Dáma ve věži
Amanda Quick (p)
![Dáma ve věži Dáma ve věži](https://www.databazeknih.cz/img/books/95_/9504/dama-ve-vezi-9504.jpg?v=1235766534)
Hrdinkou románu je Pheobe Laytonová, nejmladší dítě bohatého hraběte Clarigtonu, která si k zoufalství rodičů i sourozenců počíná velice zbrkle a nerozvážně – je prostě nezkrotná. Když si usmyslí, že musí stůj co stůj najít vraha muže, který se kvůli ní vypravil do světa hledat štěstí, rozhodne se požádat o pomoc Gabriela Bannera, někdejšího nápadníka její starší sestry, kterého její otec před osmi lety zruinoval a přinutil ho opustit Anglii. Pheobe přivábí Gabriela na opuštěné místo, kam se sama dostaví zahalená v závoji. Oprávněně se obává, že Banner už nebude chtít mít nic společného s žádným členem Claringtonovy rodiny. Gabriel však její pravou totožnost odhalí a usmyslí si, že nerozvážnou dívku, která ho fyzicky přitahuje, svede a pomstí se tak jejímu otci. Když se však Pheobe dostane do vážného nebezpečí, Gabriel pochopí, že ji musí za každou cenu ochránit před důsledky její vlastní zbrklosti. Ožení se s ní a odveze ji na svůj hrad. Tam však na Pheobe čekají další nástrahy a také urputný boj o důvěru milovaného manžela.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2002 , BaronetOriginální název:
Reckless, 2000
![cukrovka cukrovka](https://www.databazeknih.cz/img/users/83_/83094/m_cukrovka-n8s.png?v=1540826090)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Příjemná romantická oddechovka. Děj měl zajímavou zápletku a rychle ubíhal. Autorka dobře nakombinovala dobrodružství s romantikou a humorem.
![georginaa georginaa](https://www.databazeknih.cz/img/users/19_/19133/georginaa-FTk.png?v=1657799882)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Od Amandy jsem četla už mnoho knih, některé byly slabší, ale tato byla skvělá. Plná intrik, akce, detektivní zápletky a samozřejmé i na lásku přišlo. Takové mám moc ráda, kde to má spád a plno napětí.
![Kudík Kudík](https://www.databazeknih.cz/img/users/27_/277124/m_kudik-Erv.jpg?v=1563354680)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Od této autorky je to moje první kniha a shrnu to jako oddechové čtení. Phoebe je nezkrotná svéhlavá hrdinka, milující středověk, vše okolo krále Artuše a hlavně knihy. Gabriel jako hrdý muž, i když v životě několikrát zrazený. Phoebe občas na danou dobu riskovala, ale z toho vycházela většina vtipných zápletek. No a Gabriel se o ni prostě staral. Líbila se mi (hlavně ke konci) celá její rodina.
![moudivlacek moudivlacek](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Skvělý romantický příběh na odreagování na jedno odpoledne. Kniha ve mne vyvolala salvy smíchu nad snahou Gabriela trochu zkrotit Phoebe a hlavně ji zajistit bezpečnost. Slova jejího otce dlouho nezapomenu - není to doslova - Dcerko, mám tě rád, ale jsem rád, že teď si dělá o tebe starosti manžel a ten musí zajistit tvou bezpečnost. Ale i matka Phoebe není jen tak nudná hraběnka. A dokonce si ke konci šplhla i sestra Phoebe markýza Meredith.
Každopádně Gabriel, který se musí překonávat, aby Phoebe nesvázal pro svou jistotu o jejím bezpečí a aby nevybuchl, u mne vede.
Romantika jak má být.
![Bambulkova Bambulkova](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Ako každá jedna kniha, ani táto nesklamala. Dobre a ľahko sa čítala, človek sa pri nej nasmial aj ho trochu pošteklila fantázia. :)
![petraj30 petraj30](https://www.databazeknih.cz/img/users/27_/279606/m_petraj30-658c86d3e23fb.jpg?v=1703708372)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tohle byla podle mě asi nejlepší kniha spisovatelky. Phoebe nechyběla odvaha, Gabriel byl taky skvělý. Děj byl velmi rozmanitý. Vůbec jsem se nenudila
![Majdule Majdule](https://www.databazeknih.cz/img/users/10_/10005/10005-UsX.jpg?v=1407908809)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Milý příběh se zajímavou zápletkou, typičtí hrdinového, svěží tempo, přitažlivé prostředí i doba. Prostě příjemné čtení.
![Baraliska Baraliska](https://www.databazeknih.cz/img/users/12_/127840/m_127840-LZu.jpg?v=1488788206)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
V této knížce mě hlavně oslovila hlavní hrdinka Phoebe, a též díky jejímu charakteru i chování to je moc vtipná, zajímavá, napínavá, a také překrásná knížka.
![kacaaba kacaaba](https://www.databazeknih.cz/img/users/24_/24933/kacaaba-UWN.jpg?v=1557610732)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Mě se to pěkně četlo. Historický román pro ženy. Nechybí napětí, láska, popis prostředí. Určitě po ní znovu sáhnu. Historická romance z 19. století.
![Monicay Monicay](https://www.databazeknih.cz/img/users/29_/29783/29783.jpeg?v=1386066426)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Příjemná romantická kniha, kterou si otevřu vždy, když si chci přečíst hezký příběh. Četla jsem ji už několikrát a vždycky to byl příjemně strávený čas. V knihách Amandy Quick se mi nejvíc líbí vykreslení jejích mužských hrdinů. Kdo by taky nechtěl chápavého, silného chlapa, který je ochotný poskytnout své ženě prostor, který potřebuje, že? :-)
![jaja10 jaja10](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
klasický příběh, otec Phoebe kdysi ublížil Gabrielovi. Ten jakmile zjistí kdo je ona, plánuje se na ni pomstít.
Ale jak už to bývá: člověk míní, Phoebe mění.... :-)
2004 | ![]() |
2008 | ![]() |
2007 | ![]() |
2011 | ![]() |
2004 | ![]() |
"Něják nemůžu uvěřit, že z těch podivných představ, že si muži a ženy mají navzájem vykládat o tak intimních záležitostech, může vzejít něco dobrého. Každý ví, že v tom muži dvakrát nevynikájí. Kdykoliv se do tak složitých debat pustí, začnou být bezradní a pak dostanou vztek. Má to asi co dělat s jejich mozky."
- Tahle autorka je prostě skvělá. Její postavy mají vždy dokonalý tah na branku. Doporučuji.
"Proboha, jestli ti dělá starosti Wylde jako milenec, můžes se uklidnit. Tohle je jedna z mála věcí, kde to zatím nezbabral."