Neoficiální průvodce Harry Potterem
Ellie Down
Tato malá knížka je plná základních údajů i drobných zajímavostí, které by měl znát každý fanoušek Harryho Pottera. Obsahuje například spletité teorie vztazích v kouzelnické škole, vysvětluje, jak Rupert Grint získal filmovou roli Rona, upozorňuje na překvapivou podobnost mezi Harrym, Ronem a Hermionou a jejich filmovými představiteli a nabízí vzrušující odhady, jak celé dobrodružství oblíbeného hrdiny skončí. Je to neocenitelná a nezbytná pomůcka ke všem knihám a filmům o Harrym Potterovi!... celý text
Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2005 , Fragment (ČR)Originální název:
The Unofficial Guide to Harry Potter, 2005
Myslím, že knížka by neměla chybět v knihovně žádného velkého fanouška ságy o Harrym Potterovi. Člověk si díky ní snadno a rychle zopakuje všechny důležité informace z knížek.
Mám ráda vše, co se Harryho Pottera týká. V knížce je dost zajímavostí. Moc doporučuji :)
Tak to mě dost zklamalo. Jasně, nečekala jsem, že se dozvím něco nového, zvlášť když tahle knížka vznikla po vydání šestého dílu (a zjevně ještě nebyl přeložený do češtiny), ale i tak. Jo a ta korektura, děs a běs. Harry mimochodem bydlí v přístřešku pod schody a Brumbál nezemřel, protože jsme v jeho hrobce neviděli tělo.. :D
Na první pohled vypadá knížka lákavě, ale najde se v ní dost nejasností a nesmyslů ( jako třeba, že Bradavice chtěli zaměstnat Toma Raddla a on nabídku odmítl). Zdálo se mi, že to píše někdo, kdo narychlo přečetl knihy a viděl v tom možnost na popularitě příběhu vydělat
Sprievodca do vrecka, v ktorom sa nájde zmes faktov o hercoch, samotnom príbehu, o prípadných špekuláciách ako bude dej prebiehať ďalej. Kto prepadol fenoménu Rokfortu, ten by si túto malú chuťovku nemal nechať ujsť.
Musím sa priznať, že som ešte nečítal HP ale teraz na to idem :D toľko informácií chýbalo vo filme...
Hodnotenie: 4z5
Mnoho věcí mi to vysvětlilo :) Miluji absolutně všechno, co má co do činění s knížkma Harry Potter :)
Zajímavý miniprůvodce kde jsou zajímavostii ne jen o hlavní postaavě Harrym Potterovy ale i o jeho přátel Ron a Hermiona nebo i nepřátele Tom Rejvol Raddle alias Voldemort a jiných postav fakt paradní knížka škoda že jen do 6. dílu
Tento miniprůvodce shrnuje to nejpodstatnější z celé potterovské ságy, ale pouze do šestého dílu. Najdeme tu popis několika hlavních postav a příšerek nebo základní poznaty o kouzelné říši - např. něco o hůlkách, Bradavicích, famfrpálu, leč pouze ve zkratce a v podstatě se tu nic nového nedovíme. Já osobně ji moc nedoporučuji.
Knížečka je velice malá, krátká a hodně čtivá. Shrnuje všechny základní věci a poznatky ze světa Harryho Pottera. I když jsem Potterovským fanouškem, znovu si ji přečíst nepotřebuju a nic nového mi úplně nepřinesla.