Harry Potter a relikvie smrti

Harry Potter a relikvie smrti
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/371744/bmid_harry-potter-a-relikvie-smrti-uFs-371744.jpg 5 12728 12728

Harry Potter série

„ ‚Vydejte mi Harryho Pottera,‘ přikazoval Voldemortův hlas, ‚a nikomu se nic nestane. Vydejte mi Harryho Pottera a nechám školu nedotčenou. Vydejte mi Harryho Pottera a budete odměněni.‘ “ Harry Potter nastupuje do postranního vozíku Hagridovy motorky a vzlétá k obloze. Naposledy opouští Zobí ulici a je mu jasné, že lord Voldemort a Smrtijedi jsou v těsném závěsu. Ochranné kouzlo, které Harryho donedávna udržovalo v bezpečí, bylo prolomeno a on se už nemůže skrývat. Pán zla naplňuje strachem vše, co je Harrymu drahé, a aby ho Harry mohl zastavit, bude muset najít a zničit zbývající viteály. Poslední bitva je nevyhnutelná. Harry se musí svému nepříteli postavit čelem…... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Pottermore

Harry Potter and the Deathly Hallows, 2007

Fáňa856
09.11.2020

Nejprve jsem si přečetla Harry Potter a kámen mudrců. Nijak mě to nebavilo, ale bylo to tím, že jsem předtím už viděla film. Asi po dvou letech jsem se rozhodla, že bych si mohla přečíst Harry Potter a tajemná komnata, protože moje kamarádka a paní učitelka si o Harry Potterovi často povídali a tak jsem si řekla, že si to přečtu, a když mě to nebude bavit, tak pak nebudu už číst další díly. Jenže mě to tak chytlo, že jsem všech šest zbylých knížek přečetla asi za čtyři měsíce. A Harry Potterem žiju každý den. Všem strašně doporučuju si to přečíst! Nejlepší knížka, jakou jsem zatím četla! A určitě někdy přečtu znovu!

Agatha84
08.11.2020 4 z 5

I přes další nezapomenutelný čtenářský zážitek se nemohu ubránit jistému pocitu neuspokojení a nevyváženosti. Minimálně v tom, jak se první polovina knihy "táhla" cestovatelskými zážitky, aby pak následovala řada "AHA momentů" krátce za sebou a já si je tak nemohla řádně vychutnat. Každopádně i s přihlédnutím ke svému značně pokročilému věku vůči dětské četbě, jsem se všemi hrdiny strávila množství času, kterého rozhodně nelituji a slibuji, že se určitě uvidíme znovu!

Renda698
08.11.2020 5 z 5

napínavé až do konce

Alnima
07.11.2020 5 z 5

No, co dodat. Tuto knihu jsem poprvé četla ve čtrnácti,když byla vydána. Od té doby jsem ji četla už několikrát a stále musím říct, že autorka ji napsala prostě úžasně. Líbí se mi naprostá propojenost mezi díly. Stále se něco děje, hlavní hrdinové se postupně vyvíjí a nesmím zapomenout na to, že nic podobného jsem ještě (ani do teď) nečetla. Takže za mě 5 z 5*. Film dobrý, ale s knihou nesrovnatelný.

-markéta-
07.11.2020 5 z 5

(SPOILER) A to nejlepší na konec!
Snažila jsem se svou cestu v knihách Harryho prodlužovat co nejvíce a četla mezi nimi několik dalších knih, ale jednou to přijít muselo.
Všechny díly byly samozřejmě unikátní a skvělé, ale tento je za mě TOP STROP. Nejvíce dojemná scénka samozřejmě, když umřel Dobby a Severus. Za mě velmi dojemné i pojmenování Harryho a Ginny dětí.
Skvělé ukončení celé série.
Obdivuji autorku a děkuji jí, že měla takovou fantazii a stvořila něco, co milují všechny věkové kategorie po celém světě. Pochybuji, že ještě někdy vznikne něco tak dokonalého!
DĚKUJI A MILUJI.

Caradyn
02.11.2020 5 z 5

Prostě kouzelný svět HP, co nikdy neomrzí(Relikvie smrti mám nejraději ;) Sice mi trvalo šest let, než jsem se k sérii dokopala a konečně se do ní začetla, ale jsem moc ráda, že jsem to s Harrym nevzdala, svět J.K.Rowlingové mě pohltil, když jsem to čekala nejméně.

TeoK7
31.10.2020 5 z 5

Můj nejolíbenější díl celé série

Sariega
29.10.2020 3 z 5

Lepší než minullý díl ale na ten čtvrtý nemá.

klaraj093
22.10.2020 5 z 5

Moje nejoblíbenější knihy vůbec. Miluju a hltám každé slovo které Rowlingová napsala..

