Hadrový panák
Daniel Cole
Hadrový panák / Detektív William Fawkes série
1. díl >
Šokující krimithriller, bestseller ve 35 zemích, nyní i v seriálové adaptaci AMC+. Mrtvola sešitá ze šesti částí různých těl a nalezená v jednom londýnském bytě – případ Hadrový panák, jak ho nazvala média, okamžitě vyvolá strach a paniku. Detektiv William „Wolf“ Fawkes a jeho kolegyně Emily Baxterová jsou pověřeni identifikací obětí, vzápětí ale musí čelit další hrozbě: Wolfova bývalá žena Andrea, která pracuje jako reportérka, obdrží od anonyma fotky z místa, kde byl Hadrový panák nalezen, a také seznam šesti lidí a dat, kdy budou zabiti. Prvním má být londýnský starosta. Posledním detektiv William Fawkes…... celý text
Kniha se četla skvěle, zápletka i postupné sledování stop bylo dobře promyšlené. Ale jak bylo uvedeno ve více komentářích, konec trochu zklamal a vlastně udělal z knihy patos.
Přesto byl Hadrový panák návykový a napínavý.
U těch kriminálek lze vidět poslední dobou poměrně dost sestupnou tendenci ... i zde. Smysl pro napětí neupírám, vlažnému finále zase dost ...
Z knihy mám velice rozporuplné pocity. Četlo se to skvěle, prostě kniha, kterou musím dočíst, než půjdu spát. Ale na konci zklamání. Vrah odhalen, ale zůstalo po něm příliš neznámých - vrah se ve finále málo chlubil. Jak dokázal některé vraždy provést? A konec zklamal, i když zároveň vybízí ke čtení budoucího dílu.
Kniha má i další oblíbenou nectnost - podobná jména některých postav. Oč lépe se rozlišuje Adam od Bedřicha než Fawkes od Finlaye...
Docela mě překvapuje, že kniha je hodnocena v modrých číslech. Oproti Pěti, které jsou lépe hodnoceny, my tedy Hadrový panák přijde zajímavější, napínavější a ne tak nudný. Mně se kniha četla velice dobře, nápad dobrý a konec, i když člověk doufá, že takhle to být nemůže, taky dobrý. Asi tak před 14 dny jsem si říkala, že by bylo dobrý napsat knihu s podobným koncem a ono se mi to splnilo, takže za mě jasných 5* :-)
Na prvotinu určitě skvělý kousek, byla jsem v takovém napětí ... musela jsem vědět co dál. Hlavní postavy "Wolf a Baxterová, mně byli sympatičtí hned od začátku, jen ten konec, ten byl tak trochu překombinovaný. Určitě doporučuji.
Námět zajímavý, občas zmatečně popsaný děj. Nějak jsem dostatečně nepochopila spojení mezi Wolfem a vrahem, za mě průměr.
Ze začátku jsem se do knihy nemohla začíst, ale poté se to zlomilo a od knihy jsem se nemohla odtrhnout.
Tak jsem se nechala strhnout humbukem kolem této knihy a bohuzel zklamani, mnoho povyku pro nic.Podprůměrna detektivka, zbytečně moc postav az se v tom člověk ztrácí. Chybí jakékoliv napětí, kniha nemá spád, neměla jsem tendenci se k ní vracet, nakonec jsem ji teda dočetla, ale nuda...
Čtivá, spádová, ale postup vyšetřování a chování některých postav mě místy udivovalo. Naopak vrah byl nápaditý.
Vydavatel si myslí, že když nasadí vyšší cenu, musí tomu i přizpůsobit formát knihy. Takže silné a těžké desky, opravdu kvalitní papír a tomu také odpovídající váha. Ale kdo se s tím má tahat?
Celkem dost humbuku pro nic, průměrná detektivka, nějak jsem nepochopila vůbec smysl vytvoření panáka. Detektivové se při vyšetřování motali v kruhu, pořád se řešila jen identifikace osob a ochrana ohrožených. A počet nasazených detektivů na takovýto mediální případ? Prostě mě to nechytlo...
Knihu jsem vůbec neměla v plánu číst, ale když se mi dostala do rukou, tak proč ji nepřečíst. Od příběhu jsem nic neočekávala, tohle není zrovna žánr, který bych vyhledávala, ale byla jsem příjemně překvapená čtivostí, zajímavou zápletkou a koncem. Pokud u nás vyjde pokračování, nebudu se bránit si jej přečíst.
to bylo.. faustovské :-) taková průměrná detektivka, četla jsem lepší, ale i horší. závěr se mi moc nelíbil, začátek naopak ano.
Na to jakou měla kniha reklamu,tak je to velké zklamání.Chybělo napětí pro které by člověk od knihy neodešel.Vyšetřování taky nic moc.Knihy od Sandry Brown,jsou určitě napínavější a daleko lépe se čtou.
Přemýšlela jsem jestli číst nebo nečíst, nakonec ano, ale nevím... S knihou, s příběhem (na mě až nějak moc mrtvol) a ani s hlavními hrdiny (hlavně s nimi) jsem se nějak nesžila. U knih s označením bestseller už jsem si několikrát říkala pozor pozor určitě to zas tak best nebude a ono je to pravda, teda aspoň v mém případě. Do pokračování už nepůjdu. 3*
Detektivka se mi líbila , téma neotřelé , no , ono u těch detektivek vymyslete něco "nového" .Zahradník to neudělal , za mě super napínavé čtení... :-)
Za mě obrovské zklamání a dlouho jsem váhala, zda dát 2* nebo 3* (nakonec jsem se přiklonila ke třem díky skvělému nápadu se samotným hadrovým panákem). Kniha nemá spád - všechno pěkně plyne, žádné velké zvraty... Když už je to spíše detektivka než thriller, chtělo by to třeba různé podezřelé, spousty důkazů - nebo naopak nic, větší chaos/zmatek - kniha ve mě neprobudila touhu pokračovat ve čtení, zjistit, jak to dopadlo, a já ji dočetla pouze ze setrvačnosti.
vraždy Londýn detektivní a krimi romány novináři sérioví vrazi
2017 | Hadrový panák |
2018 | Loutkář |
2020 | Konec hry |
2021 | Imitátor |
2020 | Hadrový panák 1-3 |
Tak u této knížky se rozhodně nudit nebudete. Velká reklamní kampaň, kterou tato kniha má je opravdu zasloužená. Doporučuji