Hilda a kamenný les
Luke Pearson
Ani zarach nezabrání Hildě v dalším velkolepém dobrodružství! Modrovlasá rozumbrada je už zkušenou průzkumnicí, která vyzrála na obry i pidilidi, přežila setkání s černým psem na skautském táboře a zachránila ptáka bouřliváka, mytický symbol města Trolberg. Ale nic ji nemohlo připravit na to, co nastane teď - na dosud nejnebezpečnější výpravě ji doprovází nejen neohrožený mazlíček Větvík, ale tragickým nedopatřením i nervózní maminka. Společně se octnou v tajemném kamenném lese a musí najít cestu domů dřív, než je polapí jeho nevyzpytatelní obyvatelé… Neotvírejte tento komiks, pokud nechcete prožít dobrodružství tak bláznivé a napínavé, že vám z něj zmodrají vlasy!... celý text
Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: 2017 , PasekaOriginální název:
Hilda and the Stone Forest, 2016
Další pokračování dobrodružství. Opět krásné ilustrace, napínavé...Jdu na poslední díl.
Prostě komiksová Hilda - nádherně kreslená, nádherně psaná, nádherně vyprávěná. Víc takových komiksů :-).
Dneska už druhá Hilda. Vážně nezklamala. Zítra jdu na poslední díl a pak budu čučet na seriál ????
Táto tretia Hilda sa mi páčila azda ešte viac ako Hilda sa vracia. Bolo v nej síce menej textu (deja) ale na druhej strane to bolo pekne nakreslené a také milé a nakoniec i napínavé.
Příjemný barevný a zábavný komiks, který potěší i dospělého. Malá Hilda je vtipná a roztomilá.
My jsme se se synem opět pobavili, a Hilda nás provedla, tentokráte i se svou maminkou, opět dalším dobrodružstvím, které jak doufáme, bude míti další pokračování....protože takhle to přeci skončit nemůže. ;)
Byť obsahuje pouze jeden příběh, je pro mě třetí Hilda zatím nejlepší. Je hodně napínavá a akční a Hildina maminka je významně zapojena do děje a hraje v něm důležitou roli. Kéž by to šlo a já mohla se svou starší dcerou rovněž prožít tak úžasné dobrodružství. :) Konec je takový cliffhanger, že ani u Tance draků (Píseň ledu a ohně) jsem nebyla tak napjatá, jak to dopadne. No, snad se Pearson rozhoupe a nedopadne stejně jako G. R. R. Martin. Ten po vydání seriálu na svou sérii těžce dlabe.
Nejraději bych tomuto dílu sundal půl hvězdy za to, že kniha tentokrát obsahuje pouze jeden jediný příběh a to je za požadovanou cenu opravdu málo. Chápu, že na další díl se momentálně čeká i v originále, ale stejně jde o extrémně krátký komiks. Na druhou stranu jde ale i o extrémně zábavný komiks. Pearson naprosto mistrně pracuje s panely a vy tak nepotřebujete tuny textu, abyste pochopili děj, a přesně tak to má ve správném komiksu být. Vtipný, svižný příběh, jehož konec navnadil na pokračování jako ještě nikdy. Za mě možná nejlepší Hilda.
Další příběh nebojácné Hildy. Tentokrát dostala větší prostor i maminka, která se nechtěně jednoho bláznivého dobrodružství s kamennými trolly zúčastní. Milé, bláznivé, krásně ilustrováno.
Ve třetím komiksu se seznámíme zejména s troly žijícími nedaleko od města a potvrdíme si, že se většiny z nich není třeba bát. Většiny. Naneštěstí, tanhle díl má otevřený konec, takže budete nedočkavě čekat na pokračování.
2018/49
Třetí díl opět krásný, tyhle ilustrace prostě miluju! Kvalit jedničky už nedosahuje, ale zklamaní určitě nebudete. Další příběh Hildy (tentokrát i s maminkou) je ideální jednohubka do deštivého odpoledne. Těším se na pokračování!
Opět milé severské shledání s Hildou! Škoda jen, že takové povedené dobrodružství člověk slupne jako malinu a pak mu nezbývá nic jiného než vyhlížet další díl(y)! Těším se také, až si jednou přečteme společně s dcerou ;-) .
Hilda super jako vždycky, ale tento týden už je to moje druhá knížka s otevřeným koncem, grr.
Zas a znova ♥
Už třetí v pořadí a já jsem z ní opět nadšená. Miluju Hildu a tu její spontánnost a hlavně její nadšení do dobrodružství. Tentokrát do toho zatáhne i svou maminku a jak to dopadne?
No, na to si budu muset i já počkat, protože... "pokračování příště." super :D
Doporučuji! ♥
Roztomilé ako vždy. Krásna kresba, príbeh určený pre deti, ale zabavia sa aj dospelí. Určite siahnem aj po pokračovaní :)
Oproti předchozím knihám, které vždy obsahovaly dva příběhy, tato kniha obsahuje pouze jeden příběh. Takže když jsem ho s dětmi dočetli, tak se děti divily, kde je příběh druhý:), protože nám to vyprávění hrozně rychle uteklo. Oproti předchozím dúlům možná trochu ubylo na nespočtu podivuhodných postav a úkazů, na druhou stranu tím, že zde byl jen jeden příběh, bylo vyprávění kompaktnější a šlo více do detailů. takže opět super zážitek můj i dětí. A poslední stránka navnadila na další pokračování mírou převelikou.
2016 | Hilda: Hilda a troll / Hilda a půlnoční obr |
2016 | Hilda se vrací |
2017 | Hilda a kamenný les |
2019 | Hilda a král hory |
2022 | Hilda a loď duchů |
Hilda a kamenný les je dalším dobrodružstvím holčičky s modrými vlásky a světem fantazie, který se prolíná s realitou!
Co se mi líbilo:
- děj se opět (jako v minulém díle) odehrává ve městě - narážíme na problémy "maminka-dcera", kdy se mamince nelíbí, že Hilda pořád někde lítá, ta si to však nechce nechat vzít a tak vznikají rozepře
- hlavním postavou tohoto dílu není pouze Hilda, ale i její maminka!
- propojení světa i povah maminky a Hildy - zažijí na vlastní kůži jaké to je spolupracovat i bát se o tu druhou
- příběh má otevřený konec a končí velmi napínavě! Doporučuji mít po ruce další díl :) (mám! :))