ArwenAragorn

81%
...Linda nemarnila čas, nasadila zářivý úsměv a rychle ťukla na ikonku "foto".
První červený kroužek se objevil kolem jejího obličeje, ale když rychle po něm následoval druhý, Linda ucítila, jak se jí cosi svírá v hrudi jako škrtidlo, protože aplikace nezakroužkovala mrňavý obličej Pana Boinga. Místo toho označila cosi ve tmě dveří přímo za Lindinými zády.
_______________________________________________________________________________
Přečetla jsem si znovu, jako čtu znovu všechny díly s Hunterem a Garciou.
Výborný thriller, zajímavý byl motiv vraha, kvůli čemu si vybírá své oběti. A hodně zajímavý je konec knížky. Už vím, který díl si přečtu znovu jako další.

90%
MOŽNÝ SPOILER!
"Wendy," vydechnu. "Proboha."
"Říkala jsem vám, že jsem v pořádku. Není to tak zlé, jak to vypadá."
Už jsem za svůj život viděla hodně ošklivých věcí, ale obličej Wendy Garrickové se zařadí mezi ty, které mě budou strašit ještě celé roky. Tuhle ženu někdo zmlátil a podle toho, jak vypadala, se to nestalo poprvé. Obličej jí pokrývaly modřiny v různém stupni zhojení. Jedna na levé lícní kosti vyhlížela čerstvě, ale ostatní měly žlutavý nádech, takže se tam nejspíš vytvořily po ráně, která přišla daleko dříve.
___________________________________________________________________________
Fascinující thriller! Má úžasnou zápletku a hromadu zvratů. Ne nadarmo se o Freidě McFadden říká, že je královnou zvratů, jak se píše na zadní straně obálky. Od čtení se nedá odtrhnout, nechybí ani černý humor. Tento díl je stejně dobrý, jako první.
Já jsem se neuvěřitelně bavila a vám přeji to samé.

85%
Hlava se houpe podle toho, jak si s ní vítr pohrává. Na temeni jí rozházeně vlají vlasy. Čelist má křečovitě roztaženou; proráží z ní zubatý konec větve a vyčnívá jako druhý jazyk. Oči má otevřené, ale matné, stejně jako kůži. Zmrzlé. Musí tam nahoře už nějakou chvíli být.
_____________________________________________________________________________
Perfektní thriller! Napínavý po celou dobu a hrůzný. Jedná se o vyvražďovačku nejdřív v horské chatě ve Skalistých horách v mrazu a vánici a pokračuje v ne příliš vzdáleném na zimu opuštěném hotelu. Vrah mě pořádně překvapil, i když v mém případě se odhadnutí vraha vždycky rovná zázraku.
Já jsem si čtení užila a doporučuji, snad se vám bude knížka líbit stejně. Jedná se určitě o jednu z nejlepších knih autorky.

81%
...Oči se jí zavřou zrovna v okamžiku, kdy ji muž znovu praští do hlavy, a chlapec ucítí na tváři teplou spršku. Tentokrát maminka oči neotevře, jen mu jemně stiskne prsty a pak její ruka ochabne.
Chlapeček vzhlédne k vetřelci právě ve chvíli, kdy se otočí a odchází. Beze slova projde kuchyní a zabouchne za sebou zadní dveře. Je pryč.
Klouček rukávem svetru setře krev z vagonu, který drží v ruce, a postaví ho zpátky na koleje, aby mohl zatřást matčiným ramenem. Ta slabě zasténá, ale neprobudí se. ..
______________________________________________________________________________
Vydařený thriller, tato série je celá skvělá. Budou vánoce a v Lost Creeku někdo brutálně ubije matku a na místě nechá nezraněného jejího čtyřletého synka. Za několik dní dojde k další obdobné vraždě. A vedle mrtvé matky opět zůstane malý syn. Při pátrání po vrahovi Madison a její tým postupně zjišťuje, že by mohlo jít o sériového vraha, který už dříve vraždil, jeho vraždy se těm v Lost Creeku podobají a shání důkazy.
Nate začne pracovat pro právníka Matea Hoopea, který se do městečka přistěhoval a aby toho nebylo málo, do města se vrací i otec Madison a dědeček Owena Bill Harper. Madison je šťastná do chvíle, než zjistí, co je hlavním cílem jeho návratu.
Sériový vrah se začíná nebezpečně přibližovat k Madison a Owenovi a Billovi vyhrožuje, zatím jen na papíře, že je zabije. Nakonec je vypátrán a za dramatických okolností zastaven. A dozvíme se zvrácený motiv vraha.
V příběhu se dozvíte i to, jak se vyvíjí vztah mezi Madison a Nateem.
Knížka je velice čtivá, napínavá, ale i smutná.

