Harry Potter a vězeň z Azkabanu
J. K. Rowling (p)
Harry Potter série
Ze tmy se vyřítí Záchranný autobus a se skřípěním zastavím přímo před Harrym Potterem. Začíná další neobyčejný rok v Bradavicích. Sirius Black, masový vrah a následovník Lorda Voldemorta, je na útěku a proslýchá se, že má spadeno právě na Harryho. Na první hodině jasnovidectví profesorka Trelawneyová v Harryho čajových lístcích spatří znamení smrti. Ale ze všeho nejděsivější jsou mozkomoři, kteří hlídají školní pozemky. Jejich polibek vysaje člověku duši…... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2021 , Albatros (ČR)Originální název:
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, 1999
Úžasná kniha, úžasné čtení během kterého jsem si kolikrát řekla, že ve filmu mi něco uniklo nebo jsem tomu nevěnovala pozornost. V knize na to bylo času dost :-). Tato kniha se mi líbí i tím, že se až pak přímo nevěnuje tomu Jehož jméno nemůžeme vyslovit a jeho boj s Harrym.
Docela pěkné čtení, ale úplně stejně jako film, mě bavila z celé série nejméně. A přitom je zrovna tento díl veden jako nejlepší film z celé série. 5 hvězdiček dostal ode mne proto, aby nekazil průměr selé sérii.
Opět kniha nezklamala.
Další nelehký školní rok Harryho plný nástrah a nebezpečí.
Zjištění že mezi udajným padouchem a Harrym je spojitost bylo velmi překvapivé.
Tento díl je pro mě, co se týče filmů naprosto nejlepší.. A i kniha je za mě super. Postavu Siriuse Blacka mám snad nejraději jak v knize, tak ve filmovém zpracování, kde ji ztvárnil skvělý herec. Rozhodně doporučuji :)
Už chápu, proč tento díl mnozí považují za nejlepší. I podle mě je totiž zatím nejlepší z prvních třech knih, které jsem přečetla. A ač jsem spíše zastáncem filmových zpracování, musím uznat, že tentokrát se mi více líbila knížka. Dalo by se říct, že jsem hltala kapitolu za kapitolou.
Trojka je u mě jednoznačně top díl.. To je prostě srdcová.. Po 15 letech znovu čtení.. Nádhera si to připomenout, po x tém shlédnutí filmu.. Těším se na další díly.. Četlo se to samo.. Návrat do dětství..
Řekla bych že asi nejlepší díl ságy o HP, po něm už to podle mého názoru začalo upadat. Příběh je fajn a je jako v podstatě první díl víc zaměřen na to, co se stalo před Harrym a začínáte zjišťovat víc o politice kouzelnického světa, na které staví 3 poslední díly.
Super knížka jenom pro mě jeden z horších dílů série (i tak jsou všechny díly HP úplně úžasné a tak i slabší díl je mistrovské dílo :-))
Pomalu se přesouvám ze světa plného kouzel a všelijakých tajemství do reality. Velice jsem si ten příběh užívala. Prožívala jsem každičkou chvíli s Harrym a také každé nebezpečí ve kterém se ocitl. To snad ani nejde, abyste si hlavního hrdinu neoblíbili. Zdá se mi, že se mi ty díly líbí čím dál tím víc. Každý z příběhu je v něčem jiný a zajímavý. Myslím si, že ani nenajdu žádný moment, který bych této knize vytkla. Jsem ráda, že jsem se ke knize dostala a mám na ní hodně příjemných vzpomínek.
Pro mně dlouho nejlepší z dílů, mohla jsem ho číst pořád dokola. Asi díky tolika novinkám - od mozkomorů po tajné chodby školy - a taky kvůli Lupinovi! Snad nejlepší postavě série!!
Parádní čtení. Nenudil jsem se ani chvíli. Kolem Harryho začíná přituhovat a tak tento školní rok je pro něj a jeho kamarády hodně náročný.
Ohnivý pohár už na mě plápolá z knihovny, takže vzhůru zpět do Bradavic.
Další perfektní díl! Musím říct, že mě opravdu bavil, a to zejména vtipné scénky z famfrpálu, kde Lee Jordan komentoval zápas. Takhle jsem se u knihy dlouho nezasmála. Jsem opravdu ráda, že jsem se do Harryho pustila, člověk pochopí takovou spoustu věcí, kterou ve filmech nepochopil (tedy aspoň já některé věci). No a Malfoj...achjo, vždycky mě bral vztek :D. Těším se na další díl. :)
Jsem z toho tak nadšená! Harry Potter si mě získal už filmy, ale knihy tomu daly úplně jiný rozměr. Je to prostě láska na druhý pohled.
Zatím jsem pouze poslouchala audioknihu, ale to už čtyřikrát a miluji to. Knihy (i filmy) Harry Potter si mě navždy získaly.
přátelství kouzla Harry Potter zfilmováno tajemství čarodějové fantasy pro děti internát pro dospívající mládež (young adult) britská literatura
2014 | Volání Kukačky |
2015 | Hedvábník |
2008 | Harry Potter a relikvie smrti |
2001 | Harry Potter a vězeň z Azkabanu |
2004 | Harry Potter a Fénixův řád |
Jeden z mých oblíbenějších dílů. Ve filmové podobě můj nejoblíbenější díl z HP filmů, jednak kvůli ději, ale hlavně protože je krásně natočený. V knize je ale více informací a jsou tam vysvětleny věci, které se z filmu nedozvíte. Líbí se mi taky promyšlené cestování v čase, díky kterému vlastně nic nezměníte. A taky to je jediný díl, kde se přímo nevyskytuje Voldemort. Takže tady je konečně jiné zakončení, než že se Harry utká s Vy-víte-kým.
Dneska začnu číst Ohnivý pohár, čeká mě skoro 600 stran :)