Hádanka jménem Oliver
Liz Nugent
![Hádanka jménem Oliver Hádanka jménem Oliver](https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/354394/bmid_hadanka-jmenem-oliver-9ac-354394.jpg?v=1543263325)
Oliver Ryan je dokonalým příkladem úspěšného muže. Žije na předměstí s manželkou Alicí, která ilustruje dětské knihy, za což získala i několik cen, a je svému manželovi plně oddána. Celé okolí jim jejich život i vztah závidí. Ovšem jen do doby, kdy Oliver jednoho večera napadne Alici, a ta upadne do komatu. A Oliver má co vysvětlovat... Nikdo jeho divoký výpad vůči ženě nechápe. Pouze Oliver ví, co všechno stálo za tím, než získat svůj vysněný život i majetek. Ale i on je v šoku, když postupně chtě nechtě musí odhalit svou minulost...... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2018 , OmegaOriginální název:
Unravelling Oliver, 2013
![mmmisulka.r mmmisulka.r](https://www.databazeknih.cz/img/users/48_/48897/m_48897-BoT.jpg?v=1478173886)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Nepochybně jedna z nejlépe psychologicky propracovaných knih tohoto roku!
Autorka brousí okolo velmi závažných témat, která jsou ovlivněna časovým i místním určením.
Celá kniha se točí okolo otázky, proč Oliver zbil do bezvědomí svou manželku Alici. Není to ovšem to jediné... z pohledu hned několika postav se snažíme rozluštit hádanku, kdo je vlastně Oliver Ryan a co všechno ho vedlo k brutálnímu činu.
Velmi čtivá kniha, dlouho jsem nic podobného nečetla s takovou chutí!
![evasamankova evasamankova](https://www.databazeknih.cz/img/users/16_/16562/evasamankova-7A4.jpg?v=1611603567)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Velice čtivý psychologický román, jehož příběh je tvořen prostřednictvím několika vypravěčů. Jejích osudy se prolínají, aby postupně pomohly zodpovědět otázku, jakým člověkem ve skutečnosti Oliver je.
Propracované, napínavé a zkrátka povedené.
![evonra evonra](https://www.databazeknih.cz/img/users/59_/59944/m_evonra-R0D.jpg?v=1659210064)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Poutavé čtení, které nahlíží do psychiky navenek úspěšného muže.
Kniha je vyprávěna z pohledu více postav, které prošly Oliverovým životem, ty nám tak pozvolna rozplétají „hádanku“ - Oliverův příběh.
Čekáte-li šokující popisy či zvraty, zde jich moc nenajdete.
Co dělá příběh poutavým, je opravdu brilantní sonda do nitra narušeného člověka. Sledujeme jeho vývoj od dětství do dospělosti, jak se jeho osobnost jednotlivými zážitky tvaruje...
Trošku mi scházel pohled samotné Alice, ale asi to tak má být :-)
vraždy irská literatura psychologické romány podvodníci osamělost domácí násilí psychologické thrillery podvodyAutorovy další knížky
2018 | ![]() |
2018 | ![]() |
2023 | ![]() |
2024 | ![]() |
Dobré, ale V úkrytu se mi líbilo víc.