Harry Potter a relikvie smrti

Harry Potter a relikvie smrti
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/371744/bmid_harry-potter-a-relikvie-smrti-uFs-371744.jpg 5 12784 12784

Harry Potter série

„ ‚Vydejte mi Harryho Pottera,‘ přikazoval Voldemortův hlas, ‚a nikomu se nic nestane. Vydejte mi Harryho Pottera a nechám školu nedotčenou. Vydejte mi Harryho Pottera a budete odměněni.‘ “ Harry Potter nastupuje do postranního vozíku Hagridovy motorky a vzlétá k obloze. Naposledy opouští Zobí ulici a je mu jasné, že lord Voldemort a Smrtijedi jsou v těsném závěsu. Ochranné kouzlo, které Harryho donedávna udržovalo v bezpečí, bylo prolomeno a on se už nemůže skrývat. Pán zla naplňuje strachem vše, co je Harrymu drahé, a aby ho Harry mohl zastavit, bude muset najít a zničit zbývající viteály. Poslední bitva je nevyhnutelná. Harry se musí svému nepříteli postavit čelem…... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Pottermore

Harry Potter and the Deathly Hallows, 2007

Listopad
01.06.2020 3 z 5

Jo, ještě vlastně. Moje hodnocení se zakládá na úmrtích mnoha oblíbených postav.

terka6559
30.05.2020 4 z 5

Přiznám se, že ačkoliv se mi celá sága velice líbila, tak poslední díl mě tolik neoslovil. První půlka byla velmi zdlouhavá a trvalo asi 150 stran, než mě čtení opravdu začalo bavit.
Druhá půlka knihy mě jako u předchozích dílů zcela pohltila.

ElikaS
29.05.2020 5 z 5

Poslední díly série nebývá jednoduché napsat tak, aby fanoušky uspokojily. Přece jen každý už si nějaký konec vysnil a když se autor v něčem odchyluje, fanoušci mu to nezapomenou. Ale pro mě bylo finále parádní. Všechno krásně zapadlo do sebe, mělo to ohromný spád, bylo to napínavé a došlo k nečekaným zvratům. Vzpomínky Severuse považuji za jednu z nejlepších, ne-li vůbec nejlepší kapitolu celé série.

Kubiknoobik2
26.05.2020 5 z 5

Za mě moc dobrá knížka. Čtěte!!!!!

sedw
21.05.2020 5 z 5

Harry Potter a jeden komentář za všechny díly. Jde o knihu, se kterou jsem vyrůstal a všechny díly mě zastihly v tom správném věku. První jsem četl v 11 letech a pak plynule pokračoval až do mé plnoletosti. A Harry stárnul se mnou, takže na mě žádný díl nebyl "moc pro děti" ani moc děsivý. A nevím, jestli je to nostalgie, ale i když jsem si celou sérii přečetl znovu, když mi bylo 30, bavila mě opět od začátku až do konce. Za mě jedna z nejlepších literárních sérií.

Maki7
18.05.2020 5 z 5

Člověk má pocit, že sotva co se do příběhu začetl, tak už je konec. Když jsem opět otočila poslední stránku celého příběhu a spatřila poslední seznam kapitol v posledním díle série byla jsem opět tak... dovolím si říct smutná a pociťovala jsem až ztrátu... Nechtělo se mi loučit s úžasným příběhem a s postavami, ale už prostě nebylo v čem pokračovat :-)
Tahle série bude mít v mé knihovně prostě vždy své místo...

TajemnýSmrad
03.05.2020 4 z 5

Závěr... Byl takový předvídatelný. Pamatuji si, že jsem čerstvě plnoletý těsně před tím než kniha vyšla, zašel do Fortuny a vsadil si na to, jak kniha dopadne.
Trefil jsem všechno.
Ale s úctou k celé sérii a k tomu, že mě Harry prostě bavil dávám čtyři hvězdy.

Petraadeen
03.05.2020 5 z 5

Citala som prvyh dielov pred 15 rokmi ale k tomuto poslednemu som sa nedostala, myslela som, ze mi postaci film. No ani z daleka!! prave som sa dostala k vsetkym dielom, tak som si ich precitala od zaciatku. ked som mala 14 mala som z toho uplne idy dojem ako teraz ked mam 32 :D

midone
01.05.2020 5 z 5

Cože? To už to skončilo? A tak rychle?

