Hilda: Hilda a troll / Hilda a půlnoční obr
Luke Pearson
Modrovlasá holčička Hilda žije se svou maminkou na samotě v domku na úpatí magické krajiny. Protože je chytrá a zvídavá, dokáže vidět to, co ostatní nevidí nebo vidět nechtějí - trolly, obry, trpaslíky… Vítejte ve světě severské mytologie, drobných dětských strachů i velkých vítězství, světě, který nás láká, abychom se v něm zas a znovu zabydlovali a vraceli se do dob, kdy se největší dobrodružství mohlo odehrát během stanování v dešti. Přestože je přirovnávána k Muminkům nebo filmům Hajao Mijazakiho, je Hilda dokonale svá. Původně vznikla pro mladší publikum, ale nakonec si podmanila čtenáře bez rozdílu věku. Hilda je komiks, v jehož půvabných barvách a výjevech se s rozkoší ztratíte a který se právem stal klasikou 21. století.... celý text
Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: 2016 , PasekaOriginální název:
Hilda and the Troll / Hilda and the Midnight Giant
Před pár lety jsem tento komiks viděla všude. Letos už jsem na něj v knihovně párkrát narazila, ale nevzala si ho. To se teď změnilo!
Hlavní hrdinkou je odvážná holčička Hilda, která má srdce dobrodruha! Žije s maminkou na samotě mezi horami a lesy, daleko od ruchu města.
Na začátku knihy mě okouzlila mapa, která nám ukazuje, kde přesně se nachází dům. ve kterém Hilda s maminkou bydlí a z čeho je složená okolní krajina! Ať žije příroda!
Příběhy jsou plné fantazie, obohacené o trolly, skřítky, obry. Setkáváme se se severskou mytologií. Jsme na chvíli odtrženi od mobilů, notebooku a času tráveného ve vnitřních prostorách a hozeni do světa přírody a kouzel. Kouzel, která se zde mohou odehrát, pokud je chceme vidět a zjistit, že zde nežijeme sami :)!
KV: dětská výzva, téma 6. Kniha, která má na obálce budovu .
První díl série o malé holce, která vidí to, co není, žije s mámou na samotě u lesa by s stalo říct, i když jsou kolem zvláštní hory... to nejsou hory!
Film taky není k zahození :)
Komiksožrouti je to vaše !
Zajímavá kniha, poutavé ilustrace. Nejsem čtenářka komiksů, toto je výjimka, která potvrzuje pravidlo, takže se sice nechystám načítat kdejaký kreslený příběh, přesto mne Hilda velmi bavila a jsem moc ráda, že jsem se k ní dostala.
I když je komiks určený pro jinou věkovou kategorii, tak mně se líbil. Krásné ilustrace, zajímavé bytosti. Určitě si přečtu všechny díly.
Velmi milá a odpočinková kniha! Ilustrace jsou nádherné, hlavní hrdinka - Hilda - je sympatická zvídává slečna a navíc se v komiksu objevuje tolik zajímavých postaviček/příšerek. Určitě sáhnu po dalších dílech, toto čtení jsem si moc užila. 4.5/5
Všechny komiksy i knížky o Hildě u nás měly velký úspěch, pěkné ilustrace, zajímavý svět různých bytostí a v neposlední řadě zvláštní Hilda a její touha po dobrodružství a přátelství.
Od teď už se taky řadím do Hildina fandomu. Ten příběh je stejným dílem fantaskní a tak nějak divně zvláštní jako i vtipný. Krásná kresba, skvělá hlavní hrdinka, oživlé skály, chodící dřevěná polínka... Není těžké si to zamilovat, ač nejste (ale opravdu nejste) cílová skupina.
Páčilo sa mi ako bol ten komiks písaný a kreslený.
Bolo to dobrodružné, bola tam aj zápletka.
Takže za mňa super!
Veľmi dobré čítanie :)
Krásný komiks. Změnil můj pohled na divočinu a opravdu jsem vnímala tu majestátní přírodu v nádherném provedení Luke Pearsona. Líbí se mi taky v tom, že není celá postavená na vtipu a není myšlená ironicky. Jemný příběh je opravdu jako pohlazení na duši a taková vnitřní očista.