45%
Thriller se četl dobře, ale za tu děsnou předvídatelnost jdou hvězdičky dolů. Na konci sice přijde určité překvapení, ale pořád jsem čekala na pořádný zvrat, říkala jsem si, že takhle to autorka nemůže nechat, a ono nic.
Tentokrát nedoporučuji, knížka mě docela zklamala.

80 %
...Napřáhl k ní volnou ruku - roztomilý pokus o obranu-, ale ona vystihla přesně mezeru mezi rukou, paží a krkem. V okamžiku, kdy se špička kvílející vrtačky dotkla guturální jamky, vytřeštil oči. Rotující křížová drážka šroubovacího nástavce se bez obtíží zavrtala do kůže, přetrhla aortu a neuvěřitelnou rychlostí namotávala vlákna potrhané arterie na rotující špičku vrtačky. Jako hadice, která se namotává sama. Krev na Forssovou stříkala jako ze zahradního rozprašovače...
______________________________________________________________________________
Velice dobrá detektivka, jen mně trošku vadilo, že tam nebylo víc napětí. Ale zápletka a rozuzlení jsou výborné. Líbilo se mi propojení vyšetřování s potopením trajektu Estonia. Ráda jsem četla zprávy o této námořní katastrofě i různé konspirační teorie o tom, jak k tragédii došlo.

Leni:
Bože, jak to tady milovala; milovala divokou dravost Aljašky i její majestátní krásu. A ještě víc než krajinu milovala lidi, ke kterým krajina promlouvala. Až do té chvíle si neuvědomovala, jak hluboká její láska k Aljašce je.
______________________________________________________________________________
Leni a její láska k Matthewovi:
Její láska k němu byla tou nejprůzračnější, nejčistší a nejsilnější emocí, jakou kdy zažila. Když si člověk uvědomí, že má v sobě dar takhle milovat, je to, jako by otevřel oči nebo náhle dospěl. A takhle milovat se dá na věky. Po všechen ten čas. Nebo alespoň po ten čas, který člověku zbývá.
_______________________________________________________________________________
Strhující dojemný román, který jsem si přečetla podruhé a tuším, že to nebude naposled.
Pokud si chcete přečíst skvělý popis Aljašky, je tu pro vás. A pokud si chcete přečíst o velké zakázané lásce, to přesně v knížce najdete.
Bez váhání doporučuji tuto skvělou knížku k přečtení.

81%
Když člověk přestane být člověkem, stává se z něj netvor.
Bestie.
Civilizační nánosy se odbourají, protrhnou se jako hráz vystavěná mocnému, nezadržitelnému tlaku bouřlivého vodního přívalu. Dopředu se derou pudy. Základní instinkty. Touha po krvi.
_____________________________________________________________________________
FUJ! Hrozné, odporné a o to děsivější, že thriller je podle skutečného příběhu. Autor pohlíží i na to, jaký podíl mají na zdeformované lidské psychice rodina a společnost.
Doporučuji, ale není pro slabé povahy.

81%
Strom může vyrůst do výšky, ale pořád má své kořeny. Můžeme tedy sahat až k nebi, ale nemůžeme si zvolit, kde jsme se narodili nebo jakou máme barvu očí. Je to náš osud, kterého si musíme být vědomi, ale současně se nesmíme bát otevřít se světu.
Yaron Herman
_____________________________________________________________________________
Krásná a dojemná rodinná kronika týkající se Československa. Začíná v roce 1930 Tomášem, který nastoupí do Baťových závodů ve Zlíně a končí v roce 1990 u vysokoškoláka Pavla. V knize vystupují další postavy v různé době a je překvapivé, jak jsou jejich životy vzájemně příbuzensky propojeny. Nejvíc mě zaujaly osudy Tomáše, bylo taky moc zajímavé se dozvědět, jak to u Bati chodilo.
Doporučuji, je to moc pěkné čtení.

