Hádanka jménem Oliver

Hádanka jménem Oliver
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/354394/bmid_hadanka-jmenem-oliver-9ac-354394.jpg 4 288 288

Oliver Ryan je dokonalým příkladem úspěšného muže. Žije na předměstí s manželkou Alicí, která ilustruje dětské knihy, za což získala i několik cen, a je svému manželovi plně oddána. Celé okolí jim jejich život i vztah závidí. Ovšem jen do doby, kdy Oliver jednoho večera napadne Alici, a ta upadne do komatu. A Oliver má co vysvětlovat... Nikdo jeho divoký výpad vůči ženě nechápe. Pouze Oliver ví, co všechno stálo za tím, než získat svůj vysněný život i majetek. Ale i on je v šoku, když postupně chtě nechtě musí odhalit svou minulost...... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Omega

Unravelling Oliver, 2013

Žirka
24.05.2020 4 z 5

Krimi románem ani thrillerem bych tuto knihu neoznačila (lze se dočíst na obálce), volila bych spíše psychologické drama. Kdo touží po drsných scénách a vyšetřovatelích, bude zklamán, a možná ani nedočte. Já jsem se nenudila, naopak.

klarkys
03.05.2020 4 z 5

Přečteno na jeden zátah. Oliverem jsem pohrdala a zároveň ho i litovala, neměl to lehké. Líbil se mi styl vyprávění, ani chvilku jsem se nenudila.

ronave
22.04.2020 4 z 5

Na knize se mi líbil styl vyprávění - každá kapitola je věnována jedné osobě a ta vypráví, co a jak se podle něj událo. Vše do sebe zapadá a pomalu se rozplétá celý příběh odehrávající se v Irsku a chvíli ve Francii...
Myslim, že jako od dechovka není špatná :-)

andrea7191
20.04.2020 5 z 5

Bezvadná kniha, která se čte sama od začátku do konce. Oliver. Je to zmetek nebo oběť? Velmi podařený příběh.

evik_svistik
01.04.2020 3 z 5

Čtivé, zajímavé, nicméně nějak mě to nenadchlo natolik, aby se na konci dostavil wow efekt. Už mám pár knížek v tomto žánru přečtených a obávám se, že tato se mezi nimi ztratí a nebude nijak vyčnívat.

Hvězdinka
29.02.2020 3 z 5

Jak moc záleží na tom, jaké máme dětství a že jablka nepadají daleko od stromu .... Střídání vypravování z pohledu různých osob, které prošly Oliverovým životem. Zajímavé...

SimonaP
28.02.2020 4 z 5

Napínavá čtivá kniha, moc mě bavila.

gordon13
05.01.2020 5 z 5

Vynikající psychologické drama, výborně poskládaný příběh z úhlu různých postav i samotného hlavního hrdiny, který měl opravdu nezáviděníhodné dětství, což se na vývoji jeho života značně podepsalo...a bohužel semlelo i spoustu lidí kolem něj...moc pěkná kniha!

Owain
04.01.2020 4 z 5

Prekvapive hodne ctiva kniha. Postupne odhaleni Oliverovy minulosti, z pocatecniho pocitu jaky je to hajzlik, mi ho pak i prislo lito.

mysterygirl
05.12.2019 3 z 5

Tak nejak o nicem celkem

jana14
12.11.2019 5 z 5

Kniha se mi líbila. Není to opravdu ten nekrvavější a dech beroucí super thriller, ani ta nejkvalitnější hluboká psychologická studie....ale jisté prvky z obou žánrů zahrnuje. Já a pár mých známých jsme si četbu užili ( sdíleli knihu). Určité momenty, jako pobyt mladých lidí na vinicích ve Francii, mi byly blízké. Olivera můžeme s jeho krutou minulostí vlastně částečně pochopit, ale ne odpustit. S rezervami má příběh dost silné kořeny v realitě. Knihu přes veškeré výhrady mnoha místních kritiků doporučím. Těším se na další knihy od autorky a doufám, že se jako tato budou v něčem odlišovat od hlavního, všemi oslavovaného proudu.

