Prameny Vltavy přehled

Prameny Vltavy
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/476611/bmid_prameny-vltavy-Abt-476611.png 4 687 687

Odkud vyvěrá zlo? Umrzlá dívka s židovskou hvězdou a křivdy, které Šumava nezapomíná. Hrůzný nález těla studentky vimperského gymnázia, které jako by ze svého nitra vyvrhly samy šumavské kopce, otřese obyvateli vesniček poblíž bývalého pohraničního pásma. Mrtvá dívka ustrojená do židovského mundúru se stává nejen tučným soustem pro bulvární novináře, ale především novou příležitostí pro stárnoucího policejního vyšetřovatele. Zatímco u něj se rodí naděje na nápravu pošramocené pověsti a získání uznání od kolegů i nejbližších, v místních se začínají probouzet dávné křivdy. S každým dalším posunem ve vyšetřování se příběh mrtvé dívky stále víc proplétá s pátráním po skutečném účelu dodnes zamlčovaného koncentračního tábora Prameny Vltavy. Dívčino pruhované pyžamo jako by plnou silou znovu vracelo nikdy neobjasněné osudy vězněných sovětských zajatců a tajemství Hitlerovy utajované fabriky pod Stolovou horou do přítomnosti. Jak moc ale vražda dívky s minulostí Pramenů Vltavy souvisí? A jaká další tajemství vydají šumavské kopce?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prameny Vltavy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (201)

Zodiak
předevčírem 3 z 5

Zajímavé téma, ponurá a depresivní atmosféra, tajemná, až mystická krajina, žádná mně sympatická postava, velice mizerná práce kriminálky (snad i Policie Modrava pracuje profesionálněji) , překombinovaný závěr. A vůbec nechápu, proč je do příběhu zakomponován případ Kramného. To mně přijde jako velký úlet.
Autorka je bezesporu talentovaná, takže dám šanci její další knize.

Clairka
22.06.2024 4 z 5

Dost jsem se v ději knihy ztrácela. Ale dočetla jsem, nakonec fakt dobře zpracovaný děj.


99jana99
18.06.2024 3 z 5

Tohle je těžké hodnotit, větší půlka knihy byla pro mě zmatek, vůbec jsem nevěděla co čtu, o kom čtu, nevzdala jsem to a konec to napravil a bylo v něm tolik překvapení, že stálo za to knihu dočíst.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (41. týden)

10.10.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (2)

2022 - Cena Johanna Steinbrenera (Beletrie)
2021 - Cena Jiřího Marka (Čestné uznání)


Kniha Prameny Vltavy v seznamech

v Právě čtených21x
v Přečtených905x
ve Čtenářské výzvě178x
v Doporučených47x
v Knihotéce190x
v Chystám se číst435x
v Chci si koupit99x
v dalších seznamech2x