60%
Poprvé jsem si přečetla tuto novelu z období Vánoc. Příběh s ponaučením a pěkným koncem. Ale přišel mi poněkud zdlouhavý. Teď se skoro stydím uprostřed těch nadšených komentářů. :-(

81%
Hrůza je stará jako svět. Jako v Sima de los Huesos - "propasti kostí" - v Atapuerce, kde byly objeveny na lebkách starých čtyřistatřicet tisíc let stopy smrtelných úderů - nejstarší známá vražda v dějinách lidstva. Ať je to jak chce, hrůza zůstává hrůzou i pro vyšetřovatelku UCO, která už viděla pěkných pár mrtvol.
______________________________________________________________________________
Vzrušující thriller. V Galicii někdo unáší a vraždí chudé mladé ženy. Na místě je poručice Lucia Guerrerová a seržant Aries. Pak je Lucia odvolána do Madridu, kde byla brutálně zavražděna jedna z nejbohatších žen v zemi. Na stěně v jejím bytě je nápis Smrt boháčům. A vražd boháčů přibývá, stejně jako v Galicii zmizela další dívka.
Vrah v Galicii je Ariesem odhalen a Lucia odhalí vraha boháčů. Na konci se dozvíme, kdo za ním po celou dobu stál a vedl ho. A Lucie nepřestávají chodit nechutné a výhružné e-maily a SMS zprávy.
Je to můj první díl s Luciou a je mi sympatická.
Určitě doporučím!

50%
Chtěla jsem si přečíst něco vánočního. Samozřejmě, ti co mě znají ví, že jsem nehledala žádnou vánoční romanťárnu. Tak přišly na řadu tyhle strašné a hrůzostrašné, no, moc strachu mi nenahnaly. Asi nejvíc se mně líbil Cestovní vak.
Hodnotím jako průměr, ale doporučím, povídky se nečetly špatně.

Možný spoiler!
Tom se podíval do díry, kam se valila zemina a dešťová voda. Vrátil se k autu a zvedl Haydenovo tělo. Držel ho v náručí a postavil se tak blízko k okraji díry, jak mu to ještě připadalo bezpečné.
A pak, jako oběť Bohu, jenž mu pomáhá, tělo odhodil do jámy. Bouře byla stále hlučná, takže neslyšel, jak Haydenovo tělo dopadlo, ale když blesk díru znovu osvítil, tělo už bylo napůl ponořené v bahně a kalné vodě.
Tom ustoupil, zadíval se na oblohu a užíval si pocit chladného deště na svém obličeji. Znovu se zablesklo a on věděl, že se nedívá na Boha. On sám je Bůh.
____________________________________________________________________________
Pěkný thriller.
Matka Joanny, která zmizela před dvanácti lety a její přítel požádají detektivní agenturu Kate a Tristana, aby zjistili, co se s ní stalo. Pátrání po zmizelé Joanně se změní na pátrání po sériovém vrahovi mladých mužů gayů. Vrah Joanny a mužů je odhalen a je pro mě velkým překvapením.
Knížka je čtivá, poměrně napínavá a nepřijde mi zdlouhavá, jak tady někteří uvádějí.
Doporučuji, tato série se mně líbí víc než ta s Erikou.

81%
Když právě táta nelíčil svá hrdinská dobrodružství, jež prožil, vyprávěl o tom, jaké velké věci ještě dosáhne. Například, že vybuduje skleněný zámek. Všechny jeho dovednosti a matematické nadání se propojí na realizaci projektu - vystavit pro nás rozlehlý dům v poušti. Bude mít skleněné stropy a silné skleněné stěny, dokonce i skleněné schodiště. Na střeše bude mít Skleněný zámek solární panely, které budou absorbovat sluneční paprsky a přeměňovat je na elektrický proud...
_________________________________________________________________________
Knížka ve mně bude ještě dlouho doznívat. Je psána úsporným stylem a s jistým nadhledem. Jeannette vzpomíná na všechny pěkné věci, které se jí a sourozencům, popř. i rodičům udály a mám pocit, že na ty smutné věci, jako je třeba hledání jídla v odpadkových koších, když se neměla rodina kde mýt, když dírou ve stropě pršelo na Briana tak, že musel na sobě mít gumový člun, když byly děti zmláceny jinými, když opilý otec rozmlátil všechno v domě nebo když zapálil vánoční stromek a další a další pohlíží bez hořkosti. Rodiče, kteří byli vzdělaní, většinou nepracovali, protože měli vyšší cíle a žili v děsivých podmínkách, přestože matka měla majetek, který, kdyby prodala, všichni by byli zabezpečeni.
Knížka končí tím, že dospělým Jeannette, Lori a Brianovi se daří dobře a rodiče Wallsovi žijí jako bezdomovci.
Některé věci v rodině, když byly děti ještě malé se mi líbily, některé mě i inspirovaly, ale většinou to byl děs.

