Himmlerova kuchařka

Himmlerova kuchařka
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/546467/bmid_himmlerova-kucharka.jpg 4 441 441

Hořce ironická kniha v duchu šibalských románů rozvíjí dobrodružství neobyčejné, pohoršující stařenky, jejímž krédem je: „Pokud jsou dějiny peklem, pak život je rájem.“

Literatura světová Romány
Vydáno: audiokniha , Radioservis

La Cuisinière d´Himmler, 2013

Interpreti: Taťjana Medvecká

lenka4434
10.09.2014 2 z 5

Nemastný eintopf. Jako bych tam cítíla prvky Staříka, 50 odstínů (sice jsem nečetla, ale napadlo mě při čtění lehce nadbytečných erotických pasáží), +pár receptů na konec, když teď tak frčí pořady o vaření. Chyběly mi tam snad jen prvky severské detektivky a soudobý bestseller šitý horkou jehlou je na světě. . Róza emočně plochá a Himmlera a Hitlera by mi snad mohlo být i líto - jistě, psáno s nadsázkou, ale nesedlo mi to, o takových věcech je umění dobře žertovat. Poslední kapitola palec nahoru.

kamibe
30.08.2014 5 z 5

Tahle kniha mi učarovala rozhodně více než Stoletý stařík. Možná proto, že je o ženě? Nebo proto, že její styl je mi bližší? Oceňuji seznam literatury na konci knihy, rozhodně si jich ještě několik přečtu, i když tuším, že Weiselovu Noc asi žádná už nepřekoná.
Líbil se mi tento odstavec: "Říkala jsem si, že bych dokázala strávit zbytek života koukáním na Mustafu, což je podle mého ta nejlepší definice lásky. Moje dlouhá zkušenost mě od té doby naučila, že láska spočívá v tom, že splynete s druhým, ne že se zapomenete před zrcadlem, které vám druhý nastavuje."

RADOST
08.08.2014 4 z 5

Kniha o 20. století. O tom, jak se vůbec mohlo podařit přežít to hrůzyplné 20. století. Století politických zvratů, století krutovládců. Róza ho nazývá stoletím vrahounů. Přesto si uměla svůj dlouhý život vychutnat. Jejích sedm přikázání a to, jak je naplňovala,stojí za úvahu. A co nestačila o 20. století říci, se můžete dočíst v některé z knih Malé knihovničky století, uvedené na konci knihy.

1amu
07.08.2014 4 z 5

Kniha rozhodně stojí za přečtení, ale ze všeho nejvíce mi utkvěl v hlavě tento axiom: komunismus je systém, který nepochopil, že aby druzí dosáhli štěstí, stačí je nechat na pokoji. (Jde již jen o to, co by bylo pokud by to systém pochopil).

jackob.sm
04.08.2014 5 z 5

Už od začátku velice smutná, místy až deprimující kniha, od které jsem se nedokázal odtrhnout!!!! Super čtení!

Eskandriel
31.07.2014 5 z 5

Myslela jsem, že dle názvu půjde o příběh ženy, která, zotročená nacismem, musí vyvářet jednomu z největších nacistických pohlavárů a čekala jsem pár receptů na Eintopf. Jenže Róza je žena, která se rozhodně jen tak zotročit nenechá. Ani nacisty, ani nikým jiným. Běda tomu, kdo jí někdy ublíží! Garantuju vám, že tahle dáma si s ním poradí tak, že se z toho dotyčný už nikdy nevzpamatuje. Ne nadarmo je jejím životním heslem: Bolest vyléčí jedině pomsta.