Genesis

Genesis
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/534538/bmid_genesis-65f83d709f4a7.jpg 5 1237 1237

Robert Hunter série

Robert Hunter je povolán k nejděsivějšímu místu činu, jaké kdy navštívil. Ještě větší znepokojení se ho zmocní, když se při pitvě najde v těle oběti verš básně zanechaný vrahem. Zanedlouho se najde další mrtvola. Metody a podpis vraha se liší, ale stupeň použitého násilí nasvědčuje tomu, že za oběma zločiny stojí stejný pachatel. Hunterovy obavy potvrdí nález druhé části básně. Tento objev však nejenže spojí dvě vraždy, ale je už jasné, že jde o dílo sériového vraha. Robert Hunter i přes nedostatek forenzních důkazů musí dostihnout nejdisciplinovanějšího a nejsystematičtějšího zabijáka, na jakého kdy narazil; pachatele, který se kochá strachem oběti a pro něhož je smrt lekcí, již je třeba udělit.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: audiokniha , Audiotéka , Bookmedia

Genesis, 2022

Interpreti: Jakub Saic

FMMMM
21.09.2024 2 z 5

Asi už jsem starý, viděl a četl hodně, protože jak už psal Bediczek níže, vypadá to na stále se opakující "krimi", u kterého bych dodal, že vždy vede ke zdárnému "šťastnému" konci. Už jen prvních pár stránek mě málem odradilo od pokračování ve čtení (bezdůvodně spojovaná vražda s BLM komunitou), s pokračujícími super schopnostmi kriminalisty Huntera (jak zvláštní jméno pro policistu), tak různé zbytečné odbočky, natahující knihu o pár stránek. Jednou stačilo, více si Chris Carter nezaslouží, podobně jako Jo Nesbo.

smejkalova.m
11.09.2024 5 z 5

Další pecka od Chrise Cartera, věřím a pevně doufám, že to není poslední díl. :) Opět velice barvité popisy toho, co vrah udělal s těly obětí, za mě "super" ale opravdu to není pro každého. ;-)

darbujan8924
30.08.2024 5 z 5

Za mě,další perla od mého oblíbeného spisovatele .
A jak jinak ,konec a rozuzlení...super !!!

Bediczek
27.08.2024 3 z 5

Ten styl psaní je v podstatě to stejný jako Rosamunde Pilcher, ta totiž taky má jednu šablonu, kterou recykluje donekonečna, akorát tam mění jména postav a okolnosti. U Rosamunde to jsou lásky v prosluněné Anglii a tady to je ufiknutý pinďour v prosluněném LA.
Taky se mi nezdá, že by zrovna tento díl byl nejbrutálnější, to je pouze Chrisův marketing. Například v Jeden za druhým se trhaly ruce a nohy v přímém přenosu.
Hunter by v podstatě to UNTČ mohl táhnout sám. Blakeová jen čumí, případně nadává a Garcia je ze všeho znechucen (mohl by si už taky pomalu zvyknout)
Je to jenom brak a tak je nutno k tomu přistupovat. Nelze tomu ale upřít jistá zábavnost, zejména pokud znáte tu Carterovu šablonu, můžete si během četby tipovat co bude dál .

Kalima206
10.08.2024 5 z 5

Dalsi kniha a opet unikat! Hltala sem jednu kapitolu za druhou a nestacila se divit, jak vse opet a zase davalo smysl!
Kdyz si zvyknete, na spisovateluv charakterisricky morbidni styl psani, zacnete cist jednu knihu za druhou

hlenicka
04.08.2024 5 z 5

Co kniha od Cartera,to klenot. Jsem ráda,že se dal na spisovatelskou dráhu,o hodně bysme my čtenáři přisli.
Velice detailní popisky míst činu,mrtvol,způsobu smrti a vše kolem tohodle. Jelikož kdysi pracoval u policie a má s tím bohaté zkušenosti,co se tam děje,vypisuje se z toho a ví,o čem mluví,proto to člověka vtáhne do děje a je to uvěřitelný. Tentokrát to byl hodně silný,ale taky smutný příběh.

Acquenta
29.07.2024 5 z 5

Opět a zase neuvěřitelné napětí, které umí jen Carter. Nikdo ho zřejmě neporazí... Tak silný příběh s tak smutnou zápletkou, že se mi téměř řinuly slzy z očí na konci. Ach... Kéž by byla silnější a zvládla by bojovat s těmi démony uvnitř sebe ... děti dokážou být opravdu kruté...