65%
...Tiše jsem o tom uvažovala. Myslela na to, že láska není vždycky jen krásný cit, ale občas i pořádná bestie. Pořád na stráži, pořád hladová, pořád sedí na vejcích na okraji našeho bytí.
Parazituje na nás.
Není lásky bez utrpení. Vždycky chce jeden víc. Vždycky je jeden zklamaný. Vždycky stejná bolest.
V této psychologické detektivce mě nejvíc zajímalo, kdo je vrahem, který ukopal Tildinu matku Susanne k smrti, když si Tilde malovala pod stolem. V napínavém závěru se to dozvíme a opět jde Siri o život.
K pochopení všech souvislostí je potřeba přečíst si úplný konec knihy.
Tato detektivka mně nepřišla tak zdařilá jako 1. díl, docela se táhla. K přečtení ji určitě doporučím nejen proto, že je třeba číst díly po sobě, abyste byli v obraze.

81%
Když nic jiného, přetvařovat se pan Vaudressen uměl. K ní samé se choval pozorně a zdvořile. Oslovoval ji má drahá, a jen ona si všimla, že se jí přitom nikdy nepodíval do očí. Hosté jím byli okouzleni stejně jako společnost u Villarů na Zámečku. Svým způsobem mu za to byla vděčná, choval se tak, že nikdo nemohl mít žádné podezření, že jejich manželství je založeno na obchodní transakci splacené nenávistí.
Krásný román. O lásce, která si cestu přece jen našla.

81%
Jsem Siri. Jsem pronásledovaná. Ohrožená.
Štvaná.
Po knížce jsem sáhla znovu, protože chci číst celou sérii se Siri od začátku. Jedná se o výbornou psychologickou detektivku. Přestože se tam nějaké pasáže opakují, dala bych jí teď pět hvězdiček.
Terapeutku Siri začne pronásledovat stalker. Nechápala jsem, jak může žít sama v domku u moře, když má strach ze tmy a když postupně zjišťuje, že stalker ji nechce jenom vystrašit, ale chce jí ublížit. Siri i policie se přiklánějí k tomu, že stalker musí být z blízkého okolí Siri, protože o ní ví opravdu hodně.
Závěrečné odhalení stalkera a zároveň vraha je skutečně napínavé, Siri bojuje o holý život.
Postavy jsou v detektivce znamenitě vykresleny.

45%
Horor to rozhodně nebyl, spíš nechutnost. Ale aspoň to mělo nějaký děj. Ti, kteří mají rádi červy, ať si tuhle hnusárnu přečtou. Já jsem ráda, že ji mám za sebou.

81%
Teď jsem si ji znovu přečetla. Já mám tuhle knížku ráda. Četli jsme ji společně ve 2. třídě a pak jsme podle nějakých částí z ní udělali pod vedením soudružky ( tenkrát) učitelky divadelní představení. Pak jsem ji četla ještě několikrát.
Při vzpomínce na tuto knihu si prostě vybavím moje bezstarostná dětská léta.

85%
"Lucia bude chtít možná vědět, co jsme zač," řekl reverend Jim. "Kdo jí kazí kšefty. Bylo by od nás slušný, kdybychom se představili. Ať ví, s kým je ve válce".
"Apači," řekl Geronimo zamyšleně. "Mohli bychom
si říkat Apači."
___________________________________________________________________________
Skvělý románový thriller! Knížka se nedala odložit, ale nečetla se zrovna lehce, kvůli obsahu.
V první části se seznamujeme se šesticí policistů s přezdívkami Bugr, Sokolí oko, paní Colombová, Geronimo, Čip a reverend Jim. Všichni jsou poznamenáni svými osudy při službě spravedlnosti. Všichni byli dokonalými policisty a nemohou přenést přes srdce, že museli svou životní profesi díky závažným zraněním předčasně opustit.
V další části požádá otec Carlo Santori o pomoc Bugra a Sokolí oko, aby vypátrali jeho zmizelou 12ti letou dceru Jenny. Když se jim to podaří, objeví se náhodně jméno Lucie Carneyové.
Ve třetí části se šest už zmíněných policistů rozhodne vstoupit do války s Lucií Carneyovou, drogovou královnou, která ovládá nejen obchod s drogami, ale i obchod s dětmi. A to, co dělá s miminky je hnus. Tato skupina, která si začne říkat Apači, ví, že bojuje proti obrovské přesile.
Příběh je napínavý, hodně akční, protkaný černým humorem. Šestici neústupných policistů jsem si velice oblíbila a každého mrtvého v boji jsem obrečela. Postavy všech hlavních hrdinů jsou autorem dokonale vykresleny.
Vřele doporučuji!