Harry Potter a Fénixův řád

Harry Potter a Fénixův řád
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/549863/bmid_harry-potter-a-fenixuv-rad.jpg 5 13196 13196

Harry Potter série

Páté dobrodružství Harryho Pottera! Od té doby, co se čtenáři seznámili s Harry Potterem, s ním již prožili mnoho dobrého i zlého a každý, kdo mu fandí, je zvědav, jaká další dobrodružství jejich kouzelnické hrdiny i mudly potkají. Již patnáctiletý Harry tentokrát přiletí se svými zážitky z pátého ročníku studií na Škole čar a kouzel v Bradavicích. Dotisk vydání z roku 2004.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (CZ)

Harry Potter and the Order of the Phoenix, 2003

zipporah
29.12.2011 5 z 5

Dobrá story žvejka, na štyri hviezdičky a piata patrí Dobbymu za Veselé HARRYnoce! Rowling´s humour je tu presný a ja sa už takto roky rehocem a chechocem

dangerita
28.12.2011 5 z 5

Parádní, stejně jako předchozí díly. Pořádně poškádlí fantazii.

Hanyuu-hime
23.10.2011 5 z 5

Po nějaké době jsem se rozhodla si knihu přečíst znovu, a i když už po několikáté, stále mě to baví a nemohu se od toho odtrhnout. Od předchozích dílů se to liší tím, že Harry a ostatní studenti už nejsou ty malé děti a tak se to zase posunulo trochu dál. Harry Potter mě prostě nikdy neomrzí!

Oter
03.10.2011 3 z 5

Nevím, ale mně přijde jaksi nudný :(

JaneTrestry
31.08.2011 5 z 5

tak u této části, jsem bulela poprvé (pak jsem bulela u každé knížky - 6 a 7), ale u filmu smrt S. byla tak rychlá, že jsem byla trochu sklamaná, ale kniha byla fakt super :)

Tripedalia
30.08.2011 5 z 5

Tak tenhle mám z celé série nejraději...=) Hlavně tu závěrečnou pasáž u Brumbála v pracovně..

Megii
27.08.2011 5 z 5

Tato kniha se mi moc líbila.
SPOILER: Smrt S. mě však zasáhla hodně. Pro mě byl nejlepší postavou vůbec, po něm asi Snape, Brumbál a pak až Harry.

p.anomisss
25.07.2011 5 z 5

Do této knížky jsem se tak zažrala, že série Harryho Pottera se stala mou nejoblíbenější :)

Bjelásek
28.06.2011 3 z 5

Některé pasáže mi přišli nudné a zbytečné, hlavně poslední rozhovor Brumbála s Harrym, ale na některých jsem si to zase bohatě vynahradila. Temná atmosféra knize nechybněla, víc se mi však na ní líbí její vtip.

-Lenicka-
14.06.2011

Jako dospívající dítě jsem knížky H.Pottera měla opravdu ráda .. tyhle knížky vás dokážou úplně pohltit ..

Tytyna
09.06.2011 5 z 5

Tento díl je nejlepší.....manžel mi odmítl koupit další s tím, že mě pak on ani děti nevidí:-)

Teru
14.04.2011 5 z 5

První díl, který neodpovídá běžnému schématu "nuda u Dursleyových-Bradavice-Vodlemort", ale děje se v něm něco již od začátku. Napínavá a strhující, tak bych knihu stručně charakterizovala. Harry už jednoduše není jen malý zakřiknutý chlapec a to se mi líbí.

Georgianna
11.04.2011

Tato knížka se mi líbila

sBety
09.04.2011 4 z 5

Líbí se mi jak kniha vyspívá do temné atmosféry. Líbí se mi odboj Fénixova řádu a B.A., vyvrcholení na konci (i ve filmu to bylo působivě zpracované) a hlavně ztělesění absolutního ružového zla Dolores Umbritgeové.

Swatulkaa
26.03.2011 3 z 5

Tento díl mě bavil ze všech dílů úplně nejmíň...ale stál taky za to :-)

yzmael
22.02.2011 4 z 5

ako pri tretej časti..kniha/film 85 percent....tu sme už v tom až po uši ;)))
začína sa veľkolepé divadlo, od 4 časti sa s tým už nedá prestať...

Dominik_13
11.02.2011 5 z 5

S Fénixovým řádem začíná má nejoblíbenější trojice knih o Harrym Potterovi. Propracovaný děj, vše je domyšlené, nikam se nespěchá. Dolores Umbridgeová je perfektně napsaná postava!

Čmoudová
31.01.2011

Asi nejméně povedená knížka ze ságy o Harry Potterovi, po přečtení jsem z ní byla zklamaná, nevím čím to, možná tím, že předchozí díl byl opravdu povedený....

pistalka
23.11.2010 5 z 5

V roce 2004 jsem byl z tohoto pátého dílu mírně zklamaný a přišel mi poněkud nudný, ale po druhém načtení této ságy se stal dílem nejoblíbenějším. Rowlingová nikdy nebude bezchybná spisovatelka, ale tady se jí povedlo snad vše, skvěle pracovala s atmosférou i chováním postav a nic nezkazila. Navíc Dolores Umbridgeová je při vší své obludnosti skvělá postava. O to víc mě pak mrzel paskvil Davida Yatese, který je příliš zkratkovitý.

megi
30.11.-0001

Harry Potter je moje srdeční záležitost :-)...ale až od tohoto dílu mě to začlo pořádně bavit. Respekt prřed tim jak to Rowlingová má vše vymyšlený jak to hlavně v posledním díle navazuje. Harryho jsem vždy hltala...:-)