Pozorovatel smrti

Pozorovatel smrti
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/548158/bmid_robert-hunter-pozorovatel-smrti.jpg 5 156 156

Robert Hunter série

< 13. díl

Při rutinní pitvě oběti zdánlivě běžné autonehody objeví doktorka Carolyn Hoveová, vrchní soudní patoložka města Los Angeles, několik matoucích nesrovnalostí, a tak povolá detektiva Roberta Huntera z Útvaru ultranásilných trestných činů Losangeleského policejního sboru. Doktorka Hoveová nejenže zjistila, že smrt nebyla způsobena nárazem auta, ale nalezla také známky toho, že oběť byla před smrtí surově mučena. Nikdo však v dané chvíli netuší, že doktorka Hoveová narazila na pouhou špičku ledovce, která zavede Huntera a jeho parťáka Carlose Garciu na stopu zvráceného a mazaného vraha, jenž se skrývá všem na očích – sériového vraha, o jehož existenci dosud nikdo nevěděl; zabijáka, který vždy operoval skrytě a obratně maskoval každou ohavnou vraždu jako náhodné úmrtí. Protože ale vyšetřovatelé nemají žádná vodítka ohledně toho, proč se oběť stala terčem útoku, vyšetřování se zadrhne až do chvíle, kdy je nalezena jiná mrtvola s alternativní příčinou smrti. Jasné je jen to, že tenhle sériový vrah nepřestane – dokud ho Hunter a Garcia nedostihnou.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , BB art

The Death Watcher, 2024

kokos1
předevčírem

Ubylo násilí ale není to v neprospěch poutavého příběhu.

ivoiro
předevčírem 5 z 5

Naše dvojice detektivů z ÚNTČ se vrátila. Konečně! Doufám, že na další díl nebude potřeba čekat tak dlouho.

monte
14.12.2024 5 z 5

Robert a Carlos skvělá dvojka. Už aby vyšel další díl

Česneksmedem
12.12.2024 4.5 z 5

Je to trošku jiný Carter, ale pořád vysoká kvalita. Tato kniha je relativně méně brutální. Moc se mi líbilo stupňování napětí ke konci i Carlosův humor v situaci, kdy by normální člověk šílel. Dost dobrý!

marekB78
10.12.2024 5 z 5

Kniha mého oblíbeného autora je skvělá...ale četl jsem od něj už lepší. Autor se snaží nepůsobit tolik drasticky a to mi přijde jako škoda.
Robert a Carlos vyšetřují vraždy maskované jako sebevraždy lidí, kteří žijí v samotě. Jenže detektivové nemají žádnou stopu, protože vrah je pozorný a trpělivý...

lenuskav
10.12.2024 3.5 z 5

Ja jsem teda docela zklamana... Cartera miluju, ale zaujalo me az poslednich 50 stranek... jinak jsem se ke knize dokopavala. Stejnak hodnotim porad celkem vysoko, protoze to ma porad nejaky svuj styl

Katulinka69
10.12.2024 5 z 5

Jedna z mých srdcovek. Pořád plné šťávy.

AltaMari
09.12.2024 5 z 5

Chris Carter neztrácí dech.... Opět vynikající oddechovka, krátké kapitoly a na konci téměř každé z nich perfektní vějička, takže knihu nejde odložit. Příběh není třeskutě originální, Carter nešokuje, ale jsou v něm nové zajímavé prvky. A setkání se "starými známými" Robertem Hunterem (stále hodně čte), Carlosem Garcíou (ten trochu zbrklejší z dvojice detektivů) a kapitánkou Barbarou (stále nosí elegantní upnutou sukni a bílou luxusní blůzu), to je jako obout se do pěkně prošlápnutých bot a vydat se na napínavou cestu. A cesta je cíl...

Misan1993
08.12.2024 5 z 5

Nesouhlasím s komentáři, že je kniha slabší než ostatní díly. Za me opět top.

Aivlis
08.12.2024 4 z 5

Tentokrát dávam iba 4*. Chýbalo mi tam napätie, které ostatné knihy majú. Keď to zrovnám s Genesis, kde je podobný modus operandi vraha, tak Pozorovateľ pokrivkáva. Ale aj tak bola kniha fajn, určite sa k nej rada vrátim. Konečne dostal viac priestoru aj Carlos, oproti iným dielom sa aktívnejšie zapája do deja a rýchlejšie mu "zapaľuje". Asi Huntrova škola. Kto mi ale pije krv, je šéfová Barbara. Mám dojem, že je knižku od knižky hlúpejšia... PS- prvýkrát som sa pri čítaní nebála:-)

hana4834
04.12.2024 4.5 z 5

Super poctěni i když jsem čekala víc krveprolití

PetaZ
03.12.2024 4.5 z 5

Nebyl to Carter, na kterého jsme zvyklí, ale opět skvěle podáno... Jsem ráda, že ještě autor pořád píše a třeba nám ještě nějakou nálož naservíruje .

Trustty
03.12.2024 5 z 5

Já se vždycky hrozně těším co mi Carter zase naservíruje. Je zde opravdu méně brutality než na co jsme u Cartera zvyklí. Kniha opět velmi čtiva, ale nemohu se ubranit pocitu, že mi v tomto díle něco chybí.......Nicméně to 5* jistí :)))

Shanib
02.12.2024 5 z 5

Geniální jako vždy. Chris Carter má prostě talent. Sice bych brala víc "scén", kde Robert mluví, ale i tak jsem byla nadšená. Snad si autor s dalším dílem pospíší, protože já už se nemůžu dočkat.

Cassidy.L
02.12.2024 5 z 5

Skvělá kniha, napínavý a čtivý děj. Zase přečteno bez dechu

ydnac
02.12.2024 5 z 5

JSOU MRTVÍ JEŠTĚ PŘED SMRTÍ!

Někdo mučí a vraždí lidi a jejich smrt pak maskuje jako sebevraždu.
A daří se mu to velice dobře!
Hunter a Garcia zjišťují, že všichni mají něco společného!!!

.......................................................................................................
"Vůbec mě nepřekvapuje, že víš, jak se říká černým flíčkům na žaludeční sliznici, ale žasnu, že to umíš vyslovit."
Hunter pokrčil rameny. "Hodně čtu."
"A zase jsme u toho."

Na tohle se vždycky teším :-).
Jejich humor a pošťuchování. Hunter a Garcia jsou sehraný team a člověk je už bere jako staré známé :-).
Opět skvělý a napínavý díl.

Musím říct, že bych se opravdu nechtěla účastnit takových sezení, která Hunter a Garcia prošli a ještě tam poslouchat, co ti lidé doma beztrestně dělají!!!

Navzdory tématu knihy musím říct, že je zde tentokrát opravdu méně brutality a Carterovských nechuťáren což nevadí.
Knihu jsem opět zhltla a vůbec mi připadala nějaká krátká :-).
Potřebuji další díl :-).

janastok
30.11.2024 5 z 5

Moji oblíbení hrdinové jsou zpět a v plné parádě. To byla jízda, napínavá a naprosto neodložitelná. Tentokrát trochu méně brutality a více poctivého pátrání a to bylo jenom dobře.

Zdenas5
30.11.2024 5 z 5

Taky mi přišel trochu klidnější než starší díly, ale stále dobré čtení.

Holanka
30.11.2024 5 z 5

Úžasná kniha jako vždycky. Přečteno jedním dechem. Nemohu se dočkat dalšího dílu.

Marietta77
29.11.2024 4 z 5

Skvelá kniha, přečetla jsem jedním dechem.