Francouzská venkovská kuchyně
Mimi Thorisson
Poutavá cesta do ráje vína na francouzský venkov – z jednoduchých a lahodných receptů, doplněných 150 fotografiemi a příběhy inspirovanými životem obyčejných Francouzů. Autorka se se svou rodinou přestěhovala na francouzský venkov, na opuštěný starý zámek v Médoc. Zde od bývalého majitele a vynikajícího kuchaře posbírala 100 lahodných, typicky francouzských receptů. Připravte si lahodné suflé z bílého chřestu, polévku Pot au Feu, čekanku se šunkou a soleným máslem nebo francouzský čokoládový dort.... celý text
Literatura naučná Kuchařky
Vydáno: 2017 , OmegaOriginální název:
French Country Cooking: Meals and Moments from a Village in the Vineyards, 2016
více info...
Přidat komentář
Krásná kniha. Není to jen kuchařka, dá se číst jako román, proložený recepty. Jsem z ní nadšená.
Úžasná kuchařka s recepty na lahodné pokrmy a nádherným povídáním o obyčejně neobyčejné rodině. K tomu všemu krásné fotografie pokrmů a samotného života nemalé rodinky, která vás zaručeně vtáhne do francouzského venkova.
Úžasné, jednoduché recepty, které voní jen pomyslíte na jejich uvaření. :-) Kniha odpovídá mé představě o jejím obsahu.
Krásná venkovská kniha plná báječných francouzských receptů, pro milovníky této kuchyně skvost.
Krásně sestavená kuchařka. Nádherné fotografie, pěkně vyprávěný doprovodný příběh a slušné recepty. A já mám slabost pro tento starofrancouzský styl.
Krásná kuchařka. Tím myslím, že vypadá moc hezky, obrázky jsou poutavé a vyprávění posouvá její úroveň o stupínek výš. Bodík strhávám, protože zatím jsem ještě nestihla vyzkoušet žádné recepty, nejsem tudíž schopná na sto procent tvrdit, že fungují. Doporučuji vzít do ruky, pokochat se její starofrancouzskou atmosférou...a věřím, že již v té chvíli v duchu spatříte její čestné místo ve Vaší domácnosti :-)
Nejsem sběratelkou kuchařek, nepodléhám módním trendům vaření a stravování. Myslím, že po té spoustě let, kdy jsem musela krmit své děti i oba své manžely a nyní i vnuky, snad leccos uvařit umím. Přesto se ráda sem tam něco přiučím a pokud je to něco z francouzské kuchyně, která je na jedné straně fikaná a komplikovaná a na straně druhé až překvapivě jednoduchá a přitom rafinovaná, pak jdu do toho.
Po téhle kuchařské knize, která je plná příběhů z Médocu a okolí, tudíž z oblasti proslulých vinic a vinařství a současně z regionu, který svou produkcí živí velkou část zbývající Francie, jsem docela dlouho pásla. A nakonec ji objevila a konečně si v ní můžu listovat a bavit se a občas něco podle ní ukuchtit.
Kniha má skvělý příběh, je tak francouzský, že ani víc být nemůže. Hrají v něm roli starosta Médocu, jeho milenka a její manžel, její dcera a vnučka a konečně současná rodina obdařena mnoha dětmi a psy a chutí pokračovat v proslulé tradici...
Až příště pojedu do povodí řeky Garonny, nezapomenu se zastavit v Médocu v Rue de Loudenne č.1.
Á propos - zkuste vanilkový rýžový nákyp se slaným karamelem. Nemá chybu!