Harry Potter a princ dvojí krve

Harry Potter a princ dvojí krve
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/368/bmid_harry-potter-a-princ-dvoji-krve-bso-368.jpg 5 12529 12529

Harry Potter série

Moc Lorda Voldemorta stále roste a smrtijedi působí spoušť ve světě mudlů i kouzelníků. Když Harry Potter objeví starou učebnici lektvarů patřící tajemnému princi dvojí krve, spoléhá na její kouzla i přes varování svých kamarádů. Profesor Brumbál poodhaluje Voldemortovu minulost a s Harryho pomocí se snaží odkrýt tajemství jeho nesmrtelnosti. Jenže zlo se dere k moci stále silněji, neštěstí se blíží a Bradavice už nikdy nebudou jako dřív.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)

Harry Potter and the Half-Blood Prince, 2005

lenikaspi
30.11.-0001 5 z 5

Šestka je podle mě ze všech dílů Harryho Pottera úplně nejlepší.. trojka Harry, Ron a Hermiona už nejsou děti, ale zároveň ještě taky nejsou dospělí.. v sedmém díle je víc akce, ale tenhle je prostě poslední klidnější :) Mám ho ráda.

Ethaniel
30.11.-0001 5 z 5

Tak toto je naprosto úžasná knížka, moje nejoblíbenější z celé ságy. Kdyby sedmička byla z 50% tak dobrá, jako tato, bylo by to úžasné. Tento díl mám prostě hrozně ráda a je napsán nejlépe a nejpromyšleněji. Tu smrt jsem obrečela asi dva týdny. :)
Ale myslím, že bude těžké udělat z Voldemortových vzpomínek film.

Sojkicz
30.11.-0001 5 z 5

Neuvěřitelné... Při porovnání s prvním dílem je tohle něco úplně jiného. J. K. Rowlingová ví naprosto přesně jak psát aby strhla čtenáře a v tto knize to dokonale dokazuje. Také neuvěřitelným způsobem propojuje všechny díly a vrhá na ně zcela jiný pohled, skoro jsem měl po dočtení chuť přečíst celou ságu od začátku. Začal jsem obdivovat ty, jež jsem dříve nenáviděl a naopak. Mistrovské dílo, z něhož už bohužel kouká i velká komerce a příprava půdy pro film. Doufám že ten bude stejně dobrý a kvituji rozdělení na dva díly, objem knihy by se do jednoho filmu zkrátka nemohl vejít. Ještě jednou za tuto knihu děkuji.

Sarah
30.11.-0001

Velice pěkná knížka, už se těším až vyjde film!

cielle
30.11.-0001 5 z 5

Ze všech Pottrovek se mi tato asi líbila úplně nejvíc.