Nenávist
Bernard Minier
Lucia Guerrero série
< 2. díl
Dva vrazi, dvojnásobná hrozba. Druhý případ Lucii Guerrerové. Neznámý zabiják v Galicii vraždí pracující ženy, které brzy ráno pospíchají do zaměstnání. Nenápadné. Neviditelné. Zničehonic vymazané... V Madridu zatím útočí atentátník na miliardáře a zanechává na zdech jejich rezidencí krátký vzkaz: SMRT BOHATÝM. Dva světy dvou různých zabijáků mají jedno společné – bezprecedentní a výbušnou konfrontaci společenských vrstev. Vyšetřovatelka Lucia rozehrává vysokou hru. Kdo je ale oběť a kdo lovec? Není komisařka nakonec jen pouhou hračkou v rukou nelítostných zabijáků?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2024 , XYZ (CZ)Originální název:
Les Effacées, 2024
![AltaMari AltaMari](https://www.databazeknih.cz/img/users/13_/135657/m_altamari.jpg?v=1728397876)
![4.5 z 5 4.5 z 5](img/content/ratings/45.png)
Bernard Minier je můj oblíbený autor a první 4 díly série s Martinem Servazem jsem přímo hltala. Lucia Guerrero je o dost jiná, chvilku jsem si na ni zvykala. Autor má opět zmáknuté kulisy, i když to není jeho rodná jižní Francie, nýbrž Španělsko. Při čtení se mi vybavily seriály Jiřího Stracha - historie, umění, mystično, brutalita, šokující... Dvojí dějová linka byla fajn, Lucia je superžena, stihla být u všeho. Dočtu si i první díl, anotace je slibná...
![rodak rodak](https://www.databazeknih.cz/img/users/51_/5138/m_rodak-65dce18dd559f.jpg?v=1708974477)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tíživá,temná dvoupřípadová detektivka se zajímavou hlavní postavou.Za necelý týden přečteno a jako klasicky já se poohlížím po prvním dílu...
![DominikV DominikV](https://www.databazeknih.cz/img/users/38_/38217/38217-Dpl.jpg?v=1456300582)
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
Nezlobte se na mě, ale tohle snad ani nemohl napsat Minier, vždy jindy taková sázka na jistotu. Ani by mi nevadilo, že se jedná defakto o dvě různé a nijak mezi sebou nesouvisející novely spojené v jednu knihu. Bohužel jakákoli absence nepětí nebo překvapení mi už vadila hodně. Vše prostě tak něják plyne a skončí. Navíc hlavní hrdinka (v prvním díle OK) je zde podána jako nesimpatická k*áva. S velkou rezervou nejhorší autorova kniha.
![bigben bigben](https://www.databazeknih.cz/img/users/12_/125286/m_bigben-S2f.jpg?v=1679830690)
![3.5 z 5 3.5 z 5](img/content/ratings/35.png)
Tento příběh se mi líbil víc než první. I když obě série vražd byly zajímavé a mohly být na dvě knížky...Jinak zápletka dostatečně složitá, problematická hlavní hrdinka s dobrým koncem.
![Belanna Belanna](https://www.databazeknih.cz/img/users/16_/161484/m_belanna.jpg?v=1733010371)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
První díl se mi velmi líbil a tato kniha mě přesvědčila o tom, že pokud série bude pokračovat, bude skvělá. Místo dění, rozdělení na dva případy, sympatické postavy, to vše mě poutalo.
Navíc se dobře čte, je svižná, napínavá a místy až mrazivá.
![Martule44 Martule44](https://www.databazeknih.cz/img/users/36_/363183/m_martule44.jpg?v=1728710076)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
V rukou pana Miniera se čtenář vskutku nenudí. Zápletky se prolínají díky vyšetřovatelům a tak je potřeba řádky vnímat a vstřebávat, aby se neztratila nit. Delikátní čtení!
![konicekbily konicekbily](https://www.databazeknih.cz/img/users/79_/79566/m_79566-sv6.jpg?v=1518702644)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Autor se oproti úvodní knize této řady polepšil a připravil dvojitou porci napětí ze Španělska. Víme už kdo je kdo, a naše nová hvězda má přichystán určitě další případ - jak autor v závěru naznačuje. Přečtu si!