Proč jen jsem to odkládala tak dlouho? První příhěm jsem četla hned, jak jsem knihu dostala. Pak přišel nákup dalšího a dalšího a dalšího dílu, i když jsem neměla přečteno. Do vánoc rozhodně všechny přečtu, protože Hilda (jejíž jméno se mi fakt nelíbí :-D) je prostě skvělá :-) i ten svět a vůbec :-) zkrátka za mě skvělé!
Moc krásné ilustrace. Příběh mi připadal pro děti do deseti let absolutně nevhodný, protože mi připadá, že jim to musí připadat jako vtip a nebo to vůbec nemůžou chápat, proč postavy říkají takové "nesmysly". První příběh se mi moc nelíbil. Byl docela nudný. Ten druhý už byl průměrný. Krásné detaily a informace o obrech a trollech, které byly buď za a nebo před kapitolou, ale jinak tam nebylo nic promyšlené. Tssss. To nemohlo stačit nikomu.
Čteno bezmála šetileté dceři. Ale jo, líbilo se mi to. Jak ilustrace, tak ten fantasy svět. Hledání v mapě i srovnávání obrů. Taková mytologie trochu jako z Tolkiena, trochu z Ronji dcery loupežníka.
Originální příběh + ilustrace, zapamatovatelný hlavní hrdina - to vše by měl podle mě dobrý komiks mít. A Hilda všechny tyto aspekty splňuje. Příběh modrovlasé holčičky jménem Hilda uchvátil snad všechny čtenáře po celém světě. A vás zaručeně dostane taky! :))
Kouzelné. Možná, že už to tu někdo zmiňoval, ale v něčem mi Hilda připomněla loupežnickou dcerku Ronju. Snad to dělá ten dotek severské mytologie, určitě ale i stejná paličatá, bezstarostná zvídavost, která je oběma hrdinkám vlastní. Jméno Miyazaki tu zaznělo určitě a i to je trefa. A nejlepší na tom je, že Hildina dobrodružství se odehrávají v místech, kam jí s chutí následují děti i dospělí.
Originální příběh o originální holčině (a taky originální mamince, když jsme u toho), která žije v zemi hor, lesů, obrů, trollů, létajících psů hafíků... .... a zažívá s výše zmíněnými mnohá dobrodružství. Líbí se mi kresby, líbí se mi zápletky a líbí se mi i Hilda a její pohled na svět. Jen některé dialogy mi připadaly poněkud dlouhé (a složité) na to, že má jít o komiks pro děti. Ale on není jenom pro děti, že jo? :) Moje děti si i tak obě našly to své, byť jsou ještě docela malé. A já jsem pro ně některé delší \"nepodstatné\" pasáže zkracovala či přeskakovala. Až budou větší, a vrátí-li se k Hildě, určitě pochopí i paralelu mezi vztahem obrů k lidem a lidí k pidilidem.
Fantastická kresba "voňajúca" detstvom. Kiež by takéto knihy-komiksy boli dostupné, keď som bol malý krpec! Príbeh je síce jednoduchý, ale príjemný. Formát a rozsah nie je príliš rozsiahly, ale tak akurát. Prostredie škandinávskych lesov a skalísk, trollovia a pidilidi, osamelý zrub a sneh, a k tomu svojská držkujúca hrdinka. Na zimný oddych ako stvorené.
Kdybych byla malá, chtěla být jako Hilda - mít za nejlepšího kámoše Větvíka, bydlet na samotě v magické krajině a objevovat svět trolů, obrů a jiné mýtické havěti. Vlastně, chtěla bych být jako Hilda i ve svém již trochu odrostlejším věku.
Za mne mnohem lepší pohádka pro malé slečny ( i kluky), pokud je nechcete zásobovat výhradně pohádkami o princeznách čekajících na prince na bílém koni. A určitě se pobavíte i pokud máte dětský věk už dávno za sebou.
komiksy komiksy pro děti obři trollové fantazie fantasy komiksy
2016 | Hilda: Hilda a troll / Hilda a půlnoční obr |
2016 | Hilda se vrací |
2017 | Hilda a kamenný les |
2019 | Hilda a král hory |
2022 | Hilda a loď duchů |
Když se Muminí údolí a fantazijní svět Hajao Mijazakiho setkají v tlumené barevné škále pod taktovkou drzé a odvážné modrovlasé holky, nemůže to být průšvih.
Kéž by k nám na návštěvu chodil Poleňák! :-))