Harry Potter a Polovičný princ

Harry Potter a Polovičný princ
https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/287828/bmid_harry-potter-a-polovicny-princ-Q36-287828.jpg 5 12591 12591

Harry Potter série

Harry trávi letné prázdniny opäť u Dursleyovcov. Tento rok má však plnú hlavu udalostí na Ministerstve mágie. Rozmýšľa nad smrťou svojho milovaného krstného otca Siriusa Blacka, pripomína si hrôzostrašný zápas so smrťožrútmi i neľútostný súboj profesora Dumbledora s lordom Voldemortom. Teraz nervózne čaká vo svojej izbietke na riaditeľovu návštevu. Harry si nevie vysvetliť, prečo sa s ním chce Dumbledore stretnúť práve teraz. Musí to byť niečo dôležité, ak to nemôže počkať do začiatku školského roka. Navyše sa obáva reakcie Dursleyovcov na nečakanú návštevu rokfortského riaditeľa. Verše prebásnila Jana Kantorová-Báliková.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Ikar (SK)

Harry Potter and the Half-Blood Prince, 2005

Barca282
22.05.2016 5 z 5

Bez pochyby moje nejoblíbenější kniha z celé série o Harry Potterovy. Zbožňuju jak je celá propletená milostnými příběhy Rona a Harryho a nakonec velkolepý pohřeb? Brečela jsem celou dobu.

monika5081
15.05.2016 5 z 5

NEJ LEP ŠÍ

HermionaKnihom
14.04.2016 5 z 5

Tento díl konečně odhaluje pubertální ,,problémy'' Harryho, Hermiony, Rona ad. Do toho ještě Malfoy a odhalování života Voldemorta/ Toma Raddla a Harry Potter a princ dvojí krve je na světě. Bomba.

Lessana
11.04.2016 5 z 5

Môj najobľúbenejší diel série s neprekonateľným Horacom Slughornom a jeho klubom vyvolených, s Harryho podivuhodnými úspechmi na elixíroch i na poli lásky, s Voldemorta poznávajúcimi výletmi do mysľomisy, s Malfoyovým vnútorným bojom a s dramatickým finále!

Anoell
20.03.2016 5 z 5

Tady snad už ani není co dodávat. Pět zasloužených hvězdiček a hurá za viteály... ;)

carodejka_s.r.o
10.03.2016 4 z 5

Tady to Rowlingová začíná ve velkém kosit a nic ji už až do konce nezastaví. Postava Snapea se dostává výrazně dopopředí a člověk neví, čemu má věřit. Děj se dramatizuje, těžkne, ale přesto se to stále tak krásně a snadno čte...

Exit-50
01.03.2016 5 z 5

Hezké a napínavé. Už to není oddychovka :)

brčko-A
21.02.2016 5 z 5

Supr,ale je mi líto Harryho.

Raven_Black
14.02.2016 5 z 5

Dojemné... :'(

tynka65
04.02.2016 5 z 5

Ještě lepší než předchozí díl. Úžasné "stopování" Voldemortovi historie. :) ... Těším se na závěrečné rozuzlení :)

Viky007
26.01.2016 5 z 5

Tento díl se mi líbil asi nejméně, ale i tak musím dát pět hvězdiček. Hrozně mě bavila Voldemortova minulost a nápad s viteály byl také skvělý. A kdyby té temnoty bylo přece jen moc, objeví se tu i romantika :-).
Za naprosto nejlepší postavu považuji Malfoye. Jsem ráda, že měl konečně trochu prostoru.

pejty
19.01.2016 5 z 5

Další knížka, kterou jsem zhltnul jedním dechem. Opět úžasný děj, plný napětí akce a tentokráte i černé magie a romantiky. Navíc jsme se dočkali toho, aby Hermiona žárlila na Herryho a jeho školní úspěchy, což pro mě byla absolutně ta nejvtipnější část, u které jsem se výsostně bavil. A pak přišel velmi nečekaný závěr, po kterém mě zůstala jen otevřená ústa.

Benjiki
01.01.2016 4 z 5

Křiklan hype! Jsem rád že JK ukázala, že ze Zmijozelu pochází i správňáci. Tempo už je vysoké, hodně se vysvětluje a odhalují tajemství Voldemorta, velmi dobrým způsobem. Všechno to je ale zatím v komorní atmosféř, vztahy houstnou a ukazuje se, kdo bude důležitý ve finále. Princ dvojí krve je nejvíc. A pamatuji si, jak jsem jako malý scénu v astronomické věži četl několikrát za sebou. Nemohl jsem tomu uvěřit. 7.5/10

Denisa_a
27.12.2015

Jsem velice zklamaná z toho, že jsem nejdříve viděla všechny filmy a až potom četla knihy. Když jsem viděla filmy, byla jsem z nich unešená... Když jsem ale potom začínala číst knihy, vůbec jsem nechápala, jak se mi mohl film líbit... Kniha je prostě kniha a krásný příběh Harryho a jeho přátel to opět dosvědčuje :)

petronella1
08.12.2015 5 z 5

Po předchozím, pro mě trochu nezáživném a zdlouhavém dílu, mě tato kniha naprosto pohltila. Trochu mě zaskočil konec a nemůžu tomu stále uvěřit. Poslední kapitoly jsem přímo hltala. Už se těším na poslední díl a rozuzlení.

angloumene
25.11.2015 5 z 5

V tomto díle dochází oproti předchozímu k určitému kvalitativnímu zlepšení, hlavně v tom smyslu, že Harry není tak otravný. Odhalování celé temné minulosti je napínavé a dává smysl. Celkově mě ale tento díl už nebavil tolik, jako jeho bratříčci v první půlce série.

Wiss
20.11.2015 5 z 5

U tohoto dilu jsem se nasmala nejvic ze vsech :-) Krasne vymyslene a ctive, nemohla jsem odtrhnout oci! :-)

Njzy
15.11.2015 5 z 5

Můj nejoblíbenější díl HP.

Felsenberg
14.11.2015 4 z 5

Docela pěkný díl. Tentokrát své výtky nevyslovím, protože jako částečný melancholik oceňuji smutný závěr a pád legendy Brumbála. Čest jeho památce.

Mikako
08.11.2015 5 z 5

Nejlepsi dil ze vsech! Jezis kam se hrabou filmy. Videla jsem je, vedela jsem jak to dopadlo a presto... A presto jsem nakonci brecela :-D