Lenndy
07.07.2024 5 z 5

Chrise Cartera jsem měla připraveného že budu číst už delší dobu,ale teprve teď jsem se k němu dostala.
Jako opravdu parádně napsaná kniha a pro milovníky detektivek jako dělaná.
Takhle rychle jsem knížku dlouho nepřečetla.Se četla sama.
Určitě to nebude moje poslední kniha od něj.

BlackCatty
03.07.2024 5 z 5

Chris Carter prostě umí. Toto bylo vynikající. A to věnování... měla jsem husí kůži.

Čmeláček
29.06.2024 5 z 5

Chris Carter píše skvělé thrillery a i když jsou fakt hodně brutální, tak mně se vždycky dobře čtou. Takže také za tuhle vynikající oddechovku mu zase dávám za pět, já snad ani jinak nemůžu :). No a teď si sednu a budu vyhlížet další případ s Hunterem a Garciou :))).

LadaLil
28.06.2024 4 z 5

Mně se detektivky tohoto autora líbí. Tato už mi popisy zvrácenosti pachatele přišla přes míru. Vyústění příběhu a motiv pachatele mi pak vůbec nepřišel v rovnováze. Domnívám se, že hnusu zobrazeného v severských detektivkách již bylo dost. Ale jako oddechovka dobrý. To je paradox, že si při tomhle odpočinu, měla bych se nad sebou zamyslet…

Vesmich
23.06.2024 4 z 5

Moje první setkání s touto sérií, audio podoba. Číst to v době mého mládí, tak nevím, jestli bych spíš zvracela, anebo se bála..teď už mi tak nepřijde, zejména, když se tam pořád říkalo, jak je to všechno nejděsivější...vzhledem k tomu, že už je to 12. díl, a předpokládám, že předchozí nebyly o moc jiné, tak mě zajímalo, o čem tedy byly ty předchozí. Už to vím. Bylo to tam taky nejděsivější.

Iva095
08.06.2024 5 z 5

Hunter a Garcia jsou super dvojka, ale na koho jsem si nedokáza zvyknout je Barbara Blakeová ta mě štve celou dobu.
Tento díl mě zatím bavil nejvíce.

Adýsek69
02.06.2024 5 z 5

Napínavé, dokonalé, morbidní. Pan Carter umí skvělé vražedné příběhy. Těším se na další již 13.díl s detektivem Hunterem.

Bax9
01.06.2024 5 z 5

Napínavé, brutální, geniální Robert, zdatně sekundující Garcia, výborná kapitánka, překvapivý pachatel, prostě Carter v plné parádě! Poslechnuta audiokniha, doporučuji, Jakub Saic je (jako v celé sérii) vynikající.

FerryTaz
29.05.2024 5 z 5

Kniha se četla naprosto sama. Opět skvělá zápletka a odhalení vraha bylo tedy velké překvapení. Kniha vás opět udržovala přechody mezi kapitolami pod stálým napětím a nenechala vás vydechnout. Tohle prostě Carter umí.

Kami33
28.05.2024 5 z 5

Při dvanáctém díle už všichni víme, co můžeme u Cartera čekat. A protože to čekáme, nejsme tolik zaskočeni brutalitou, i když za mě možná by šlo trochu ubrat. Jinak opět skvělé čtení.

MiraiYume
24.05.2024 5 z 5

Carter je jediný spisovatel, který mi prošel rukou a po jehož dílech je mi vážně zle od žaludku a při čtení trpím na neustálou husí kůži. Co o to, v každé z jeho knih je nějaký extrémně brutální vrah, ovšem tyto vraždy a jejich motiv, to je teprve masakr. Ovšem na konci knihy jsem tentokrát k vrahovi pocítila i jistý soucit, a to je známka toho, jak dobře byl vystavený celý děj.
A velké plus je samozřejmě detektiv Hunter, výborně vykreslená postava.

Pavcitko
20.05.2024 4 z 5

Protože jsem závislák na postavě detektiva Huntera, nejsem možná úplně objektivní hodnotitel. V knize musím ocenit, že autor konečně nezabředá do minulosti Roberta, neboť ji všichni dobře známe. Ano, lehký stín minulosti se tam objeví, ale to se do děje perfektně hodí. Na tento díl jsem se těšila a jen zmíním, že přinejmenším drží krok s ostatními díly. Má zajímavou zápletku, ikdyž nakonci trochu neuvěřitelnou ve smyslu kdo je vrahem. Nechť ale každý posoudí sám, zda by něco takového bylo možné. Dávám čtyři hvězdy a vyhlížím další díl.

hrdinka.j
19.05.2024 5 z 5

Paradni cteni, cela serie.
Napinava, zajimava.
Potrebuji dalsi .