Harry Potter a Polovičný princ
J. K. Rowling (p)
Harry Potter série
Harry trávi letné prázdniny opäť u Dursleyovcov. Tento rok má však plnú hlavu udalostí na Ministerstve mágie. Rozmýšľa nad smrťou svojho milovaného krstného otca Siriusa Blacka, pripomína si hrôzostrašný zápas so smrťožrútmi i neľútostný súboj profesora Dumbledora s lordom Voldemortom. Teraz nervózne čaká vo svojej izbietke na riaditeľovu návštevu. Harry si nevie vysvetliť, prečo sa s ním chce Dumbledore stretnúť práve teraz. Musí to byť niečo dôležité, ak to nemôže počkať do začiatku školského roka. Navyše sa obáva reakcie Dursleyovcov na nečakanú návštevu rokfortského riaditeľa. Verše prebásnila Jana Kantorová-Báliková.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2015 , Ikar (SK)Originální název:
Harry Potter and the Half-Blood Prince, 2005
Hltám opět každé slovo. Jsem ráda za detaily, které nejsou ve filmu. Naprostá paráda se strhujícím závěrem
( ͡ᵔ ﹏ ͡ᵔ )/ (-_-メ)
po šesté v Bradavicích a po šesté skvělá knížka....
Knížku čtu jedním dechem je neskutečné co J.K Rouwlingová dokáže
Tuto knihu mám nejradši, nejspíš kvůli vzpomínkám a myslánce, o Ronovi a Levanduli a samozřejmě o Brumbálovi a Harrym. Líbí se mi nejvíce, má dopodrobna propracovaný děj a je skvělá. Doporučuji. Dávám tak 92% (za mě 4.6 hvězdičky)
Onen šokující moment v závěru jsem četl několikrát, protože jsem zkrátka nevěřil tomu, co mé oči viděly a četly. Nicméně nezbývalo než opět obdivovat, jak promyšlené to autorka měla. Dokonalá příprava na závěrečný díl.
Kdo se jednou začte do této série, jen těžko se od ní odlepí. V porovnání s předešlými díly mě tento zklamal. Přišlo mi, že je mnohem méně promyšlený. Přesto času stráveného nad touto knížkou nelituji a přečtu si určitě i poslední díl.
Opět se vracíme do Bradavic, již po šesté. Kniha začíná souvislostmi, které jsou velmi překvapující a okamžitě vtáhnou čtenáře do děje. Konečně se dozvídáme více o životě lorda Voldemorta a samozřejmě by to nebyl Harry, kdyby se opět nedostal do nějakých problémů, ale i radostných chvil a nejen díky felix felicis.
Nevím co, ale něco mi v tomhle díle chybělo. Je samozřejmě důležitý pro věci příští, ale jaksi mi jako kniha a i audiokniha připadá slabší než ostatní díly.
Šestý díl Harryho Pottera jsem četl úplně poprvé. V tomto díle se dozvíme, kdo se skrývá pod jménem Princ dvojí krve, dočteme se o tom, co jsou VITEÁLY a jaký je jejich účel, seznámíme se s novým profesorem – Křiklanem a dočteme se další nové informace o některých hlavních postavách.. Z článků Rity Holoubkové jsem byl na pochybách a nevěděl jsem, jestli mám doslova věřit všemu, o čem píše o určité postavě. Věděl jsem ze čtvrtého dílu – HARRY POTTER A OHNIVÝ POHÁR, že si ráda přibarvuje texty, aby zaujaly co nejvíce čtenářů, ale přesto tyto informace na mě nepůsobily dobře. V závěru knihy jsem nečekal takový vývoj událostí, jaký se odehrál.. Byl jsem zklamaný určitým profesorem a zvažoval jsem, jestli je na straně dobra nebo zla..
S pomocí této série se mi daří postupně do své četby zařazovat na střídačku knihy psané v češtině a v angličtině. Je to zajímavé jaké pocity a nálady tato série vzbuzuje. Já si ji rád přečtu, i když jsem už mnoho let mimo cílovou skupinu, a pomáhá mi se uklidnit. Zatímco za hranicemi ji pálí kvůli údajné propagaci čarodějnictví (země, která dala světu kupříkladu Zaklínače :-) Svět je plný paradoxů. Pro ty co by si chtěli potrénovat angličtinu sérii vřele doporučuji.
Film HP 6 naprosto miluju, je to nejspíš můj nejoblíbenější díl (i když hodně těsně za ním bude 4. díl) a i proto jsem se malinko obávala, ať mě potom kniha nezklame. Ať není film lepší, než kniha - což se stává tak málo, že jsem své obavy nakonec hodila za hlavu, zvlášť po pro mě tragickém pátém díle, plném nudy.
No a ono se stalo přesně to, co jsem čekala... Z nějakého důvodu se mi knížka... Ani ne že nelíbila, to nemůžu říct. Ale měla jsem nejspíš až moc vysoká očekávání. Knížku jsem četla asi měsíc a půl zpátky a já se teď marně snažím vzpomenout na něco, na cokoliv, co by mě v knize opravdu uchvátilo. Nějaký zásadní moment. Ale ať se snažím jak se snažím, nic... Jen sama za sebe můžu říct, že se mi celý film líbil rozhodně více. A to i třeba ta podivná Brumbálova smrt. Pořád se ve mě pere, jestli dát 3 nebo 4 hvězdičky. Nejradši bych dala 3,5.
No bohužel, nechávám na 3, na čtvrtou by to muselo mít i něco víc, než jen příjemnou atmosféru posledního, docela obyčejného roku na škole.
Tahle série je zkrátka srdeční záležitost, ale je pravda, že Princ dvojí krve mě bavil o poznání méně než díly předchozí, i když je taky skvělý a posouvá děj dál. A zase jsem si u něj pobulela :-D
Vážení čtenáři, vážené čtenářky. Je to tady. Tři měsíce a konečně jsem dočetla 6. díl Potterovské série. Před pěti lety, kdy jsem byla obdarována těmito knihami, jsem se ihned dala do čtení a udělala si Harry Potter maraton. Skončila jsem u čtvrtého dílu s tím, že jsem se probouzela ze snů, kdy mě knihy pronásledovaly a chtěly uhryznoutn kus končetiny. Nedávno mě trklo, že bych tuto sérii mohla dočíst a podařilo se mi prokousat až k šestému dílu, kterýžto jako film je můj oblíbený. No a co si budem ... i přesto, že v knize je Snape vykreslen snad ještě jako větší darebák, je pořád mou nejoblíbenější postavou.
Šestka narozdíl od ostatních děl mě bavila asi nejméně - málo akce, kouzel a napětí. Za to se dozvíme celkem důležitou část Voldemortova života.
Podtrženo a sečteno 3 a 1/2 hvězdičky je fajn.
přátelství Harry Potter smrt zfilmováno čarodějové fantasy pro děti černá magie pro dospívající mládež (young adult)Autorovy další knížky
2014 | Volání Kukačky |
2015 | Hedvábník |
2008 | Harry Potter a relikvie smrti |
2001 | Harry Potter a vězeň z Azkabanu |
2004 | Harry Potter a Fénixův řád |
Zatím jsem pouze poslouchala audioknihu, ale to už čtyřikrát a miluji to. Knihy (i filmy) Harry Potter si mě navždy získaly. Tohle je můj nejoblíbenější díl.