Tajný agent
Daniel Silva
Gabriel Allon / Agent Gabriel Allon série
Keď umeleckého reštaurátora a agenta izraelskej tajnej služby Gabriela Allona vyšlú do Amsterdamu, aby preosial archívy zavraždeného profesora Rosnera, spolupracovníka Mossadu, zakrátko zistí, že radikálni islamisti sa chystajú podniknúť nebezpečný útok v Londýne. Ani okamžitá akcia však nepomôže zabrániť únosu Elizabeth Haltonovej, dcéry amerického veľvyslanca. Zatiaľ čo je bohatý Robert Halton ochotný zaplatiť únoscom mnohomiliónové výkupné, americká, britská a izraelská tajná služba sa s nasadením všetkých síl snažia zachrániť Elizabeth, ktorej hrozí smrť. V závratnom slede udalostí odohrávajúcich sa na Cypre, v Egypte, USA, Veľkej Británii, Francúzsku, severnom Nemecku a Dánsku sa Gabriel spolu so svojimi druhmi z Mossadu, ktorí najlepšie poznajú mentalitu teroristov, snaží vypátrať miesto Elizabethinho pobytu. Úskočnosť fanatikov je však nevypočítateľná...... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2008 , Slovenský spisovateľOriginální název:
The Secret Servant, 2007
Jedno z posledních dobrodružství Gabriela Allona, které na mě trpělivě čekalo v knihovně....
Že je Gabriel borec, to už víme. Že jsou špionážní knížky pana Silvy sázkou na jistotu, to už víme taky. Nicméně v některých z nich je na mě těch špiónů, záhad, propojení a komplotů až moc. Tentokrát bylo ale všeho tak akorát.
Nejsem aktuálně v nějak extra intelektuálně košatém stavu mysli, takže konec řečí, stojí za přečtení.
Ale máme spolu s Gabrielem jednu univerzální radu na závěr. Pro případ ztráty.....
"Zavolal bych si ty nejhorší, nejodpornější hajzly nejhrubšího zrna, co bych měl k dispozici, a nařídil jim, aby ji za každou cenu našli."
Londonistan!
Mám za sebou siedmu knihu v poradí, v ktorej izraelský agent Gabriel Allon bojuje proti svetovému terorizmu. Tentokrát sú jeho protivníkmi moslimskí radikáli z Egypta. Príbeh začína v holandskom Amsterdame, ale jeho gro sa odohrá v Londýne.
"Londonistan! Briti dovolili, aby sa ich hlavné mesto zmenilo na liaheň, duchovnú mekku a bezpečný prístav islamských teroristov z celého sveta. Teraz je hrozbou pre nás všetkých."
Príbehy Gabriela Allona nie sú iba obyčajné machrovačky o nesmrteľnom agentovi, toto sú knihy na zamyslenie. Aj keď autor tvrdí, že ide o fikciu, jednoznačne sa opiera o fakty a z jeho rozprávania doslova mrazí. A vidím to aj v posledných dňoch na vlastné oči, keď okolo našej firmy prechádzajú tlupy počerných mládencov. Ľudia volajú na príslušné miesta a policajti sú bezmocní. Kam sa to rútime, Európania?! Komu toto vyhovuje?!
Bernard Lewis: "Pri súčasných demografických trendoch moslimovia ovládnu Európu najneskôr do konca 21. storočia."
Na mojej strane maximálna spokojnosť; Daniel Silva je skvelý! A už sa teším na ôsmu knihu v poradí - V tieni Moskvy.
Jeden z nejlepších špionážních autorových románů, které jsem od něj četl a nebylo jich málo.
Veľmi dobrý špionážny thriller. Od začiatku napínavé so stále aktuálnou témou. Jednoducho D. Silva nesklame....
Moje první knížka od tohoto autora. Ze začátku jsem se v tom trošku ztrácela, ale pak se čte jedním dechem.
Romány od autora jsem četla postupně jeden za druhým v průběhu asi jednoho roku.
Byly velmi čtivé, napínavé, bavily mě jednotlivé zápletky i hlavní hrdina.
Doporučuji kterýkoliv z nich, Silva prostě nezklame :-)))
Všechny knihy tohoto autora jsem přečetl jedním dechem a s hlavním hrdinou téměř dýchal. Vynikající
Gabriel Allon umí být pěkné zvíře. Ale kdo s čím zachází, tím také schází, a to platí pro wahhábistické fanatiky dvojnásob. Opět čtivý román jak jinak, než s teroristickými prvky a Ústavem v popředí.
mrazivá vize toho, co je dnes už tragickou skutečností.... doporučuji, zejména všem vyznavačům multi-kulti , kteří se nikdy nepoučí; skvělá kniha;
Z toho až mrazí. Knížka byla napsána před deseti lety, ale téma je více než žhavé. Doporučuji k přečtení.
Kdo má rád špionážní zápletky, tak mohu jen doporučit. Zatím co jsem četl ostatní od autora, tak jsem nebyl zklamán.
Tak toto bolo naozaj fajn. Velmi dobré ba priam vynikajúce. Neviem prečo som vredy tomuto dal ,,iba,, 4/5 ved teraz sa rozpomínam že to bolo na plný tak mením hodnotenie a dám tomu plný. :) Asi som bol vtedy dosť náročný na Silvu kedže väčšinu jeho kníh som čítal vrýchlosti a nesústredene, tak sa mi to začalo zunovať ale teraz vážne 5/5 :)
2003 | Umění zabíjet |
2005 | Agent Mossadu |
2001 | Spící agent |
2004 | Smrt ve Vídni |
2004 | Zpovědník |
Opět jeden z lepších dílů série o černobílém světě zlobivých teroristů a hodných tajných agentů. Já vím, že tohle hodnocení může vyznívat cynicky, ale svět je ve skutečnosti plný odstínů šedi v důsledku zákonů akce a reakce. Ano, neplatí to jen ve fyzice, ale i ve světě lidí, politiku nevyjímaje. A tato kniha je pohledem z jednoho břehu na ten šedý oceán, kde každá vlnka vypadá, že je z jedné strany světlejší a z druhé tmavší. Ale tak jako má oceán břeh kolem dokola, tak i ta voda vlastně má pořád stejnou barvu. Násilí plodí násilí, a když je to ještě podložené nějakou ideologii nebo dokonce náboženstvím, které je a priori postavené na postulátech a dogmatech, které se přijímají bez přemýšlení, a dobře zafinancovanými partikulárními zájmy, tak se rodí peklo na zemi, kde netrpí hříšníci, ale právě všichni ti ostatní. Jako thriller je tato kniha skvělá, nemá hluchá místa a čtenáři nedá vydechnout až do samotného konce. Nesmí se nad ní ale přemýšlet.