jana14
12.11.2019 5 z 5

Mě se kniha líbila, protože jsem od ní nic nečekala. Ano, není to ani dech beroucí thriller a jistě to není ani ta "nejhlubší" psychologická studie. Ale je to taková jemnější směs obou žánrů, podle mne velmi čtivá a alespoň mě a mé známé kniha uspokojila. Tím víc, že na rozdíl od jiných, bohužel někdy kvalitativně daleko horších, není tak propagovaná. Takový příběh by podle mne mohl být s menší rezervou docela "ze života", popis pobytu brigádníků na francouzské vinici mi byl blízký...atd, nechci spoilerovat. Docela jsem chápala kořeny a motivy všech činů hlavní postavy - ale rozumět a soucítit neznamená odpouštět.

romanka26
01.11.2019 5 z 5

Kniha koupena ve slevě za 99Kc, tak jsem od ní moc nečekala. O to více mne příjemně překvapila. Přečteno na jeden zátah, nešlo odložit :-))

esfinge
12.10.2019 5 z 5

Za mne spokojenost. Velice čtivý, ale smutny příběh.

micha-ella
04.10.2019 3 z 5

Hodně rozvláčný příběh, který vypráví jednotlivé postavy. Pro mne jich bylo moc, i když jejich životní osudy byly vzájemně propletené, místy mě čtení nebavilo.

anája
24.09.2019 2 z 5

Od knihy jsem čekala víc, podruhé bych po ní nesáhla, protože jako thriller to vůbec a jako psychologická taky nic ,je to nakonec jen román s vykreslenim postav no nic moc. Kniha o mladém muži, který postrádal jakýkoliv cit , toť vše.Zadne napětí ani překvapení.

Millyf
06.09.2019 4 z 5

Bavi ma autorkin styl pisania,preto som sa po knihe V úkrytu tesila na Olivera.Nesklamala,putave rozpravanie postav ,ktoré viedlo k odhaleniu charakteru a svojim sposobom lepsiemu pochopeniu Oliverovho konania.Bolo mi ho v podstate luto...Dufam,ze sa aj dalsich pribehov od autorky

bartule
08.08.2019 3 z 5

Tahle kniha vás hned na první straně vtáhne do děje a pak se začíná pomalu rozmotávat příběh z pohledu několika postav. Ze začátku mě to velmi bavilo hlavně to střídání postav, celé je to svižné. Ale bohužel čím víc kapitol přibývalo, tím méně zajímavější mi to připadalo :-/ Přišlo mi , že je jsou tam některé postavy zbytečné (nudné) a v podstatě ani to rozuzlení ke kterému celá kniha směřovala nebylo žádné "spadla mi brada" :-/ váhala jsem mezi 3 a 4 hvězdy,protože je to psáno čtivě,ale prostě když má místo gradace kniha opačný spád tak musím dát jen 3 .

verca0794
06.08.2019 4 z 5

Dobře napsané, čtivé psychologické drama. Na celý příběh nahlížíte z úhlú několika postav a postupně se dovídáme odpovědi na Hádanku jménem Oliver. Název ke knize skvěle padne. Rychlý, svižný příběh. Myslím, že stojí za přečtení. Mě se kniha líbila moc. Pokud i vy chcete zjistit kdo Oliver je a získat odpověď na Hádanku jménem Oliver, neváhejte a jděte do toho. Doporučuji!!!

niki7763
21.07.2019 1 z 5

Mě tohle dílo moc nebavilo ... Nápad jako takový byl dobrý, i literární uchopení bylo neobvyklé, takže se to dalo číst, ale spíš jsem se nudila. Víceméně jsem tušila, oč tam půjde, některé pasáže mi přišly zbytečné, dlouhé a utahané. Knihu jsem přečetla za dva dny a také za dva dny už si na ni nevzpomenu .