Harry Potter a Fénixov rád

Harry Potter a Fénixov rád
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/263401/bmid_harry-potter-a-fenixov-rad-MWO-263401.jpg 5 13276 13276

Harry Potter série

Blíži sa piaty rok na Rokfortskej strednej čarodejníckej škole a pätnásťročný Harry Potter sa ocitá v plnom rozkvete puberty. Samozrejme, so všetkým, čo k tomu patrí...! K tomu sa pridá ďalšie neznesiteľné a nudné leto s Dursleyovcami, navyše mu veľmi chýbajú jeho nemuklovskí priatelia zo školy. Harry je veľmi, veľmi podráždený, lebo nevie, čo sa deje v čarodejníckom svete. A Lord Voldemort sa po rokoch vracia, aby opäť zaútočil! Návrat na Rokfort bude pre Harryho doslova vyslobodením. Ale naozaj? Verše prebásnila Jana Kantorová-Báliková.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Ikar (SK)

Harry Potter and the Order of the Phoenix, 2003

Mušketyrpepa
dnes 5 z 5

To je pohoda

Moonlight221
dnes 4.5 z 5

Tenhle kouzelnický svět je prostě dobře vymyšlený! Od dob, kdy jsme knihy o Harrym četly s dcerou, se k nim vracím a těžko můžu říct, která kniha je pro mě nejlepší. Každopádně v tomto díle by se napětí dalo krájet a to mám ráda.

Merlin_CZ
10.03.2025 5 z 5

Přečteno kdysi v mládí, nyní jsem se k Harrymu Potterovi vrátil a prostě pořád baví. i filmy jsem viděl několikrát :)

rafan65
02.03.2025 5 z 5

Moc pěkný díl této série, opět napínavý příběh který se četl perfektně. Objevuje se mnoho nových postav a má to ten správný šmrnc. Prostě ani jedinou minutu jsem se nenudil, vnoučatům se to moc líbilo.

lucik2773
28.02.2025 5 z 5

Můj nejoblíbenější díl. A palec nahoru, jak jsou knihy díl od dílu tlustší a tlustší (což jsem milovala). Tloušťka pro mě nebyl problém, protože jsem díl od dílu hltala čím dál víc :-)

L3MON_CZ
18.02.2025 5 z 5

Harryho Pottera mám v oblibě již od mých 7 let. Filmy jsem viděla všechny nespočetněkrát. Rozhodla jsem se přečíst i knihy. Překvapivě je toho tu mnohem více než ve filmech. Celkem mě zaskočilo, kolik toho v tom filmu není. Každopádně příběh hezky napsaný a vymyšlený. Četlo se mi to celkem pomalu ale na to jsem u Harryho Pottera zvyklá.

Ver99
18.02.2025 5 z 5

Tento díl byl již poněkud temnější a drsnější..rovněž ke konci nečekaně emotivní. Jsem opravdu ráda, že jsem neviděla ani jediný díl HP zfilmovaný; zcela jistě by mi to pokazilo dojem z celé série. Tento díl už dle mého nelze považovat za dětskou fantasy literaturu.

evvva
12.02.2025 5 z 5

Je skvělé sledovat, o kolik víc se v knihách skrývá a naopak o co vše byl film ochuzen...

Hradčiatko
01.02.2025 5 z 5

Rada sa k nej vraciam, už je chudinka strašne ochytaná. Spomínam si na toľko zážitkov a ciest v spojení s týmto dielom, precestoval s nami kus sveta na road tripoch a zaujal aj nášho čítanie inak absolútne bojkotujúceho syna. Pochybujem, že dlhšiu knihu niekedy vezme do ruky :D

milovnice_knih_
27.01.2025 5 z 5

Další díl mé nejoblíbenější série.
Tento díl je na rozdíl od těch předchozích lehce temnější. Ten jehož jméno nesmíme vyslovit se vrátil, bohužel je jen málo lidí, kteří to Harrymu a Brumbálovi věří.
Děj je naprosto dokonalý, i když tím jak je knížka tlustá se tam najde i pár slabších míst, které pro mě však nic neubírají na hodnocení.
Co se týče postav, tak se opět setkáváme s našimi oblíbenými i neoblíbenými starými známými, ale poznáváme nové oblíbené (např. Lenka Láskorádová) i neoblíbené postavy (moji nejvíce nenáviděnou postavu z celé série Umbridgeová).
Autorčin styl psaní je naprosto dokonalý, protože autorka píše strašně čtivě a i když jsou v knížce dlouhé kapitoly, tak stránky mizí pod rukama.
Za mě jedno velké DOPORUČENÍ!!!