PanTydlitát
30.04.2020 5 z 5

Chlapec, který zustal nazivu - který zustal nazivu hned dvakrát, pokazde rukou toho, jenz zabil jeho rodiče... Ted uz je definitivní konec. Byl to konec, který jsem si predstavovala - (ač zemrelo hodne lidí, lidí, u kterých me jejich smrt dohanela k bezhlavému vzteku na Voldemorta,lidí, které jsem obdivovala, ačkoli nejsou skuteční...)zprošteni viny Severuse Snapea. I kdyz jsem ho v minulém díle chtela minimalne zmrzačit, ve skrytu duše jsem doufala, ze v tom neco bylo, neco proti Voldemortovi...
Celá série mládí Harryho Pottera nemohla být zakoncena lepším dílem.

Terrez93
28.04.2020 5 z 5

Nejoblibenejsi dil :) krasne popsane co kde kdy proc ne jako ve filmu.. i slza vzdycky ukapne, Snape proste TOP postava a jeho smrt je horsi, jak Brumbalova (pro me). Krasne zakonceni ! (Y)

Mája777
12.04.2020 5 z 5

(SPOILER) A to je konec? Děkuji, děkuji, že je karanténa. Měla jsem spoustu času na čtení a tak jsem doslova zhltla všechny díly z měsíc. Moc se mi to líbilo. Už, už jsem se nemohla dočkat, jak to dopadne a zároveň jsem se toho rozloučení bála...
PS: Snapeovi odpuštěno :)
ČV 20: Kniha, ve které se odehrává svatba nebo pohřeb

Knihomolka2812
11.04.2020 5 z 5

Konec byl napínavý. Bylo mi líto, že celá série skončila. Díky tomu, že mě celá série strašně bavila a napínala, tak jsem ji přečetla za 3 měsíce. Pomohlo rychlému čtení taky to, že jsem první díl začala číst na začátku července, takže jsem měla spoustu volného času.

panda2
07.04.2020 5 z 5

Ano, kniha je plná do očí bijících náhod. Ano, závěrečná "chodím do kruhu a mluvím" scéna je trochu křečovitá. A ano, epilog je přeslazený. Přesto to pro mě nic nemění na tom, že je to nejlepší kniha, jakou jsem kdy četla. Kniha, která pokaždé něčím překavapí, která skrze všechny, i ty záporné postavy vyzdvihuje přátelství, odvahu a Brumbálův všelék- lásku. Ačkoli jsem ji četla potřetí, zasmála jsem se, byla napnutá a poprvé v životě si taky pobrečela, i když ani ne tak smutkém, jako sílou okamžiku (když Ignotiův dědic použil více než bývalý viteál :)). Čas u téhle knihy jsem si opravdu užila a jediné, co mě trápilo, byl její nezadržitelně se blížící konec. Ale co, není přeci všemu čtení HP konec.

Elka252
03.04.2020 5 z 5

(SPOILER) Celá série je nádherná. Konec byl dojemný, byla jsem šťastná že vyhráli, zoufalá kolik umřelo postav, smutná že se s Harrym loučím. Celkově jsem fandila BRUMBÁLOVI, LUPINOVI, POŠUKOVI MOODYMU, SIRIUSOVI, TONKSOVÉ a celému Fénixovu řádu. Měla jsem ráda HARRYHOa HERMIONUa jejich schopnost dokončovat za sebe věty. Nikdo neměl na RONA na a to ani ve filmovém provedení. SEVERUS SNAPE je můj hrdina!

Marjanka956
30.03.2020 4 z 5

Poslední díl.
Končně se rozhodne jestli zvítězí dobro či zlo. Konečný boj se blíží a nikdo si nemůže být jistý komu věřit. Harry se vydal na cestu kterou započal s Brumbálem a bere sebou své kamarády. podáří se mu vyhrát? Některých postav je mi strašně líto a přála bych si aby se jim to nestalo a bylo to jinak.