![zuzana2599 zuzana2599](https://www.databazeknih.cz/img/users/62_/62275/m_zuzana2599-HKE.jpg?v=1542475853)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Nenávist se čte rychle a dobře. Zaujalo mě prostředí španělské Galicie, kde se odehrávají vraždy obyčejných žen a i to, že v románu jsou vlastně případy dva. Ten druhý madridský řeší morbidní vraždy super boháčů a sahá až do nejvyšších sfér politiky. Poslední dobou jsem četla více detektivek, a musím se přiznat, že tato mě až tak nezasáhla a nepohltila jako ty předešlé. A proto hodnotím o * méně. Jinak super čtení!
![čef čef](https://www.databazeknih.cz/img/users/13_/13435/13435.jpg?v=1381127950)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Ritualizované vraždy žen, zejména těch privilegovaných a navíc vyšetřovaných velitelskou ženou, je vždy tahák, to všichni víme. Navíc je policajtka pronásledována incely a dalšími vrahouny z uměleckého prostředí. Zločin proniká do vyšších pater politiky i do vnitřka policejního útvaru a vyvolává dokonce společenský neklid. Mnoho napínavých scén nejenom s ní, ale i s jejím partnerem. Perfektní román z Galicie.
![hana1039 hana1039](https://www.databazeknih.cz/img/users/30_/302961/m_hana1039.jpg?v=1729408027)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Děsivé, temné, krvavé...dva vrazi,jeden má zaměřeno na bohaté, druhý na ,, nižší stupeň úrovně,, Lucia je v hledáčku ještě někoho jiného, někoho velmi nebezpečného, takže se můžeme těšit na další napínavý příběh...
![L.Helena L.Helena](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
Audiokniha
Dva příběhy v jednom. Bavilo mě to a dokonce jsem se i trochu poučila v oblasti moderního umění.
![Sančez Sančez](https://www.databazeknih.cz/img/users/36_/362344/m_sancez.jpg?v=1717267560)
![4.5 z 5 4.5 z 5](img/content/ratings/45.png)
Minier je sázka na jistotu. Po těch předešlých jsem si spravila chuť. Byla to opět jízda a Luciu naprosto zbožňuji. No ale ten konec??? Potřebuji další díl!
![intelektuálka intelektuálka](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4.5 z 5 4.5 z 5](img/content/ratings/45.png)
Tato kniha ke mně přišla v období, kdy jsem úplně jinak naladěna ....
Ale protože autor patří mezi mé oblíbené, pustila jsem se do ní, ještě než mě zcela ovládne atmosféra vánoc .....
Tentokrát se ocitáme na území Španělska a setkáváme se s pátráním Lucie - nyní na dvou stranách ....
Překvapila mne zde separace společnosti - bohatí a ostatní ?
Příběh rituálních vražd rozhodně zamotá vaši hlavu - i odkaz na pochybnou kulturu - a nebezpečí informační sítě ....
.... informace činí moudrého člověka moudřejším .... a hlupáka nebezpečnějším ....
Pro milovníky thrillerů určitě doporučím.
![ArwenAragorn ArwenAragorn](https://www.databazeknih.cz/img/users/17_/171246/m_arwenaragorn-hae.jpg?v=1558267111)
81%
Hrůza je stará jako svět. Jako v Sima de los Huesos - "propasti kostí" - v Atapuerce, kde byly objeveny na lebkách starých čtyřistatřicet tisíc let stopy smrtelných úderů - nejstarší známá vražda v dějinách lidstva. Ať je to jak chce, hrůza zůstává hrůzou i pro vyšetřovatelku UCO, která už viděla pěkných pár mrtvol.
______________________________________________________________________________
Vzrušující thriller. V Galicii někdo unáší a vraždí chudé mladé ženy. Na místě je poručice Lucia Guerrerová a seržant Aries. Pak je Lucia odvolána do Madridu, kde byla brutálně zavražděna jedna z nejbohatších žen v zemi. Na stěně v jejím bytě je nápis Smrt boháčům. A vražd boháčů přibývá, stejně jako v Galicii zmizela další dívka.
Vrah v Galicii je Ariesem odhalen a Lucia odhalí vraha boháčů. Na konci se dozvíme, kdo za ním po celou dobu stál a vedl ho. A Lucie nepřestávají chodit nechutné a výhružné e-maily a SMS zprávy.
Je to můj první díl s Luciou a je mi sympatická.
Určitě doporučím!
Autor nezklamal. Oba případy byly napínavé a jejich prolínání vyžadovalo při čtení dost soustředění.
Místo děje i zvolená oblast Španělska byla příjemnou změnou.