Ignis fatuus

Ignis fatuus
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531148/bmid_ignis-fatuus-65ba77891b14f.jpg 5 15 15

V zakázaném území kolem šumavské řeky Křemelná se koncem sedmdesátých let začíná probouzet k životu dávná legenda. Pohraniční stráž zde stále častěji hlásí výskyt neznámých světelných jevů. Roste podezření na možné nepřátelské plány ze strany Západu. A krajem se opět šíří odvěké pověsti o bludičkách a beztělcích. Do míst, jež byla po desetiletí nepřístupná, je vyslána vědecká výprava, která má záhadná zjevení prozkoumat. Vědci věří, že najdou rozumné vysvětlení, ale možná právě oni uprostřed šumavských slatí o rozum přijdou. Je za vším jen únava a přírodní jevy, nebo si tu s nimi opravdu něco dávného hraje na kočku a myš? Každý z nich si v duši nese minulost svou i svých předků a zdejší kraj nezapomíná. Tentokrát se bude mstít sama Šumava.... celý text

Přidat komentář

eDex
včera 5 z 5

Na tuto knihu jsem se těšila a .... jedním slovem, páni! Výborné to bylo!
Skvěle napsané, napínavé a plné zvratů.
Autorka píše zkušenou rukou a umí v každé poloze. A jak!
Ať napíše paní autorka cokoliv, vždy si to ráda přečtu.

jitka7326
08.06.2024 5 z 5

Přečteno jedním dechem. Doktor na koni byl skutečná postava MUDr.Kostroucha.


tereez
08.06.2024 5 z 5

Fuha, příběh chytne a nepustí, je plný zvratů, jedinou vadou na kráse jsou ty 2-3 chybky, které v textu utekly korektuře. Některý děj vám bude možná povědomý, ostatně na konci je to i přiznáno, ale vůbec to není na škodu, jde spíš o méně známé události.
Předchozí knížka autorky byla taky čtivá a zajímavá, takže minimálně u mě se tímto zařadila mezi Hanišovou, Soukupovou, Tučkovou a spol., jejichž jména jsou synonymy skvělého čtenářského zážitku.

meliclu
05.06.2024 5 z 5

Skvělá knížka. Marně přemýšlím, kdo ze současných českých autorů je podobně komplexní, aby takovýmhle způsobem dokázal pracovat s jazykem, budoval napětí a zároveň si povodil čtenáře jedním wtf zvratem za druhým. Knížka, kterou si chcete přečíst a u který se budete občas smát a většinu času bát (minimálně pokud jste poseroutci jako já).