Abako
18.10.2020 4 z 5

Líbila se mi část, kdy Harry, Ron a Hermiona pobývali v Siriusově domě a teprve chystali plán jak hledat viteály. Škoda, že ve filmu byla ošizená. Ale chápu, že všechno se tam nevejde.

ashburton
03.10.2020 5 z 5

(SPOILER) Ač nejsem nejmladší, tak celou ságu HP mám moc rád, čtu ji již poněkolikáté, ale teprve teď jsem se rozhodl i pro slovní hodnocení každé knihy ze série. Není vůbec pochyb o tom, že JKR umí psát. Jak pro děti, tak i pro dospělé. Když se k tomu přidá brilantní překlad s českými jmény a názvy, prostě to nemá chybu. I když vlastně má a ty chyby vyplouvají při každém dalším čtení víc a víc na povrch, některé vadí více, některé méně, některé vůbec, je to na každém, jak k tomu přistoupí. Já osobně se je snažím přijímat s nadhledem a s úsměvem, rozhodnutý nekazit si báječné čtení :-) Rozhodně doporučuji si celou ságu nejdříve přečíst a teprve potom skouknout filmy, které jsou o třídu níže a ve kterých spousta věcí chybí a složitá zápletka celé ságy vlastně není nikdy úplně vysvětlena.

Relikvie smrti: Důstojné a strhující zakončení celého příběhu. Ale na můj vkus až příliš dlouhé a zbytečně natahované. Na konci do sebe sice všechno krásně zapadlo, ale bohužel tam autorka nechala spoustu věcí úplné náhodě. Poslední patetická kapitola byla úplně zbytečná a to nemluvím o jejím filmovém zpracování, to byl úplný propadák. Ostatně nápad natáhnout tuto knihu na dva filmy mohl mít jenom jeden důvod a to komerční. Co se mi ovšem ve filmovém zpracování líbilo, byl animovaný Příběh tří bratří - pecka!, vždy si ho pustím ještě jednou navíc :-) V knize nebylo vysvětleno, co se stalo s Dursleyovými, ani jak to dopadlo s rodiči Hermiony. Nelogické bylo hladovění trojky H+H+R při jejich putování za hledáním viteálů - o pár stran dále si jiná skupina přivolávala z řeky lososy, jak prosté :-) Na konci kapitoly Život a lži Albuse Brumbála poruší Hermiona tabu (vysloví Voldemortovo jméno), ale nic se nestane...
Hodnocení: 95 %

MIA-chan
20.09.2020 5 z 5

(SPOILER) Harryho první věta o Severusi Snapeovi byla: "Kdo je ten muž?"
Harryho poslední věta o Severusi Snapeovi byla: " Byl to ten nejstatečnější člověk, jakého jsem poznal."
Vždy mě to zahřeje u srdce.

Wasdy
02.09.2020 5 z 5

Tento díl Harryho je můj hodně oblíbený. Jo a já znám relikvie smrti ne dary smrti dejte like komu příde lepší relikvie smrti.

lencin
01.09.2020 5 z 5

Oproti 5. a 6.dílu je tenhle velmi dobře napsán, je uvěřitelný a strhující. Na můj vkus je tam příliš mrtvých. Scéna po 19 letech mě opravdu dojala.
(2008)

KnihomolkaAnna
20.08.2020

I když je celá série čtena potřetí, pokaždé se najde něco, co jsem do té doby vůbec nevěděla, něco, co jsem nevnímala nebo ani vnímat nechtěla. Každý odstavec, každá věta a každé slovo má nějaké kouzlo. Zvlášť, když je píše jedna z nejúspěšnějších autorů a autorek světa. Svět, který vymyslela se nedá s ničím srovnávat, není vůbec obyčejný, ani takový, že by se jeho schopnostem a vlastnostem nedalo věřit. Je prostě fascinující! Jednou bych chtěla být jako Joanne. Je nejlepší ♥️♥️♥️

brzda.
20.08.2020 5 z 5

Skvělé zakončení série.

tittanie
15.08.2020

Ukončení série mého dětství. Četla se mi skvěle, hltala jsem každé slovo až jsem se dostala na poslední stránku. U některých pasáží jsem brečela. Nevím, co dál dodat.

tomm.ik
01.08.2020 5 z 5

Navždycky.

AlbionFoxyFox
28.07.2020 5 z 5

Tak, během 4 týdnů jsem jako každé léto ságu přečetla, jako každé léto došlo v závěru na slzy a jako každé léto se mi opět nechce čekat celý rok na to, až opět sáhnu po 1. dílu. Prostě láska na celý život.

Tess23
15.07.2020 5 z 5

Od mých šesti let je HP mou láskou, hltala jsem jak knihy, tak filmy, i když k filmům mám určité výhrady.
Kniha je skvěle napsaná, stejně jako předchozí díly. Klaním se před propracovaností vedlejších linek a návazností vedlejších postav v jednotlivých dílech.