Bestie přehled
Mark E. Pocha (p)
Po stopách bestiálního vraha. Vraždy. Vždy to začíná vraždami. A někdy to jimi i končí… Podunajská nížina na jihu Slovenska bývala klidným místem pro život, dokud v rychlíku na trati Košice – Bratislava průvodčí neobjevil zohavená těla dvou mrtvých studentek. Bezradná policie nemá jedinou stopu a nemá ani tušení, že pachatelem není obyčejný vrah… Narazila totiž na Bestii. Bestii v lidské kůži. Mezitím se skupinka gymnazistů z okresního města Komárno potýká se svými každodenními starostmi, školou a zlomenými srdci… O několik stovek kilometrů dál se válečný veterán zotavuje z mozkové příhody a balí přitom zdravotní sestřičky… Jejich osudy se brzy protnou. A bude to bolet. Protože Bestie kuje pikle. A ve sklepě ukrývá hrůzné tajemství. Bestie je příběh volně inspirovaný skutečným vrahem z období socialistického Československa. Za své děsivé činy byl Štefan Svitek odsouzen k trestu smrti a nakonec byl i popraven (byť podle některých hlasů unikl a dodnes se úspěšně skrývá před rukou zákona…). Kniha se zabývá zkoumáním lidské mysli a v literární podobě pátrá po příčinách, kvůli nimž může z běžného tichého dítěte vyrůst lidská bestie.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bestie. Přihlašte se a napište ho.
81%
Když člověk přestane být člověkem, stává se z něj netvor.
Bestie.
Civilizační nánosy se odbourají, protrhnou se jako hráz vystavěná mocnému, nezadržitelnému tlaku bouřlivého vodního přívalu. Dopředu se derou pudy. Základní instinkty. Touha po krvi.
_____________________________________________________________________________
FUJ! Hrozné, odporné a o to děsivější, že thriller je podle skutečného příběhu. Autor pohlíží i na to, jaký podíl mají na zdeformované lidské psychice rodina a společnost.
Doporučuji, ale není pro slabé povahy.
Tak tato kniha byla absolutní zvrácenost, neskutečný hnus, který chvílemi překračuje všechny meze, a přesto vás nutí číst dál. Je to jedna z těch knih, které vás pohltí a nepustí, dokud nedočtete poslední stránku.
Nejvíc děsivé na tom je, že je to podle skutečné události. Skutečný horor je totiž často samotná realita. Doporučuji k přečtení, ale varuji, že je to jen pro opravdu silné povahy.
Knižní novinky (12. týden)
16.03.2020
Kniha Bestie v seznamech
v Mé knihovně | 158x |
Slovensko, Slovenská republika Československo sérioví vrazi sadismus skutečné kriminální případy podle skutečných událostí slovenské hororyAutorovy další knížky
2019 | Oni |
2020 | Bestie |
2016 | Zombie apokalypsa |
2010 | A bude hůř! |
2021 | Země kanibalů |
Brutální výpověď o myšlenkách a činech sériového vraha, napsané fakt naturalisticky a nekompromisně. Také je důležité spomenout dětství a výchovu rodičů, co je v tomhle případě dost zásadní problém.
Jěště chci dodat že kniha není skutečně pro slabší povahy.