Daxania
29.03.2020 4 z 5

Tak a je to. Trvalo mi to "jen" dva roky, nebo tak nějak, abych přečetla celou sérii. Byl to boj a někdy jsem se do toho fakt příšerně, ale příšerně nutila (zvlášť v 5. dílu), ale v konečném důsledku jsem ráda, že jsem vytrvala a dočetla to.
Vždycky jsem byla docela otrávená z toho, že poslední díl Pottera dostal 2 filmy, zatímco Pán prstenů po jednom, ale potom přišel Hobbit, kdy z dvousetstránkové knihy udělali 3 filmy a hned jsem trošku klidnější. :D

Ne, teď vážně. Je pravda, že filmy jsou udělané dost dobře, i když je tak nějak můj všeobecný problém, že se neumím pořádně soustředit na děj a spousta detailů mi unikne. Proto jsem při čtení knížek byla docela překvapená a několikrát se u mě dostavil "Ahaaaaa" efekt, přičemž když jsem potom nadšeně psala kamarádce: "Víš o tom, že *****", tak mi odepsala jenom "jo, však to bylo ve filmu, přece." :D A přesně z toho důvodu si netroufám tvrdit, kolik informací navíc obsahuje kniha, oproti filmu, ale řekla bych, že méně, než je vhodné. :D

Co mě osobně mrzí, je Kráturův příběh - že nebyl ve filmu aspoň malinko nastíněn, protože já si ho v knížce docela dost oblíbila, což čistě filmoví fanoušci těžko.
Zcela objektivně musím říct, že jako celek, jako fantasy svět - dost dobré, propracované, i když jsem během čtení našla spoustu, ale fakt spoustu chyb a totálně nelogických hloupostí, a stále si stojím za tím, že Rowling vybrala ostatní autory, inspirovala se trošku tady a tam, někde se nejen inspirovala, ale přímo kopírovala. :D Stejně jako si stojím za tím, že když potřebuje nahonit trochu peněz a slávy, vypustí nějakou extra šokující informaci na twitteru ohledně Pottera a ty penízky se zase hrnou. :D
Rozhodovala jsem se, jestli dát 3 nebo 4 hvězdy.. Když hodnotím čistě poslední díl, dala bych 4, ale kdybych hodnotila celou serii, byly by to ty čisté 3 hvězdičky.
Jsem měkkota a nechávám 4* (ačkoliv nevím, jestli je v průběhu někdy nezměním.)

BlankaHill
28.03.2020 5 z 5

Krásné zakončení celého příběhu, od kterého jsem se nemohla celou dobu odtrhnout. Knížka vzbudila tolik emocí - zoufalství, smutek, radost, lásku,... Brilantně napsané (*˘︶˘*).。*♡ tak promyšlené w(°o°)w GENIÁLNÍ (◍•ᴗ•◍)❤

Booklice
28.03.2020 5 z 5

Tento díl jsem si užila asi úplně nejvíce, ale je těžké rozhodnout, který ze všech sedmi dílů byl ten nejlepší. Postupně do sebe zapadly všechny dílky a poslední kapitoly jsem přečetla jedním dechem. Člověk najednou všechno pochopil a dávalo to smysl. Skláním se před Rowlingovou, jelikož napsat něco tak dlouhého a zároveň tak promyšleného, je opravdu mistrovské dílo. Během všech dílů se jednotlivé části tak prolínaly a detail z jedné knihy byl důležitou součástí třeba o tři díly později. Příběh jsem si moc užila, objevila jsem nový svět a když jsem knihu zavřela, bylo mi líto, že to byl konec.

jean_ralphio
24.03.2020 5 z 5

po ohnivem poharu nejlepsi dil. ten zaver.......... (i kdyz teda king's cross bylo zbytecne, stejne jako uplne posledni kapitola).
tohle byl zaver, ktery byl lepsi, nez v jakekoli jine serii star wars, pan prstenu etc. v porovnani s timto nic.

nikdy, do konce zivota nepochopim, jak dokazal yates tak tragicky zkazit zaverecny souboj harryho s voldym. pritom stacilo proste udelat to, co napsala jk.. ale tak who cares