Dédečko75
11.01.2025 5 z 5

Nemůžu říct která je nej, všechny jsou skvělé, ale tenhle dil odpovídal méně filmovému zpracování, kniha je vždy lepší

marketa9252
07.01.2025 5 z 5

Můj méně oblíbený díl.

dagmar3302
31.12.2024 3.5 z 5

Tento díl je pro mě spíš takový přechod mezi dětskou četbou o kouzelnickém hrdinovi a četbou s prvky thrilleru, na pomezí mezi světem dětí a dospělých. Zrozením Voldemorta se i do knih vkrádá větší temnota. Objevuje se mnoho nových tvorů, věcí, okolností. Díl už je opravdu dlouhý, zdá se mi, že až zbytečně. Z celé série tento vyhledávám nejmíň.

evickakyticka
31.12.2024

Tak jako u filmového zpracování, tady už nejde o pohádku pro malé děti. Příběh se láme a stává se z něj více dobrodružný, temný a místy celkem hutný příběh. Vůbec mi to nevadí, naopak se těším na pokračování.

Marla
25.12.2024 5 z 5

Temné, mrazivé, už to není jen dobrodružny příběh pro děti.

DeKo1996
23.12.2024 5 z 5

Tady už je opravdu temná a mrazivá atmosféra.

Holly.W
17.12.2024 5 z 5

I když Harryho Pottera čtu znovu už asi popatnácté, pořád mě dokáže tak vtáhnout do děje, jako naprosté minimum knih. A naprosté minimum knih bych byla schopná číst pořád dokola.
U knih o Harry Potterovi není patrný žádný pokles kvality, jak to bývá u jiných. Naopak si knihy drží stále stejně vysokou laťku.
U Fénixova řádu jsem si říkala, uf, to asi budu číst hodně dlouho (800 stran), ale vůbec to tak nebylo. Tak mě vtáhl kouzelný děj, že bylo za pár dní hotovo.
V tomto díle se čtenář seznámí s Fénixovým řádem, prožívá s Harrym a jeho kamarády vzdor vůči protivné Umbridgeové, je svědkem vybudování Brumbálovy armády a na konci dechberoucí bitvy na odboru záhad.
Prostě ani jedinou minutu jsem se nenudila, děj je tak úžasný, a kouzelný a napínavý, a asi se budu zase opakovat, ale je to jedna z nejlepších knižních sérií všech dob a málokterý autor má tak obrovské nadání jako Rowlingová.
Ještě bych se tu zmínila o filmu, který jsem viděla možná tak 2x a který mě ani zdaleka nenadchl tak jako kniha. A to hlavně z toho důvodu, že ani zdaleka nemohl pojmout vše z knihy a spousta klíčových informací byla vypuštěna. Je to škoda, možná příběhy o Harry Potterovi měly být zfilmovány formou seriálů jako třeba Hra o trůny.
Nicméně se moc těším na další díl!

Rozari
16.12.2024 4 z 5

Sérii o Harrym čtu ve svém ehm, ehm dospělém věku poprvé, filmy mě taky minuly. Nijak mi to ale nevadí :)
Za mě i tenhle díl dobrý, ač poněkud zdlouhavý. Některé nejasnosti z dřívějších dílů byly vysvětleny, některé věci si bohužel nepamatuju :D
Harry byl dost často na průplesk, ale to asi měl být coby 15letý (i když u ostatních, jeho vrstevníků, jsem to tak nevnímala). Umbridgeová ještě víc, to by mě zabilo potkat nějakou takovou jedubabu.
Jinak mě velmi zajímají původní anglické názvy a jména, přemýšlím o čtení v angličtině. Těším se na další díl.

Veronika33
09.12.2024 5 z 5

Od tej časti Harry Potter, Ron, Hermiona a ostatní hrdinovia čoraz viac čelia temným silám, ktoré sú spriahnuté s Voldemortom, už to nie je detská kniha, ale skôr také young adult fantasy. V tomto diele prídeme o daľšiu kladnú postavu, ale zopár nám ich aj pribudne. Zase super čítanie, proste srdcovka.

18LenkA12
08.12.2024 5 z 5

Čtenář se v tomto díle, znovu setkává se známými hrdniny z předešlých dílů, ale zároveň se seznamuje s novými a mnohdy zákeřnými postavami. V tomto díle je vysvětleno i mnoho otázek z prvních čtyř dílů série. Kniha je opět plná zvratů, úsměvných situacích a dobrodružství.