Hilda: Hilda a troll / Hilda a půlnoční obr přehled
Luke Pearson
Modrovlasá holčička Hilda žije se svou maminkou na samotě v domku na úpatí magické krajiny. Protože je chytrá a zvídavá, dokáže vidět to, co ostatní nevidí nebo vidět nechtějí - trolly, obry, trpaslíky… Vítejte ve světě severské mytologie, drobných dětských strachů i velkých vítězství, světě, který nás láká, abychom se v něm zas a znovu zabydlovali a vraceli se do dob, kdy se největší dobrodružství mohlo odehrát během stanování v dešti. Přestože je přirovnávána k Muminkům nebo filmům Hajao Mijazakiho, je Hilda dokonale svá. Původně vznikla pro mladší publikum, ale nakonec si podmanila čtenáře bez rozdílu věku. Hilda je komiks, v jehož půvabných barvách a výjevech se s rozkoší ztratíte a který se právem stal klasikou 21. století.... celý text
Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: 2016 , PasekaOriginální název:
Hilda and the Troll / Hilda and the Midnight Giant
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hilda: Hilda a troll / Hilda a půlnoční obr. Přihlašte se a napište ho.
Před pár lety jsem tento komiks viděla všude. Letos už jsem na něj v knihovně párkrát narazila, ale nevzala si ho. To se teď změnilo!
Hlavní hrdinkou je odvážná holčička Hilda, která má srdce dobrodruha! Žije s maminkou na samotě mezi horami a lesy, daleko od ruchu města.
Na začátku knihy mě okouzlila mapa, která nám ukazuje, kde přesně se nachází dům. ve kterém Hilda s maminkou bydlí a z čeho je složená okolní krajina! Ať žije příroda!
Příběhy jsou plné fantazie, obohacené o trolly, skřítky, obry. Setkáváme se se severskou mytologií. Jsme na chvíli odtrženi od mobilů, notebooku a času tráveného ve vnitřních prostorách a hozeni do světa přírody a kouzel. Kouzel, která se zde mohou odehrát, pokud je chceme vidět a zjistit, že zde nežijeme sami :)!
KV: dětská výzva, téma 6. Kniha, která má na obálce budovu .
První díl série o malé holce, která vidí to, co není, žije s mámou na samotě u lesa by s stalo říct, i když jsou kolem zvláštní hory... to nejsou hory!
Film taky není k zahození :)
Komiksožrouti je to vaše !
Ocenění knihy (1)
2016 -
Cena Muriel
(Nejlepší překladový komiks)
Kniha Hilda: Hilda a troll / Hilda a půlnoční obr v seznamech
komiksy komiksy pro děti obři trollové fantazie fantasy komiksy
2016 | Hilda: Hilda a troll / Hilda a půlnoční obr |
2016 | Hilda se vrací |
2017 | Hilda a kamenný les |
2019 | Hilda a král hory |
2022 | Hilda a loď duchů |
Když se Muminí údolí a fantazijní svět Hajao Mijazakiho setkají v tlumené barevné škále pod taktovkou drzé a odvážné modrovlasé holky, nemůže to být průšvih.
Kéž by k nám na návštěvu chodil Poleňák! :-))