Hadrový panák
Daniel Cole
Hadrový panák / Detektív William Fawkes série
1. díl >
Britský krimithriller, který šokoval čtenáře po celém světě… a nastartoval úspěšnou trilogii vydanou v 35 zemích. Mrtvola sešitá ze šesti částí různých těl a nalezená v jednom londýnském bytě – případ Hadrový panák, jak ho nazvala média, okamžitě vyvolá strach a paniku. Detektiv William „Wolf“ Fawkes a jeho kolegyně Emily Baxterová jsou pověřeni identifikací obětí, vzápětí ale musí čelit další hrozbě: Wolfova bývalá žena Andrea, která pracuje jako reportérka, obdrží od anonyma fotky z místa, kde byl Hadrový panák nalezen, a také seznam šesti lidí a dat, kdy budou zabiti. Prvním má být londýnský starosta. Posledním detektiv William Fawkes…... celý text
Kniha bola od začiatku napínavá a zaujímavá. Prečitala som ju v podstate za deň a je pravda, že je tam zopár až prekombinovaných alebo nereálnych častí, ale tak skutočné reálne detektívne príbehy vidíme každý deň aj v správach. Tieto časti knihe pridali na zaujímavosti a určite odporúčam ďalej :-)
K zakoupení této knihy mě vedla skutečnost, že pojedu 2,5 hodiny vlakem z Prahy a nemám co číst, protože knihu, kterou jsem si s sebou vzala, jsem přečetla už na cestě do Prahy. K dispozici jsem měla cca 15 minut a knihkupectví na hlavním nádraží. Otázka výběru byla zásadním problémem, protože knihy mých oblíbených autorů jsem měla buď přečtené nebo již doma zakoupené. Náhodně jsem zkusila pár knih "prověřit" zde, ale pro nepříliš šťastnou volbu jsem je odložila s obavou, že zůstanu ve vlaku s knihou, co se mi nebude líbit. Nakonec jsem zvolila tuto, protože jsem si matně vybavila, že se mi o ní někdo zmínil a že se mu líbila. Mě se též líbila, ale... první polovina byla skvělá, od půlky už mi mnoho věcí přislo překombinovaných, mnoho nesmyslných a nepochopitelných. První polovina by si zasloužila 4 hvězdy, druhá už jen 3, summa summarum tedy 3,5 což by bylo spravedlivé, ale není to možné. S ohledem na to, že jsem knihu ve vlaku opravdu přečetla nechávám hodnocení lepší.
Začátek byl napínavý, ale postupně začal být děj zdlouhavý, liknavý a nezáživný. Oživily ho pouze některé pasáže... Znovu bych se ke knize nevrátila, nicméně se zvědavosti si přečtu Loutkaře.
Rekla bych, ze tohle je docela oddychova detektivka. Nemusi se nad ni nijak premyslet a vnimat. Nenadchne, neunudi. Ale jako knihu do metra doporucuji.
Celkový námět byl originální. Ze začátku to bylo i napínavé, ale pak to začalo napětí klesat a konec mě zklamal. Ale jinak to bylo čtivé a zajímavé a určitě se pustím do Loutkáře.
Relativně pěkné odpočinkové čtení. Zajímavý námět, překvapivý závěr, některé pasáže byly komplikovanější a zdlouhavé. Nezklame, mohu doporučit, ale nepatří mezi knihy, které bych si znovu ráda přečetla.
Začátek byl skvělý, pak to jde mírně dolů a konec mě taky trochu zklamal. Musím uznat ale, že Cole dokáže vytvořit tu pravou atmosféru. Reálně tak 3,5 hvězdy.
Kniha byla ze začátku celkem napínavá, ale postupně se to začalo táhnout. Nejhorší byl asi konec. To byla pěkná nuda a čekala jsem od toho víc. Pokračování už číst nebudu.
Tak konečně jsem přečetla i první díl. Strhující konec! Pro pochopení Loutkáře moc důležitý konec. To je tak, když někdo čte nejprve druhý díl a až pak ten první. V každém případě mohu jen doporučit oba dva díly.
První kniha a za mě teda hodně dobrý, určitě si něco přečtu ještě. 5* má zatím jen Nesbo a Kepler :-)
zajimeve pojaty příběh a zajimavé rozuzlení . nalezena mrtvola slozena ze 6 lidskych ostatku a dalsí obeti s tim související kniha je čtiva a napinavá doposlední stranky
uzse tesim na dalsí pokracovaní
Tedy, návrhů na vraha jsem měla několik, ale ten kdo to nakonec "vyhrál", mě teda nenapadl. Kniha se mi líbila, nepatří sice k nějakým úplně vrcholným detektivkám, ale Wolf je jako postava sympatická a příběh docela frčí. Rozhodně jako celek tahle kniha nikterak neurazí.
Hadrový panák určitě stojí za přečtení. Pro mě velmi zajímavá kniha s dobrým příběhem a napětím od začátku, až do konce. Asi bych nemohl být detektiv, protože jsem vůbec nerozluštil vraha, ani kde to vše vzniklo. Ale Wolfovi jsem držel pěsti! :-D
Takže asi tak. Lidé čtěte...
vraždy Londýn detektivní a krimi romány novináři sérioví vrazi
2017 | Hadrový panák |
2018 | Loutkář |
2020 | Konec hry |
2021 | Imitátor |
2020 | Hadrový panák 1-3 |
Místy sice malinko zamotaný děj, ale jinak výborný příběh, přečetla jsem jedním dechem!