, nebo co? :D

všechny komentáře

Související novinky (2)

Hlubina, Dotek temnoty a další knižní novinky (45. týden)

05.11.2023


Desetkrát a dost, Příchuť zla a další knižní novinky (42. týden)

15.10.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hlubina v seznamech

v Právě čtených11x
v Přečtených248x
ve Čtenářské výzvě54x
v Doporučených4x
v Knihotéce152x
v Chystám se číst77x
v Chci si koupit24x
v dalších seznamech7x

Štítky knihy

záhady thrillery zločiny nevysvětlené, nevyjasněné jevy zima

Autorovy další knížky

Jozef Karika
slovenská, 1978
2016  80%Trhlina
2015  67%Tma
2014  78%Strach
2020  68%Smršť
2010  87%V tieni mafie