Zombie apokalypsa přehled
Mark E. Pocha (p) , * antologie
Sú mŕtvi, sú hladní a idú po vás! 15 známych českých a slovenských autorov zhromaždilo svojich živých mŕtvych v poviedkach odohrávajúcich sa vo fantazijných svetoch i v realite, ktorá môže byť desivejšia než ten najhrôzostrašnejší výmysel. Ilustrované majstrami ako: Martin Cuco Luciak, Erika Kubíčková, Nikola Danišová, Jakub Šimjak, Michal Řezníček, František Guderna, Filip Bandurčin. Pri výrobe knihy nebolo ublížené žiadnej zombii.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zombie apokalypsa. Přihlašte se a napište ho.
V r. 2016 vydavateľstvo Hydra s editorom Markom E. Pochom (Krajina kanibalov) vyslalo do sveta na počet strán ťažkotonážnu zombies zbierku. Súhlasím s tvrdením, že zombies sú napriek svojej (hlavne seriálovej a filmovej) popularite vyžratá (= opotrebovaná) téma. Je ťažké vymyslieť niečo nové. A tak sa to viacerí autori z antológie pokúsili oživiť originálnym ústredným námetom. Čiže napr. poviedka Janka Išu je poňatá ako western, Honza Vojtíšek sa mäsožravo pozrel a legendu Robina Hooda, Mark E. Pocha cestoval v čase až do temného Stredoveku. Na svoje by si mohli prísť čitatelia, ktorí horor príliš nemusia, keďže viaceré poviedky sú ladené do fantasy. Ja tu mám krátku poviedku Ozbrojení a extrémne nebezpeční. Antológia sa môže okrem pestrého pohľadu na tému živých mŕtvych pochváliť predovšetkým vynikajúcou vizuálnou stránkou nielen čo sa týka výraznej a peknej obálky, ale i jednotlivých ilustrácií (každá poviedka má jednu, moju kreslil Filip Bandurčin).
Československý žánrový pohled na fenomen zombie. Všechny prvky fantastiky se se zombie vypořádávají po svém. Což může být zároveň i negativem knihy. Pokud vás nějaký žánr nebaví a nic vám neříká (jako mě třeba fantasy), některé povídky prostě nezaujmou. Na druhou stranu kniha ale ukazuje, že taky záleží i na autorech a autorkách a jejich snaze. Třeba steampunk jde takřka zcela mimo mě, ale steampunkem silně načichlá povídka PEKELNÁ OPERA Petry Slovákové patří k těm nejlepším a nejzajímavějším z antologie. Nejvíce se mi líbila makabrozně nechutná ale zároveň nenuceně vtipná VSKUTKU NEOBYČAJNÝ ÚČINOK INSTANTNÝCH POLIEVOK Lenony Štiblaríkové a závěrečná tématická esej o zombie HNIJEM, TEDA SOM Juraje Búryho. Dále mě nejvíce zaujaly OZBROJENÍ A EXTRÉMNE NEBEZPEČNÍ, POPLACH MARLENA!, SAMOČISTIČ a westernová groteska BOB WESTON NEODPOČÍVA V POKOJI. Antologie má žánrově a stylově obrovský rozsah, od vesnických zombie romancí, přes syrové gore horrory, čarodějnické fantasy, moderní i klasické westerny, vesmírné akční military sci-fi až po crossovery s upíry a vlkodlaky. Oproti předchozí podobné antologii Hydry má tato mnohem sympatičtější grafické zpracování a výborné doprovodné ilustrace od různých autorů.
Kniha Zombie apokalypsa v seznamech
zombie apokalypsa antologie hororu
Část díla
- Dívčí záležitosti 2016
- Holka od Freshdeads 2016
- Krev není voda 2016
- Maso Wickhamu 2016
- Mrtví se někdy vracejí 2016
Dalsia zbierka Marka E. Pochu, ktora je venovana vsetkym fanusikom zombie. Niektore poviedky doslova vyrazaju dych pri citani a ked si konecne myslite, ze uz nic lepsie nepride zostavate na omyle. Vrele odporucam tuto zbierku ceskych a slovenskych autorov a urcite sa tesim aj na dalsie diela od Marka E. Pocha a inych autorov ktori prispeli k tejto vynimocnej zbierke